Har ett recept på Vaniljkräm (konditorkräm) till en tårta jag ska göra idag!
Men det står 50 g majsena. Vad är det? Jag hittar Maizena majstärkelse i skåpet. Och maizenas såsredning. Men vad menas när det bara står majsena????
Receptet ser ut så här:
5 dl mjölk
100 g socker
50 g majsena
2 ägg
1 vaniljstång
Någon som kan hjälpa mig?
Fiona1 juni 2009
torde vara majsstärkelse med tanke på användningen... I mitt recept använder jag potatismjöl istället (Y)
Kathy1 juni 2009
Tack, då är det säkert majstärkelsen.
boz19651 juni 2009
Helt riktigt är det ren maizena som avses. Maizena's såsredning är bara ytterligare en av de totalt onödiga varor marknaden försöker pracka på oss för att kunna ta dubbelt betalt för samma sak. Maizena's såsredning är i grund och botten inget annat än en blandning av majs- och potatisstärkelse plus en del E-tillsatser. Har man vetemjöl, potatismjöl och maizena i skafferiet så har man all såsredning man egentligen behöver i ett hemmakök. De två sistnämnda är dessutom perfekta att reda t.ex. krämer och kompotter med. Tänk bara på att om du reder med potatismjöl får såsen/krämen absolut inte koka, då blir det tapetklister istället. Det ska bara komma två-tre "plupp" sedan måste man ta kastrullen från spisplattan.
Har ett recept på Vaniljkräm (konditorkräm) till en tårta jag ska göra idag!
Men det står 50 g majsena. Vad är det? Jag hittar Maizena majstärkelse i skåpet. Och maizenas såsredning. Men vad menas när det bara står majsena????
Receptet ser ut så här:
5 dl mjölk
100 g socker
50 g majsena
2 ägg
1 vaniljstång
Någon som kan hjälpa mig?
torde vara majsstärkelse med tanke på användningen... I mitt recept använder jag potatismjöl istället (Y)
Tack, då är det säkert majstärkelsen.
Helt riktigt är det ren maizena som avses. Maizena's såsredning är bara ytterligare en av de totalt onödiga varor marknaden försöker pracka på oss för att kunna ta dubbelt betalt för samma sak. Maizena's såsredning är i grund och botten inget annat än en blandning av majs- och potatisstärkelse plus en del E-tillsatser. Har man vetemjöl, potatismjöl och maizena i skafferiet så har man all såsredning man egentligen behöver i ett hemmakök. De två sistnämnda är dessutom perfekta att reda t.ex. krämer och kompotter med. Tänk bara på att om du reder med potatismjöl får såsen/krämen absolut inte koka, då blir det tapetklister istället. Det ska bara komma två-tre "plupp" sedan måste man ta kastrullen från spisplattan.