Jag undrar vad jag gör för fel som aldrig får den fina "toppen" i mitten på mina muffins. Det höjer sig aldrig fint i mitten! Blir bara svagt kupad eller platt. Har försökt med mer smet i formarna men utan resultat.
Ni vet vad jag menar va?!
Spelar ingredienserna någon roll?
Eller vad gör jag för fel?
Hoppas ni har svar.
soccermum18 januari 2011
Jag kan inte garantera bättre resultat men skulle tro att det hjälper att göra muffinssmeten på fast matfett och lite mer mjöl så smeten inte är rinnig utan mer fast när du klickar den i muffinsformarna
{question}
Josses18 januari 2011
Jag råkar ut för samma sak! {weep}
Mina muffins vill inte alls likna de köpta muffisarna.
Kan det vara att bagerierna får fluffigare smet på något vis?
Vår hemmagjorda smet är kanske för tung?{question}
Någon som jobbar på ett bageri eller industribageri som kanske vet?
boz196518 januari 2011
Jag brukar få mina muffins "toppiga". Vet inte om det kanske beror på att jag använder lite mer bakpulver än vad som står i receptet...
Josses18 januari 2011
Skrivet av boz1965 den 18 jan 2011
Jag brukar få mina muffins "toppiga". Vet inte om det kanske beror på att jag använder lite mer bakpulver än vad som står i receptet...
Det är inte så dum idé att göra(Y), du är ju en utbildad kock så du har ju lärt dig en massa knep som vi vanliga döda inte alltid tänker på. I och för sig så är jag "utbildad hemmafru", gick konsumtionslinjen en gång i tiden på gymnasiet och jag brukar säga så när någon frågar vars jag har lärt mig laga mat:D
catjo18 januari 2011
jag använder mer bakpulver, så testa det, det är viktigt att vispa upp smeten som man ska med, testa att vända i de torra ingredienserna det är viktigt det med
doris05425 januari 2011
Tjo hoo!
Tack för alla råd!(Y)
Det fungerade med lite mer bakpulver och vända ner de torra ingredienserna.
Gjorde citronmuffins som blev som en dröm!
Snoops25 januari 2011
Jag brukar använda Vetemjöl Special och grädda i muffinsplåtar av metall när jag bakar muffins. Har inte misslyckats en enda gång.
Vad jag har förstått så är det lite mer resningsmedel i vetmjöl special än vad det är i vanligt mjöl.
amoz25 januari 2011
Det där med att mjöl är väldigt olika beroende på vilket märke och prisklass det har är något som jag kan skriva under på. Min svärmor sa alltid att man inte skulle baka i billigt mjöl för det blir inte så bra resultat. Jag ska erkänna att jag inte i min enfald trodde så mycket på det, men det fick jag bittert erfara vid ett tillfälle. Jag skulle baka "mina" mandelmusslor till julen som jag gjort i många år men tog då en påse med vetemjöl av ett billigare märke. Inte EN mandelmussla blev riktig utan alla föll ihop som torra sandkakor. Sedan dess har jag alltid varit noga med att bara baka i typ Kungsörnens vetemjöl.
boz196525 januari 2011
Skrivet av amoz den 25 jan 2011
Det där med att mjöl är väldigt olika beroende på vilket märke och prisklass det har är något som jag kan skriva under på....
Ja, det är ju en gammal sanning att man får det man betalar för.
Jag undrar vad jag gör för fel som aldrig får den fina "toppen" i mitten på mina muffins. Det höjer sig aldrig fint i mitten! Blir bara svagt kupad eller platt. Har försökt med mer smet i formarna men utan resultat.
Ni vet vad jag menar va?!
Spelar ingredienserna någon roll?
Eller vad gör jag för fel?
Hoppas ni har svar.
Jag kan inte garantera bättre resultat men skulle tro att det hjälper att göra muffinssmeten på fast matfett och lite mer mjöl så smeten inte är rinnig utan mer fast när du klickar den i muffinsformarna
{question}
Jag råkar ut för samma sak! {weep}
Mina muffins vill inte alls likna de köpta muffisarna.
Kan det vara att bagerierna får fluffigare smet på något vis?
Vår hemmagjorda smet är kanske för tung?{question}
Någon som jobbar på ett bageri eller industribageri som kanske vet?
Jag brukar få mina muffins "toppiga". Vet inte om det kanske beror på att jag använder lite mer bakpulver än vad som står i receptet...
Jag brukar få mina muffins "toppiga". Vet inte om det kanske beror på att jag använder lite mer bakpulver än vad som står i receptet...
jag använder mer bakpulver, så testa det, det är viktigt att vispa upp smeten som man ska med, testa att vända i de torra ingredienserna det är viktigt det med
Tjo hoo!
Tack för alla råd!(Y)
Det fungerade med lite mer bakpulver och vända ner de torra ingredienserna.
Gjorde citronmuffins som blev som en dröm!
Jag brukar använda Vetemjöl Special och grädda i muffinsplåtar av metall när jag bakar muffins. Har inte misslyckats en enda gång.
Vad jag har förstått så är det lite mer resningsmedel i vetmjöl special än vad det är i vanligt mjöl.
Det där med att mjöl är väldigt olika beroende på vilket märke och prisklass det har är något som jag kan skriva under på. Min svärmor sa alltid att man inte skulle baka i billigt mjöl för det blir inte så bra resultat. Jag ska erkänna att jag inte i min enfald trodde så mycket på det, men det fick jag bittert erfara vid ett tillfälle. Jag skulle baka "mina" mandelmusslor till julen som jag gjort i många år men tog då en påse med vetemjöl av ett billigare märke. Inte EN mandelmussla blev riktig utan alla föll ihop som torra sandkakor. Sedan dess har jag alltid varit noga med att bara baka i typ Kungsörnens vetemjöl.
Det där med att mjöl är väldigt olika beroende på vilket märke och prisklass det har är något som jag kan skriva under på....
Ja, det är ju en gammal sanning att man får det man betalar för.