Hej!
Jag undrar om någon vet vad man kan baka/laga för något gott med äggula???????:o. Jag har nämligen fått 3 kg äggula på dunkar men dom håller bara till början av februari. Tycker det är synd att behöva kasta ut allt!!!!!!!!!!!!:(
asasto17 januari 2010
Oj 3kg ja det var ju mycket!
I ägglikör brukar man ha ner många äggulor, sedan finns det ju en del parfairecept och liknande som man ska ha äggulor i, + man kan ju göra majonnäs, kanske slänga ner några extra äggulor när man gör pannkaka, omeletter och liknande.
dianajohansson17 januari 2010
Tack för tipset! Något litet får man iallafall göra, har inte samvete att slänga allt:(
Min lillasyster hade gjort äggröra, men hon sa att det blev inte alls gott(N).
The_mama97mia17 januari 2010
hmmm äggröra... du kanske kan ta ett helt ägg o två xtra gulor sen lite grädde/mjölk till äggröran
men hur mäter du upp gulorna om du har dunkvis?????? Nyfiken bara!
MammaModesty17 januari 2010
Hemmagjord Bea... helt super... i Per Morbergs kokbok finns det godaste och lättaste recept jag lagat efter....
busan3717 januari 2010
Detta är en jättegod likör som jag har gjort många gånger, kanske svårt att mäta 8 äggulor från dunk.
Hej!
Jag undrar om någon vet vad man kan baka/laga för något gott med äggula???????:o. Jag har nämligen fått 3 kg äggula på dunkar men dom håller bara till början av februari. Tycker det är synd att behöva kasta ut allt!!!!!!!!!!!!:(
Du kan göra MASSOR av majonnäs, bea, hollandaise, omelett mm. :)
Annafbg17 januari 2010
Du kan göra äggulemaränger, det finns recept här på MK!
Gnurf17 januari 2010
Bergis kan man tvätta håret med äggulor...inpackningar å sånt där mysko som kvinnfolk håller på med...1/3 av äggulan är ju rent fett så det blir nog mjukt och följsamt...:)
boz196517 januari 2010
Skrivet av Gnurf den 17 jan 2010
Bergis kan man tvätta håret med äggulor...inpackningar å sånt där mysko som kvinnfolk håller på med...1/3 av äggulan är ju rent fett så det blir nog mjukt och följsamt...:)
+ att man slipper köpa brylcreem! :D
Peter_Stompare21 januari 2010
Gratinerat potatismos, duchessemassa eller vad det nu heter
jas6521 januari 2010
Härliga sockerkakor och rulltårtor, även frysa in dem i små förpackningar.
Mvh
Höfta på med äggulorna och spar dem till musik konserter(Y) eller bjud matklubbens medlemmar på äggtoddy :p
Anders
boz196521 januari 2010
Eller också kan man göra en "Westerbergare" - en pannkaka stor nog att gå vilse i. :p
hansdotter21 januari 2010
Skrivet av MammaModesty den 17 jan 2010
Hemmagjord Bea... helt super... i Per Morbergs kokbok finns det godaste och lättaste recept jag lagat efter....
Kan vi få ta del av det receptet? Vore skönt med ett enkelt recept på bea. Jag brukar vispa ett tag när jag gör bea....
Kram!
Schnitt21 januari 2010
Skrivet av MammaModesty den 17 jan 2010
Hemmagjord Bea... helt super... i Per Morbergs kokbok finns det godaste och lättaste recept jag lagat efter....
Vad e bea för något??
Okänd21 januari 2010
Det är bearnaisesås
Schnitt23 januari 2010
Skrivet av danniella den 21 jan 2010
Det är bearnaisesås
Trodde det hette BÄRNE!! ;)
vitchokladkaka6 april 2010
PANNKAKOR!!!! pannkakor med bara äggulor är ännu godare än vanliga med hela ägg:D gör en massa och frys in, det är ju alltid både lätt och går snabbt att ta fram:D
Countrygirl6 april 2010
Gör glass i stora lass! Skippa äggvitan i receptet det går lika bra utan. Sedan har du glassen i frysen och äggulorna håller lite längre.
Hej!
Jag undrar om någon vet vad man kan baka/laga för något gott med äggula???????:o. Jag har nämligen fått 3 kg äggula på dunkar men dom håller bara till början av februari. Tycker det är synd att behöva kasta ut allt!!!!!!!!!!!!:(
Oj 3kg ja det var ju mycket!
I ägglikör brukar man ha ner många äggulor, sedan finns det ju en del parfairecept och liknande som man ska ha äggulor i, + man kan ju göra majonnäs, kanske slänga ner några extra äggulor när man gör pannkaka, omeletter och liknande.
Tack för tipset! Något litet får man iallafall göra, har inte samvete att slänga allt:(
Min lillasyster hade gjort äggröra, men hon sa att det blev inte alls gott(N).
hmmm äggröra... du kanske kan ta ett helt ägg o två xtra gulor sen lite grädde/mjölk till äggröran
men hur mäter du upp gulorna om du har dunkvis?????? Nyfiken bara!
Hemmagjord Bea... helt super... i Per Morbergs kokbok finns det godaste och lättaste recept jag lagat efter....
Detta är en jättegod likör som jag har gjort många gånger, kanske svårt att mäta 8 äggulor från dunk.
Österrikisk ägglikör
Hej!
Jag undrar om någon vet vad man kan baka/laga för något gott med äggula???????:o. Jag har nämligen fått 3 kg äggula på dunkar men dom håller bara till början av februari. Tycker det är synd att behöva kasta ut allt!!!!!!!!!!!!:(
Du kan göra MASSOR av majonnäs, bea, hollandaise, omelett mm. :)
Du kan göra äggulemaränger, det finns recept här på MK!
Bergis kan man tvätta håret med äggulor...inpackningar å sånt där mysko som kvinnfolk håller på med...1/3 av äggulan är ju rent fett så det blir nog mjukt och följsamt...:)
Bergis kan man tvätta håret med äggulor...inpackningar å sånt där mysko som kvinnfolk håller på med...1/3 av äggulan är ju rent fett så det blir nog mjukt och följsamt...:)
+ att man slipper köpa brylcreem! :D
Gratinerat potatismos, duchessemassa eller vad det nu heter
Härliga sockerkakor och rulltårtor, även frysa in dem i små förpackningar.
Mvh
Höfta på med äggulorna och spar dem till musik konserter(Y) eller bjud matklubbens medlemmar på äggtoddy :p
Anders
Eller också kan man göra en "Westerbergare" - en pannkaka stor nog att gå vilse i. :p
Hemmagjord Bea... helt super... i Per Morbergs kokbok finns det godaste och lättaste recept jag lagat efter....
Kan vi få ta del av det receptet? Vore skönt med ett enkelt recept på bea. Jag brukar vispa ett tag när jag gör bea....
Kram!
Hemmagjord Bea... helt super... i Per Morbergs kokbok finns det godaste och lättaste recept jag lagat efter....
Vad e bea för något??
Det är bearnaisesås
Det är bearnaisesås
Trodde det hette BÄRNE!! ;)
PANNKAKOR!!!! pannkakor med bara äggulor är ännu godare än vanliga med hela ägg:D gör en massa och frys in, det är ju alltid både lätt och går snabbt att ta fram:D
Gör glass i stora lass! Skippa äggvitan i receptet det går lika bra utan. Sedan har du glassen i frysen och äggulorna håller lite längre.