Var kan man få tag på landgångsbröd som används till smörgåstårtor? Jag har aldrig sett sånt i affärer. Frågade efter det i en stor affär idag men det fanns inte...
Erajscha25 februari 2009
Det brukar säljas på ica men man måste då fråga efter det och de kan plocka fram ur fryslagret. Dåligt tycker jag att de inte hade det om det var en stor affär du var i.
The_mama97mia26 februari 2009
Jag håller med om att det är sällan man hittar landgångsbröd. Jag brukar baka eget bröd till smörgåstårta, om du gör detta i avlånga formar så får du egna landgångsbröd.
Det finns bland bröden. Sen har de alltid extra i lagret som är frysta. Så är det i alla fall i ICA butikerna i uppsala.:p
grill26 februari 2009
Man får inte ha´smörgårsbottnar/landgångar i frysen på lagret mera p.g.a hälsomyndigheten, där för att det sitter ett datum på brödet som basera på färskt bröd....Vet man med sig att man ska göra smörgåstårta beställ på butiken, då vet man att man får. Vi har alltid smörgårstårtbottnar/landgångar till helgen, men vi tar inte hem mycket.
anluk26 februari 2009
Vi har det också så att vi frågar så plockar de fram det ur frysdiskarna. Vet också att jag någon gång frågat på bageriet i stan och de har också fixat det. Annars använder jag mig faktiskt oftast av vanlig formfranska och det funkar också.
Nettan7526 februari 2009
Personligen skulle jag inte använda landgångsbröd då jag upplever det som mycket dyrare än vanlig formfranska. Jag skar bort kanterna på landgångsbrödet (de ggr jag tyvärr använde sånt bröd) och det gör jag med formfranska med, det är lite mer jobb, men billigare. Har ni en Willys i närheten kan jag rekommendera deras egna formfranska, stora fina skivor till liten peng =) Och gott!
bakakaka26 februari 2009
Jag gör också smörgåstårta av vanligt formfranska till en bråkdel av priset. Jag skar bort kanterna förr, men det har jag slutat med. Är brödet dagsfärskt så märker man inte kanterna i tårtan. Jag lägger skivorna omlott så håller tårtan ihop bättre.
pia6126 februari 2009
Jag gör alltid smörgåstårta av Hönökaka, blir jättegott! (Y)
Här är mitt smörgåstårtsrecept!
Samma taktik som när man murar en tegelstensmur alltså....(Y)
Skrivet av bakakaka den 26 feb 2009
Jag gör också smörgåstårta av vanligt formfranska till en bråkdel av priset. Jag skar bort kanterna förr, men det har jag slutat med. Är brödet dagsfärskt så märker man inte kanterna i tårtan. Jag lägger skivorna omlott så håller tårtan ihop bättre.
bakakaka28 februari 2009
Precis.(Y)(Y)(Y)
Nettan7528 februari 2009
Nja fast smörgåstårta tycker jag ska stå en minst, helst två dagar och "dra sig".. Då tycker jag det är godast att ta bort kanterna, men alla har ju sin egen smak =)
MammaLena12 mars 2009
JAg vill minnas att jag har sett fruset landgångsbröd i frysdiskar på bla COOP där det glutenfria och annat fryst specialbröd brukar finnas.
MammaLena12 mars 2009
HEJ IGEN!
Googlade runt lite efter landgångsbröd och fann att Kortedala Finbageri i Västra Frölunda tydligen har landgångsbröd i sitt sortiment.
Hemsidesadress: www.kortedalafinbageri.se
Telefon: 031-479600
Adress: Synhållsgatan 14
421 36 VÄSTRA FRÖLUNDA
Är inte så hemma just i dina nejder men Ni tillhör samma riktnummerområde och dem kanske vet vart Du kan hitta brödet...
Hoppas att jag varit till någon hjälp
Mvh
MammaLena
blunde6412 mars 2009
:) man kan köpa i vissa bagerier eller konditori.
det har jag gjort
lycka till
gusu14 mars 2009
Att göra eget bröd till bottnarna är godast. När jag bakar bottnar använder jag samma recept som till vetebröd men minskar sockret till 2 msk (OBS!). Detta bröd blir segare i konstistensen och gör att smörgåstårtan håller ihop bättre. När du sedan gör din smörgåstårta bör fyllningen vara rätt lös så att fyllningen suger in.
Lycka till.
lisen7914 mars 2009
Brukar finnas fruset på de stora butikerna. På de större kvantum kan man ofta få tag i färskt.
timisac22 mars 2009
Hej !!
tror det brukar finnas i det flesta stööre butiker :)
timisac22 mars 2009
Hej igen !
Jag glömde skriva det innan, men gör jag oftast smörgåstårta på polarbröd, brukar vara jätte omtyckt !!
Var kan man få tag på landgångsbröd som används till smörgåstårtor? Jag har aldrig sett sånt i affärer. Frågade efter det i en stor affär idag men det fanns inte...
Det brukar säljas på ica men man måste då fråga efter det och de kan plocka fram ur fryslagret. Dåligt tycker jag att de inte hade det om det var en stor affär du var i.
Jag håller med om att det är sällan man hittar landgångsbröd. Jag brukar baka eget bröd till smörgåstårta, om du gör detta i avlånga formar så får du egna landgångsbröd.
Smörgåstårtebröd
Det finns bland bröden. Sen har de alltid extra i lagret som är frysta. Så är det i alla fall i ICA butikerna i uppsala.:p
Man får inte ha´smörgårsbottnar/landgångar i frysen på lagret mera p.g.a hälsomyndigheten, där för att det sitter ett datum på brödet som basera på färskt bröd....Vet man med sig att man ska göra smörgåstårta beställ på butiken, då vet man att man får. Vi har alltid smörgårstårtbottnar/landgångar till helgen, men vi tar inte hem mycket.
Vi har det också så att vi frågar så plockar de fram det ur frysdiskarna. Vet också att jag någon gång frågat på bageriet i stan och de har också fixat det. Annars använder jag mig faktiskt oftast av vanlig formfranska och det funkar också.
Personligen skulle jag inte använda landgångsbröd då jag upplever det som mycket dyrare än vanlig formfranska. Jag skar bort kanterna på landgångsbrödet (de ggr jag tyvärr använde sånt bröd) och det gör jag med formfranska med, det är lite mer jobb, men billigare. Har ni en Willys i närheten kan jag rekommendera deras egna formfranska, stora fina skivor till liten peng =) Och gott!
Jag gör också smörgåstårta av vanligt formfranska till en bråkdel av priset. Jag skar bort kanterna förr, men det har jag slutat med. Är brödet dagsfärskt så märker man inte kanterna i tårtan. Jag lägger skivorna omlott så håller tårtan ihop bättre.
Jag gör alltid smörgåstårta av Hönökaka, blir jättegott! (Y)
Här är mitt smörgåstårtsrecept!
Smörgåstårta
Samma taktik som när man murar en tegelstensmur alltså....(Y)
Jag gör också smörgåstårta av vanligt formfranska till en bråkdel av priset. Jag skar bort kanterna förr, men det har jag slutat med. Är brödet dagsfärskt så märker man inte kanterna i tårtan. Jag lägger skivorna omlott så håller tårtan ihop bättre.
Precis.(Y)(Y)(Y)
Nja fast smörgåstårta tycker jag ska stå en minst, helst två dagar och "dra sig".. Då tycker jag det är godast att ta bort kanterna, men alla har ju sin egen smak =)
JAg vill minnas att jag har sett fruset landgångsbröd i frysdiskar på bla COOP där det glutenfria och annat fryst specialbröd brukar finnas.
HEJ IGEN!
Googlade runt lite efter landgångsbröd och fann att Kortedala Finbageri i Västra Frölunda tydligen har landgångsbröd i sitt sortiment.
Hemsidesadress: www.kortedalafinbageri.se
Telefon: 031-479600
Adress: Synhållsgatan 14
421 36 VÄSTRA FRÖLUNDA
Är inte så hemma just i dina nejder men Ni tillhör samma riktnummerområde och dem kanske vet vart Du kan hitta brödet...
Hoppas att jag varit till någon hjälp
Mvh
MammaLena
:) man kan köpa i vissa bagerier eller konditori.
det har jag gjort
lycka till
Att göra eget bröd till bottnarna är godast. När jag bakar bottnar använder jag samma recept som till vetebröd men minskar sockret till 2 msk (OBS!). Detta bröd blir segare i konstistensen och gör att smörgåstårtan håller ihop bättre. När du sedan gör din smörgåstårta bör fyllningen vara rätt lös så att fyllningen suger in.
Lycka till.
Brukar finnas fruset på de stora butikerna. På de större kvantum kan man ofta få tag i färskt.
Hej !!
tror det brukar finnas i det flesta stööre butiker :)
Hej igen !
Jag glömde skriva det innan, men gör jag oftast smörgåstårta på polarbröd, brukar vara jätte omtyckt !!