Skulle göra våfflor till lunch här idag, och hittade ett recept på Frasvåfflor i Cadier's kokbok (1865 eller så).
Verkar ju inte så svårt; Vispa upp 1/3 l vispgrädde, tillsätt 16cl mjöl och 16 cl vatten; så långt allt gott o väl. Nu inträder fiaskot, till 8cl smält smör.
Och så ner i våffeljärnet. :'(
Fontän modell smält smör och våffelsmet över hela diskbänken. Själva smeten kvar i järnet påminner mer om vidbränd crepe (N)
Kan det vara
1. Mig det är fel på
2. Skrivfel i receptet
3. Skillnad på våra elektriska våffeljärn och dåtiden gjutjärnsditon?
4. Skillnad på 1860-talets centilitrar och våra (minst troligt :p )
Skulle göra våfflor till lunch här idag, och hittade ett recept på Frasvåfflor i Cadier's kokbok (1865 eller så).
Verkar ju inte så svårt; Vispa upp 1/3 l vispgrädde, tillsätt 16cl mjöl och 16 cl vatten; så långt allt gott o väl. Nu inträder fiaskot, till 8cl smält smör.
Och så ner i våffeljärnet. :'(
Fontän modell smält smör och våffelsmet över hela diskbänken. Själva smeten kvar i järnet påminner mer om vidbränd crepe (N)
Kan det vara
1. Mig det är fel på
2. Skrivfel i receptet
3. Skillnad på våra elektriska våffeljärn och dåtiden gjutjärnsditon?
4. Skillnad på 1860-talets centilitrar och våra (minst troligt :p )
:o
till 8cl smält smör. = tillsätt 8 cl smör