Våfflor är superduper. Köper färdigt paket. Ibland har vi baconvåfflor till lunch. Lägger då några bitar bacon på varje lagg innan jag slår på smeten. Mycket gott!
Annars är det sylt och grädde när vi serverar de på "vanligt" sätt.
vanillalover28 januari 2008
Hejsan!
Kolla gärna in mitt recept på frasiga våfflor gjorda med jäst. De kan du grädda och sen lägga ovanpå varandra utan att de blir mjuka... Lycka till och ha en trevlig helg!
/M
Jessika28 januari 2008
Våfflor med lite riven lök i och serverat med gräddfil, hackad rödlök, rom av något slag och en citronklyfta är en höjdare.
Det är även jättegott att göra räkmacka av våfflor.
Till efterrätt - lägg på skivad banan och ringla över lite nougatsås. Servera med lättvispad grädde.
evaldo28 januari 2008
Jag gör egen smet och sen rör jag försiktigt i hårdvispad äggvita i smeten för att få våfflorna lite frasigare. jag har lagt in ett recept på Frasiga våfflor.
celice28 januari 2008
:D Jag gör egen smet, har inget recept på. Äter dom med grädde och sylt, när dom sedan är kalla är det gott med smör på.:p
fillifjonkN28 januari 2008
Brukar ha vichyvatten i våra....gott me bär tll lr fruktkeso(Y)
fillifjonkN28 januari 2008
Brukar ha vichyvatten i våra....gott me bär tll lr fruktkeso(Y)
sophie_hu28 januari 2008
jag gillar att ha glass och sirap :p lönnsirap eller vanlig(Y)
sophie_hu28 januari 2008
honung är gott oxå! eller egen björnbärssylt med björnbär man har lagrat upp med hemma
Okänd28 januari 2008
Här kommer ett billigt och gott recept på våfflor.
12 dl mjölk
8 dl mjöl
2 ägg
200 g smält margarin
2 tsk bakpulver
5 tsk socker
2 knivsuddar salt
Detta är ett dubblat recept och räcker till ca 6-8 personer,beroende på hur hungriga de är.
till våfflor vill jag ha min egen kokta blåbärssylt och grädde.Mumsfilibaba.
matpiraten31 januari 2008
jag gör ett gammalt fäbod recept som jag har fått av min farmor som har fått det av sinn farmor... Och jag har hjortron sylt och grädde på mina.(Y):):D
frun31 januari 2008
gillar inte våfflår, är samma med pannkakor. men när jag var liten så älskade jag det. vet inte varför jag inte gör det nu.
farmoringer31 januari 2008
jag tycker mycket om våfflor men blir aldrig av att jag gör. Så jag uppskattar verkligen om jag får det när jag kommer bort..
flakitika13 februari 2008
Jag älskar våfflor men blir alltid så konstiga när jag gör dem.. :o
MammaIrene13 februari 2008
Jag har ett recept som jag brukar göra, kolla gärna på det, ger mycket mycket frasiga våfflor!
MVh Irene
monac17 februari 2008
Skrivet av Jessika den 28 jan 2008
Våfflor med lite riven lök i och serverat med gräddfil, hackad rödlök, rom av något slag och en citronklyfta är en höjdare.
håller med dig jessica,det är en höjdare!
Det är även jättegott att göra räkmacka av våfflor.
Till efterrätt - lägg på skivad banan och ringla över lite nougatsås. Servera med lättvispad grädde.
monel23 mars 2008
På tisdag är det våffeldagen :D
Förr ville jag helst ha frasvåfflor, men nu på senare år har det gått över till äggvåfflor istället och till det naturligtvis lite lättvispad mellangrädde, vaniljglass och hjortronsylt (L)
vanillalover23 mars 2008
Kolla gärna mitt recept som ger underbart frasiga våfflor som man med fördel kan lägga ovanpå varandra utan att de blir sladdriga...
lycka till!
/Marie
Jag älskar våfflor men blir alltid så konstiga när jag gör dem.. :o
evaldo23 mars 2008
VÅFFLOR MED LÅGT GI Jag har testat dessa och de var jättegoda.
Tid: 30 minuter ca 12 laggar
Supergoda våfflor serverade med blåbär och hallon. De här våfflorna är minst lika goda som "vanliga", mindre nyttiga våfflor tycker jag.
Goda våfflor med lågt GI som du kan äta med gott samvete. Receptet innehåller fullkornsvetemjöl istället för vanligt vetemjöl samt flytande margarin som innehåller låg andel mättat fett. Äggen innehåller protein. Våfflorna serveras sedan med färska bär som sänker GI och är dessutom jättegott!
4 dl fullkornsvetemjöl
1/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
1 dl flytande margarin/smör
SERVERING:
frysta tinade eller färska blåbär och hallon
vaniljvisp
Blanda fullkornsvetemjöl, salt och bakpuver.
Rör ihop med ca hälften av mjölken och rör till en jämn smet.
Vispa därefter ned resten av mjölken.
Vispa ned äggen. Vispa ihop med det flytande margarinet eller smöret.
Värm våffeljärnet. Pensla laggen noggrant med flytande margarin eller smör innan du gräddar första våfflan.
Sedan ska den inte behöva smörjas mer.
Häll på 0,75 - 1 dl smet och bred ut smeten lite grann. Grädda våfflorna tills de blir gulbruna. Det brukar ta 1-2 minuter med mitt våffeljärn.
Låt våfflorna svalna på galler om du inte äter upp dem direkt. (Du bör
inte lägga dem i en hög på en tallrik för då försvinner frasigheten och de blir mjuka och sladdriga.)
Servera med uppvispad vaniljvisp och/eller vispad light-grädde (20%) och färska bär.
Vill du ha mera sött kan man strö över lite fruktsocker eller
råsocker.
Okänd23 mars 2008
Jag gör alltid egen smet.
Till det blir det oftast hemkokt blåbärssylt och grädde.
Det är bara sååå gott med våfflor.
Våfflor är superduper. Köper färdigt paket. Ibland har vi baconvåfflor till lunch. Lägger då några bitar bacon på varje lagg innan jag slår på smeten. Mycket gott!
Annars är det sylt och grädde när vi serverar de på "vanligt" sätt.
Hejsan!
Kolla gärna in mitt recept på frasiga våfflor gjorda med jäst. De kan du grädda och sen lägga ovanpå varandra utan att de blir mjuka... Lycka till och ha en trevlig helg!
/M
Våfflor med lite riven lök i och serverat med gräddfil, hackad rödlök, rom av något slag och en citronklyfta är en höjdare.
Det är även jättegott att göra räkmacka av våfflor.
Till efterrätt - lägg på skivad banan och ringla över lite nougatsås. Servera med lättvispad grädde.
Jag gör egen smet och sen rör jag försiktigt i hårdvispad äggvita i smeten för att få våfflorna lite frasigare. jag har lagt in ett recept på Frasiga våfflor.
:D Jag gör egen smet, har inget recept på. Äter dom med grädde och sylt, när dom sedan är kalla är det gott med smör på.:p
Brukar ha vichyvatten i våra....gott me bär tll lr fruktkeso(Y)
Brukar ha vichyvatten i våra....gott me bär tll lr fruktkeso(Y)
jag gillar att ha glass och sirap :p lönnsirap eller vanlig(Y)
honung är gott oxå! eller egen björnbärssylt med björnbär man har lagrat upp med hemma
Här kommer ett billigt och gott recept på våfflor.
12 dl mjölk
8 dl mjöl
2 ägg
200 g smält margarin
2 tsk bakpulver
5 tsk socker
2 knivsuddar salt
Detta är ett dubblat recept och räcker till ca 6-8 personer,beroende på hur hungriga de är.
till våfflor vill jag ha min egen kokta blåbärssylt och grädde.Mumsfilibaba.
jag gör ett gammalt fäbod recept som jag har fått av min farmor som har fått det av sinn farmor... Och jag har hjortron sylt och grädde på mina.(Y):):D
gillar inte våfflår, är samma med pannkakor. men när jag var liten så älskade jag det. vet inte varför jag inte gör det nu.
jag tycker mycket om våfflor men blir aldrig av att jag gör. Så jag uppskattar verkligen om jag får det när jag kommer bort..
Jag älskar våfflor men blir alltid så konstiga när jag gör dem.. :o
Jag har ett recept som jag brukar göra, kolla gärna på det, ger mycket mycket frasiga våfflor!
MVh Irene
Våfflor med lite riven lök i och serverat med gräddfil, hackad rödlök, rom av något slag och en citronklyfta är en höjdare.
håller med dig jessica,det är en höjdare!
Det är även jättegott att göra räkmacka av våfflor.
Till efterrätt - lägg på skivad banan och ringla över lite nougatsås. Servera med lättvispad grädde.
På tisdag är det våffeldagen :D
Förr ville jag helst ha frasvåfflor, men nu på senare år har det gått över till äggvåfflor istället och till det naturligtvis lite lättvispad mellangrädde, vaniljglass och hjortronsylt (L)
Kolla gärna mitt recept som ger underbart frasiga våfflor som man med fördel kan lägga ovanpå varandra utan att de blir sladdriga...
lycka till!
/Marie
Jag älskar våfflor men blir alltid så konstiga när jag gör dem.. :o
VÅFFLOR MED LÅGT GI Jag har testat dessa och de var jättegoda.
Tid: 30 minuter ca 12 laggar
Supergoda våfflor serverade med blåbär och hallon. De här våfflorna är minst lika goda som "vanliga", mindre nyttiga våfflor tycker jag.
Goda våfflor med lågt GI som du kan äta med gott samvete. Receptet innehåller fullkornsvetemjöl istället för vanligt vetemjöl samt flytande margarin som innehåller låg andel mättat fett. Äggen innehåller protein. Våfflorna serveras sedan med färska bär som sänker GI och är dessutom jättegott!
4 dl fullkornsvetemjöl
1/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
1 dl flytande margarin/smör
SERVERING:
frysta tinade eller färska blåbär och hallon
vaniljvisp
Blanda fullkornsvetemjöl, salt och bakpuver.
Rör ihop med ca hälften av mjölken och rör till en jämn smet.
Vispa därefter ned resten av mjölken.
Vispa ned äggen. Vispa ihop med det flytande margarinet eller smöret.
Värm våffeljärnet. Pensla laggen noggrant med flytande margarin eller smör innan du gräddar första våfflan.
Sedan ska den inte behöva smörjas mer.
Häll på 0,75 - 1 dl smet och bred ut smeten lite grann. Grädda våfflorna tills de blir gulbruna. Det brukar ta 1-2 minuter med mitt våffeljärn.
Låt våfflorna svalna på galler om du inte äter upp dem direkt. (Du bör
inte lägga dem i en hög på en tallrik för då försvinner frasigheten och de blir mjuka och sladdriga.)
Servera med uppvispad vaniljvisp och/eller vispad light-grädde (20%) och färska bär.
Vill du ha mera sött kan man strö över lite fruktsocker eller
råsocker.
Jag gör alltid egen smet.
Till det blir det oftast hemkokt blåbärssylt och grädde.
Det är bara sååå gott med våfflor.