Våffeldagen närmar sig, så därför tänkte jag det vore kul samla våra våffelrecept i en och samma tråd.
Här kommer då min variant Våfflor (äggvåfflor)
För den som tycker att allt vetande mellan himmel och jord är kul och intressant:
Längre tillbaka kallades våffeldagen för vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria, som sedan i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag. (Utdrag från Wikipedia).
Oftast blir det så att jag står och gräddar och delar ut våfflor, två åt gången (har ett dubbeljärn). Vissa gånger har jag gräddat några i förväg för att vi ska kunna äta i lugn och ro tillsammans, men då hinner de bli mjuka :(
Hur brukar ni göra? Jag funderade på om man kan lägga de färdiggräddade på galler i ugnen på låg värme för då kanske de håller sig frasiga längre...
Ett litet tips jag vill dela med mig av - när jag var liten blandade min mamma alltid mosade jordgubbar i grädden (och lite socker). Det blev rosa grädde, och det tyckte jag var en höjdare så den traditionen har jag fört vidare.
Ha en bra dag!
miia125 mars 2009
(L) Har ett jätte gott recept på frasvåfflor som är med jäst.
Gör så här:
Smält smöret och värm mjölken till 37 grader. Blanda ihop alla ingredienserna och låt blandningen jäsa i 30 minuter.
Grädda våfflorna i våffelgärnet.
anluk25 mars 2009
Mison: Vet att man kan ha de i ugnen på galler på svag värme för att de ska hålla sig frasiga.
vanillalover25 mars 2009
UNDERBARA och lättgjorda! Ta ,mer socker om du vill "lyxa" till det ;-)
Ha en underbar Våffeldag alla Matklubben-fan!!
/Mariel
Mison25 mars 2009
Skrivet av anluk den 25 mar 2009
Mison: Vet att man kan ha de i ugnen på galler på svag värme för att de ska hålla sig frasiga.
Tack! (Y) Ska testa det idag då, så kanske jag hinner äta samtidigt som resten av familjen :p
anneli198927 mars 2009
jag gillar när de är lite degiga, helst dageneftervåfflor med smör it´s the shit!
är de bara jag?
Lange27 mars 2009
Byt ut hälften av mjölken mot mineralvatten så får du riktigt frasiga våfflor :D
LEDIVO21 mars 2010
Puffar
Våffeldag på torsdag
:)
amoz21 mars 2010
Det här med våfflor fick mig att tänka på hur min farmor gjorde då hon bakade våfflor. Hon gräddade allihop färdiga, la dem i en hög på en tallrik och lindade plast över. Därefter paketerade hon in hela våffeltallriken i tidningspapper och en stor handduk om alltihop. När vi sen skulle komma och äta dem så plockade hon fram våfflorna som då fortfarande var varma men ack så mjuka{disapointed}. Men det var så hon ville ha det så det var bara att äta och se glad ut{embarrassed}.
Hon ville alltid ligga lite före med allt hon företog sig\o/
sikaal21 mars 2010
Sockerfria! Man kan ha smör och rapsolja i.st.f. margarin/smör.
Billiga (ingen grädde)
Våffeldagen närmar sig, så därför tänkte jag det vore kul samla våra våffelrecept i en och samma tråd.
Här kommer då min variant
Våfflor (äggvåfflor)
För den som tycker att allt vetande mellan himmel och jord är kul och intressant:
Längre tillbaka kallades våffeldagen för vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria, som sedan i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag. (Utdrag från Wikipedia).
Puff
Kakvåfflor
Salta våfflor med svampstuvning
Örtvåfflor med brie
Örtvåffla med löjrom
http://www.vafflor.se/
(L) Hej!
Idag ska jag grädda våfflor för hela slanten :p
Oftast blir det så att jag står och gräddar och delar ut våfflor, två åt gången (har ett dubbeljärn). Vissa gånger har jag gräddat några i förväg för att vi ska kunna äta i lugn och ro tillsammans, men då hinner de bli mjuka :(
Hur brukar ni göra? Jag funderade på om man kan lägga de färdiggräddade på galler i ugnen på låg värme för då kanske de håller sig frasiga längre...
Ett litet tips jag vill dela med mig av - när jag var liten blandade min mamma alltid mosade jordgubbar i grädden (och lite socker). Det blev rosa grädde, och det tyckte jag var en höjdare så den traditionen har jag fört vidare.
Ha en bra dag!
(L) Har ett jätte gott recept på frasvåfflor som är med jäst.
Frasvåfflor:
100g smör
4 dl mjölk
3 dl vetemjäl
10 g jäst
Gör så här:
Smält smöret och värm mjölken till 37 grader. Blanda ihop alla ingredienserna och låt blandningen jäsa i 30 minuter.
Grädda våfflorna i våffelgärnet.
Mison: Vet att man kan ha de i ugnen på galler på svag värme för att de ska hålla sig frasiga.
UNDERBARA och lättgjorda! Ta ,mer socker om du vill "lyxa" till det ;-)
Mycket frasiga våfflor
Ha en underbar Våffeldag alla Matklubben-fan!!
/Mariel
Mison: Vet att man kan ha de i ugnen på galler på svag värme för att de ska hålla sig frasiga.
Tack! (Y) Ska testa det idag då, så kanske jag hinner äta samtidigt som resten av familjen :p
jag gillar när de är lite degiga, helst dageneftervåfflor med smör it´s the shit!
är de bara jag?
Byt ut hälften av mjölken mot mineralvatten så får du riktigt frasiga våfflor :D
Puffar
Våffeldag på torsdag
:)
Det här med våfflor fick mig att tänka på hur min farmor gjorde då hon bakade våfflor. Hon gräddade allihop färdiga, la dem i en hög på en tallrik och lindade plast över. Därefter paketerade hon in hela våffeltallriken i tidningspapper och en stor handduk om alltihop. När vi sen skulle komma och äta dem så plockade hon fram våfflorna som då fortfarande var varma men ack så mjuka{disapointed}. Men det var så hon ville ha det så det var bara att äta och se glad ut{embarrassed}.
Hon ville alltid ligga lite före med allt hon företog sig\o/
Sockerfria! Man kan ha smör och rapsolja i.st.f. margarin/smör.
Billiga (ingen grädde)
Våfflor
Mina våfflor
2 ägg
2 dl vatten
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl mjöl
2 dl smör ( enl recept men tar knappt hälften)
och ett jättegammalt våffeljärn som min mormor haft{laugh}
Jag gör dessa med yoghurt, jättegoda
Lennarts våfflor
Lyxiga våfflor som håller sig krispiga länge