Varför tar det så lång tid för kolan att komma upp i rätt temperatur?
tinalin22 december 2009
Jag gör mitt andra försök att koka kola till jul. Det förra försöket slutade i att jag kastade smeten efter att det kokat i 2 timmar utan att bli varmare än 111 grader. Jag är nu på god väg mot mitt andra misslyckande. Vad gör jag för fel? Varför blir inte kolasmeten tillräckligt varm.
Tack på förhand
smeand22 december 2009
Använd en kastrull med vidare botten.
AnneNi22 december 2009
Kanske kokade du på för låg värme? Insåg själv att jag kunde ha rätt hög värme utan problem för att få upp värmen på kolan. Lycka till!
frele122 december 2009
Kombinera ovanstående råd så lyckas du garanterat. Låg vid kastrull och hög värme. Kokar det över, sänk värmen men öka efterhand som smeten tjocknar.
tinalin22 december 2009
Tack för tipsen. till slut så lyckades jag iallafall med kolan. Skall testa era tips nästa gång.
camillaocamilla26 december 2009
kola och knäck går jätte smidigt att göra i micron.
Använd en ugnsfast form med lite högre kant (plastskålar smälter)
micra knäcken ca 10 min och kolan ca 15 på högsta värme. Gör kulprov.
Jätte skönt och slippa timmar av rörande i grytor... prova själv (Y)
Jag gör mitt andra försök att koka kola till jul. Det förra försöket slutade i att jag kastade smeten efter att det kokat i 2 timmar utan att bli varmare än 111 grader. Jag är nu på god väg mot mitt andra misslyckande. Vad gör jag för fel? Varför blir inte kolasmeten tillräckligt varm.
Tack på förhand
Använd en kastrull med vidare botten.
Kanske kokade du på för låg värme? Insåg själv att jag kunde ha rätt hög värme utan problem för att få upp värmen på kolan. Lycka till!
Kombinera ovanstående råd så lyckas du garanterat. Låg vid kastrull och hög värme. Kokar det över, sänk värmen men öka efterhand som smeten tjocknar.
Tack för tipsen. till slut så lyckades jag iallafall med kolan. Skall testa era tips nästa gång.
kola och knäck går jätte smidigt att göra i micron.
Använd en ugnsfast form med lite högre kant (plastskålar smälter)
micra knäcken ca 10 min och kolan ca 15 på högsta värme. Gör kulprov.
Jätte skönt och slippa timmar av rörande i grytor... prova själv (Y)