Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Våffelsoppa

  • shieldfire 24 juli 2008

    Skulle göra våfflor till lunch här idag, och hittade ett recept på Frasvåfflor i Cadier's kokbok (1865 eller så).
    Verkar ju inte så svårt; Vispa upp 1/3 l vispgrädde, tillsätt 16cl mjöl och 16 cl vatten; så långt allt gott o väl. Nu inträder fiaskot, till 8cl smält smör.

    Och så ner i våffeljärnet. :'(

    Fontän modell smält smör och våffelsmet över hela diskbänken. Själva smeten kvar i järnet påminner mer om vidbränd crepe (N)

    Kan det vara
    1. Mig det är fel på
    2. Skrivfel i receptet
    3. Skillnad på våra elektriska våffeljärn och dåtiden gjutjärnsditon?
    4. Skillnad på 1860-talets centilitrar och våra (minst troligt :p )

    :o

  • shieldfire 24 juli 2008

    till 8cl smält smör. = tillsätt 8 cl smör

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.