Varför bränns den kondenserade mjölken i kastrullen?
keskis6 december 2009
Jag har ett recept på kolapaj som jag hittat här på Matklubben där man använder sig av kondenserad mjölk för att få en god kolasås att ha på pajen.
Man tillsätter även socker och smör och kokar sen upp det. Det ska kokas i 7 minuter och sen ska kulprovet göras.
Men problemet är att halva burken kondenserad mjölk bränner fast i botten på kastrullen (teflonbelagd kastrull).
Jag har femman (av sex steg) på kokplattan, är det för hög värme? Eller vad är felet? Det bränns verkligen med en gång. Kan man göra detta i mikron istället så det inte bränner fast lika lätt?
Tack och lov verkar det som om kolasåsen inte tar smak av att det bränns fast, men det är fruktansvärt irriterande att det blir sånt svinn! (N)
Tacksam för svar! :)
Erajscha6 december 2009
Har du burken direkt i kastrullen mot plattan eller i vattenbad?
keskis6 december 2009
Jag häller ut innehållet i burken i kastrullen..det ska ju blandas med smöret och sockret så kan ju inte koka direkt i burken..
Har inte vattenbad, utan ingredienserna direkt mot kastrullens botten.
svengelsk6 december 2009
Jag brukade göra chocolate caramel shortbread till jul och kom fram till att tjockbottnad gryta, låg värme och ständigt rörande var nödvändigt för att hindra vidbränning. Jag fick vara noga med att träskeden fördes över hela botten ända ut till kanterna.
Erajscha6 december 2009
Prova att koka det i en kastrull som står i vattenbad. Så får man till exempel göra med vissa vaniljkrämer om de inte ska brännas...
keskis6 december 2009
Tack för tipsen, svengelsk och Erajscha!
Ska testa det nästa gång för det här går inte ^^.
-_mille_-7 december 2009
hej hej! min mormor gör ofta sån här cola sås och hon kokar hela burken i kastrullen, det vet jag ialla fall funkar "/
svengelsk8 december 2009
Googlade ett recept på Banoffee pie där det stod att man skulle sätta den oöppnade burken i vattenbad, men det tog fyra timmar. Sista gången jag gjorde Banoffee pie använde jag färdig caramel på burk, men den var inte alls så god som min kolasås.
Jag undrar om det blir varmt nog om hela grytan sätts i vattenbad. Det brukade gå bra med idogt rörande.
Jag har ett recept på kolapaj som jag hittat här på Matklubben där man använder sig av kondenserad mjölk för att få en god kolasås att ha på pajen.
Man tillsätter även socker och smör och kokar sen upp det. Det ska kokas i 7 minuter och sen ska kulprovet göras.
Men problemet är att halva burken kondenserad mjölk bränner fast i botten på kastrullen (teflonbelagd kastrull).
Jag har femman (av sex steg) på kokplattan, är det för hög värme? Eller vad är felet? Det bränns verkligen med en gång. Kan man göra detta i mikron istället så det inte bränner fast lika lätt?
Tack och lov verkar det som om kolasåsen inte tar smak av att det bränns fast, men det är fruktansvärt irriterande att det blir sånt svinn! (N)
Tacksam för svar! :)
Har du burken direkt i kastrullen mot plattan eller i vattenbad?
Jag häller ut innehållet i burken i kastrullen..det ska ju blandas med smöret och sockret så kan ju inte koka direkt i burken..
Har inte vattenbad, utan ingredienserna direkt mot kastrullens botten.
Jag brukade göra chocolate caramel shortbread till jul och kom fram till att tjockbottnad gryta, låg värme och ständigt rörande var nödvändigt för att hindra vidbränning. Jag fick vara noga med att träskeden fördes över hela botten ända ut till kanterna.
Prova att koka det i en kastrull som står i vattenbad. Så får man till exempel göra med vissa vaniljkrämer om de inte ska brännas...
Tack för tipsen, svengelsk och Erajscha!
Ska testa det nästa gång för det här går inte ^^.
hej hej! min mormor gör ofta sån här cola sås och hon kokar hela burken i kastrullen, det vet jag ialla fall funkar "/
Googlade ett recept på Banoffee pie där det stod att man skulle sätta den oöppnade burken i vattenbad, men det tog fyra timmar. Sista gången jag gjorde Banoffee pie använde jag färdig caramel på burk, men den var inte alls så god som min kolasås.
Jag undrar om det blir varmt nog om hela grytan sätts i vattenbad. Det brukade gå bra med idogt rörande.