Prövar just nu ett recept på en chokladkaka som jag hittat i en tidning. Man skulle smälta 250 g smör och ha i 250 g mörkchoklad. Blanda i 1 dl saft från en apelsin, men jag tog kaffe istället. O sen skulle man vispa ner 2 ägg o 2 dl socker i detta. 175 grader i mitten av ugnen i 45 minuter.
Nu har det gått typ en timme, och min kaka är inte i närheten av kaka! Det är fortfarade en lös smet, och överst är det som att allt smör har kommit upp eller nån vätska iaf som ligger och kokar.
Under det så är kakan lite lite stelnad men det e fortfarande mer som en smet... Kan det har varit för att jag bytte ut apelsinsaften mot kaffe? Tänkte vätska som vätska....
enAnnan13 mars 2008
Inget mjöl???
Penne13 mars 2008
nej, det skulle inte vara det, o det var därför jag tyckte att den lät så chokladig och god, men det kanske var en miss i receptet, det kanske man måste ha??
enAnnan13 mars 2008
Med de måtten och med 2 ägg o 2 socker så känns det som att det saknas mjöl, tycker jag.
Allting är ju bara rinnande.
Men jag kan ha helfel också
;)
En miss i tidningen?
Eller så ska den vara rinnande
;)
du får ta ut den och njuta av den som smet istället för kaka.
Chokladsmet
Penne13 mars 2008
Jag trodde att den kanske skulle stelna eftersom det e så mkt choklad i den.. Men du har nog rätt, det e ju bara rinnande saker i den. Den går säkert i som smet oxå..! :)
marinkovic13 mars 2008
:o
Kolla upp om tidningen har rättat receptet efteråt detta kan du kolla om du kontakta tidningen & anger vilket nr eller datum receptet fanns med.Jag misstänker också saknaden av mjöl!!!!!!!!!!!!!
Penne13 mars 2008
Hmm, ja kanske det..! Får maila o fråga, för den såg så god ut på bilden...! Tack för tipsen!
zonale13 mars 2008
Måste vara mjölet som fattas, alltså en miss i receptet!
Prövar just nu ett recept på en chokladkaka som jag hittat i en tidning. Man skulle smälta 250 g smör och ha i 250 g mörkchoklad. Blanda i 1 dl saft från en apelsin, men jag tog kaffe istället. O sen skulle man vispa ner 2 ägg o 2 dl socker i detta. 175 grader i mitten av ugnen i 45 minuter.
Nu har det gått typ en timme, och min kaka är inte i närheten av kaka! Det är fortfarade en lös smet, och överst är det som att allt smör har kommit upp eller nån vätska iaf som ligger och kokar.
Under det så är kakan lite lite stelnad men det e fortfarande mer som en smet... Kan det har varit för att jag bytte ut apelsinsaften mot kaffe? Tänkte vätska som vätska....
Inget mjöl???
nej, det skulle inte vara det, o det var därför jag tyckte att den lät så chokladig och god, men det kanske var en miss i receptet, det kanske man måste ha??
Med de måtten och med 2 ägg o 2 socker så känns det som att det saknas mjöl, tycker jag.
Allting är ju bara rinnande.
Men jag kan ha helfel också
;)
En miss i tidningen?
Eller så ska den vara rinnande
;)
du får ta ut den och njuta av den som smet istället för kaka.
Chokladsmet
Jag trodde att den kanske skulle stelna eftersom det e så mkt choklad i den.. Men du har nog rätt, det e ju bara rinnande saker i den. Den går säkert i som smet oxå..! :)
:o
Kolla upp om tidningen har rättat receptet efteråt detta kan du kolla om du kontakta tidningen & anger vilket nr eller datum receptet fanns med.Jag misstänker också saknaden av mjöl!!!!!!!!!!!!!
Hmm, ja kanske det..! Får maila o fråga, för den såg så god ut på bilden...! Tack för tipsen!
Måste vara mjölet som fattas, alltså en miss i receptet!