Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varför tar det så lång tid för kolan att komma upp i rätt temperatur?

  • tinalin 22 december 2009

    Jag gör mitt andra försök att koka kola till jul. Det förra försöket slutade i att jag kastade smeten efter att det kokat i 2 timmar utan att bli varmare än 111 grader. Jag är nu på god väg mot mitt andra misslyckande. Vad gör jag för fel? Varför blir inte kolasmeten tillräckligt varm.

    Tack på förhand

  • smeand 22 december 2009

    Använd en kastrull med vidare botten.

  • AnneNi 22 december 2009

    Kanske kokade du på för låg värme? Insåg själv att jag kunde ha rätt hög värme utan problem för att få upp värmen på kolan. Lycka till!

  • frele1 22 december 2009

    Kombinera ovanstående råd så lyckas du garanterat. Låg vid kastrull och hög värme. Kokar det över, sänk värmen men öka efterhand som smeten tjocknar.

  • tinalin 22 december 2009

    Tack för tipsen. till slut så lyckades jag iallafall med kolan. Skall testa era tips nästa gång.

  • camillaocamilla 26 december 2009

    kola och knäck går jätte smidigt att göra i micron.
    Använd en ugnsfast form med lite högre kant (plastskålar smälter)
    micra knäcken ca 10 min och kolan ca 15 på högsta värme. Gör kulprov.
    Jätte skönt och slippa timmar av rörande i grytor... prova själv (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.