Jag har bakat kärleksmums (moccarutor, snoddas, vaddunuvillkallademkakor) flera gånger, men varje gång jag ska göra glasyren att ha ovanpå så skär den sig!
Smöret rinner ur på sidorna och lägger sig som en hinna över det andra, varför blir det så?
irrevirre27 april 2011
Det låter otrevligt! Hur ser receptet ut? Har aldrig varit med om liknande{question}
Lenkan27 april 2011
Det är otrevligt, ser inte alls aptitligt ut!
Jag har gjort några olika, idag gjorde jag denna http://www.recepten.se/recept/mockarutor.html men det blir alltid likadant :s
lenasj6527 april 2011
Det händer mig också ibland. Sist kokade jag en kolaglasyr där smöret lade sig som ett lager "kokosfett" ovanpå.. Det påverkar inte smaken men ser som sagt inte aptitligt ut
Lenkan27 april 2011
Undrar vad det beror på
DoctorWho27 april 2011
Skrivet av Lenkan den 27 apr 2011
Jag har bakat kärleksmums (moccarutor, snoddas, vaddunuvillkallademkakor) flera gånger, men varje gång jag ska göra glasyren att ha ovanpå så skär den sig!
Smöret rinner ur på sidorna och lägger sig som en hinna över det andra, varför blir det så?
Jag läste i en veckotidning att om smöret är för varmt kan det skära sig. En annan anledning kan vara att det är för mycket smör i förhållande till de andra ingredienserna. Även om man tillsätter mycket smör på en gång kan det skära sig. Men det är bara vad jag har läst, hoppas det hjälper.
safir7427 april 2011
Hm vad det kan bero på vet jag inte. Men en bra idé är kanske att låta smöret svalna lite och sen i receptet du länkade till så är det lite för lite florsocker tillsatt. 3-4dl florsocker till 50 g hittade jag i ett annat recept. I boken Sju sorters kakor står det 3½ dl florsocker till 75 g smör.
soccermum27 april 2011
Detta har hänt mig en gång och då har jag ändå använt samma recept i ca 20 år.. Tror att misstaget jag gjorde den gången var att låta glasyren koka ihop (dvs att smöret blev för varmt) för jag hade bråttom..
I vanliga fall låter jag smöret bara mjukna på svag värme i kastrullen och sedan vispa ned de andra ingredienserna så även florsockret smälter lite av värmen.
jag gör enl nedan:
Om du kikar i min kokbok så hittar du ett omgjort recept på moccarutor/snoddas/kärleksmums innehållande 5 ägg! Gissa om det blir stora fluffiga kakor :P
irrevirre27 april 2011
En liten lite gnutta salt skall visst göra så glasyr inte skär sig{curl-lip}
soccermum28 april 2011
Skrivet av irrevirre den 27 apr 2011
En liten lite gnutta salt skall visst göra så glasyr inte skär sig{curl-lip}
Låter inte bara som ett bra tips-salt i choklad är ju bara såå gott :P
Lenkan28 april 2011
Tack för alla gulliga råd, nästa gång ska jag låta smöret bli svalt innan jag tillsätter resten och då ta lite mer florsocker också!
Jag har bakat kärleksmums (moccarutor, snoddas, vaddunuvillkallademkakor) flera gånger, men varje gång jag ska göra glasyren att ha ovanpå så skär den sig!
Smöret rinner ur på sidorna och lägger sig som en hinna över det andra, varför blir det så?
Det låter otrevligt! Hur ser receptet ut? Har aldrig varit med om liknande{question}
Det är otrevligt, ser inte alls aptitligt ut!
Jag har gjort några olika, idag gjorde jag denna http://www.recepten.se/recept/mockarutor.html men det blir alltid likadant :s
Det händer mig också ibland. Sist kokade jag en kolaglasyr där smöret lade sig som ett lager "kokosfett" ovanpå.. Det påverkar inte smaken men ser som sagt inte aptitligt ut
Undrar vad det beror på
Jag har bakat kärleksmums (moccarutor, snoddas, vaddunuvillkallademkakor) flera gånger, men varje gång jag ska göra glasyren att ha ovanpå så skär den sig!
Smöret rinner ur på sidorna och lägger sig som en hinna över det andra, varför blir det så?
Jag läste i en veckotidning att om smöret är för varmt kan det skära sig. En annan anledning kan vara att det är för mycket smör i förhållande till de andra ingredienserna. Även om man tillsätter mycket smör på en gång kan det skära sig. Men det är bara vad jag har läst, hoppas det hjälper.
Hm vad det kan bero på vet jag inte. Men en bra idé är kanske att låta smöret svalna lite och sen i receptet du länkade till så är det lite för lite florsocker tillsatt. 3-4dl florsocker till 50 g hittade jag i ett annat recept. I boken Sju sorters kakor står det 3½ dl florsocker till 75 g smör.
Detta har hänt mig en gång och då har jag ändå använt samma recept i ca 20 år.. Tror att misstaget jag gjorde den gången var att låta glasyren koka ihop (dvs att smöret blev för varmt) för jag hade bråttom..
I vanliga fall låter jag smöret bara mjukna på svag värme i kastrullen och sedan vispa ned de andra ingredienserna så även florsockret smälter lite av värmen.
jag gör enl nedan:
3½ -4 dl florsocker
75 gram smör
2 msk kaffe
2 msk kakao
Om du kikar i min kokbok så hittar du ett omgjort recept på moccarutor/snoddas/kärleksmums innehållande 5 ägg! Gissa om det blir stora fluffiga kakor :P
En liten lite gnutta salt skall visst göra så glasyr inte skär sig{curl-lip}
En liten lite gnutta salt skall visst göra så glasyr inte skär sig{curl-lip}
Låter inte bara som ett bra tips-salt i choklad är ju bara såå gott :P
Tack för alla gulliga råd, nästa gång ska jag låta smöret bli svalt innan jag tillsätter resten och då ta lite mer florsocker också!