Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Var kan jag köpa Mince Meat?

 • Zakariasson91 21 maj 2012

  Jag har hittat ett recept på Mince Meat Pies - typisk Engelska små dessertpajer. Mince Meat är en blandning av torkad hackad frukt, nötter och brandy.
  Någon som vet var jag kan köpa detta eller under vilken kategori i matbutiken jag hittar den i?

 • The_mama97mia 21 maj 2012

  haha jag tänkte köttfärs... nej sorry, kan inte hjälpa dig

 • svengelsk 21 maj 2012

  Var i Sverige Du kan köpa mince meat vet jag inte. Dessutom är det något som äts mest före och under julen. Jag skickar Dig gärna recept.

 • husmusen88 22 maj 2012

  Tror du får köpa varje ingrediens för sig och blanda faktiskt, har inte sett det säljas någon färdig variant.

 • svengelsk 22 maj 2012

  Jag googlade engelsk mat i Göteborg,men den enda affären jag hittade hade stängt. Jag tror jag gjorde mince meat en gång, när jag hade gott om äpplen, men tyckte inte att det var värt besväret och har alltid köpt färdigt sedan dess.

 • ninnipw 29 juni 2012

  Detta är kanske överspelat nu, men här är min kommentar: Jag bor också i England men är i Sverige då och då och träffar ofta mina matlagningsintresserade väninnor. Häromsistens bjöd jag på en paj som bl. a hade mince meat som ingrediens, jag hade tagit med en burk från England. Eftersom pajen blev så uppskattad tog vi reda på att mince meat säljs på engelska affären på Söderhallarna i Stockholm. För er som inte är Stockholmare är det inte så svårt att göra, men tyvärr är en av ingredienserna (ett speciellt sorts fett) också svårt att få tag på i Sverige. Jag återkommer med recept!

 • svengelsk 29 juni 2012

  Fettet Du talar om är njurtalg, som också ingår i julpuddingen. De senaste jularna har jag gjort ett puddingrecept som använde rivet kallt smör, jag lade smörpaketet i frysen och rev på rivjärn. Det går nog att göra på samma sätt när man gör mince meat.

 • Erajscha 1 juli 2012

  Både Shredded suet och mince meat finns att beställa från The English shop, eller så kan man besöka någon av deras butiker (Stockholm, Göteborg, Malmö).

  http://www.englishshop.se/

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.