Ska prova göra en väldigt stor och rolig figurtårta till mors dag.
Och då tänkte jag använda sugerpaste. men hur smakar det egentligen? är det en smart ide att använda det som att täcka hela tårtan eller ska man köra på vanlig grädd tårta och enbart göra små dekorationer i sugerpaste?
gimmiahug23 maj 2009
Har begränsad erfarenhet (EN tårta!) men tycker mej minnas att det mest smakade som socker.... jag täckte min tårta med sugarpaste och hade inga klagomål; snarare beröm vad gällde designen! :)
bakakaka24 maj 2009
Sugarpaste smakar fruktansvärt sött. Jag använder hellre kavelmarsipan att täcka tårtor med. Ska jag göra en kritvit tårta så gör jag egen Marshmallowsfondat. Jag gör även figurer i kavelmarsipan, annars kan man använda modelleringspasta. Läs mer på
http://www.tartdecor.se/
http://www.kakburken.se/
http://dekoreramera.se/
Lycka till med din mors dagstårta och framtida tårtbak.
popik24 maj 2009
Min dotter gjorde en tårta med sugarpaste när min sonson fyllde år och jag tyckte INTE det var gott, då är nog marsipan godare.
LellaGella24 maj 2009
Fördelen med sugarpaste är att den är så lättarbetad. Resultatet blir oftast mycket bra!
Men sött! Använd en syrligare fyllning till tårtan, det kan balansera smaken!
Barn brukar gilla tårtor med sugarpaste! Alla gillar inte marsipan
mattant4124 maj 2009
Jag tycker heller inte att sugerpaste är speciellt gott bara sött, men jag brukar blanda det med mandelmassa för att få de goda egenskaperna hos sugerpasten och smaken från mandelmassan, ca en tredjedel mandelmassa och 2 tredjedelar sugerpaste + en droppe bittermandelolja har jag för mig jag tog sist och det var ingen som sa något annat än att det var gott, då färgade jag hela blandningen grön. Vill man ha vitare tårta så finns det extra fin mandelmassa att köpa på dekoreramera, tyvärr bara i 2½ kgs förpackningar har jag för mig.
Lycka till med tårtbaket.
flumhum24 maj 2009
ah, hm kanske ska täcka med manrispa och enbart göra några roliga figurer med sugerpaste då :D.
Får fundera lite iaf.
Tack så mycket för alla tips :D
Ska prova göra en väldigt stor och rolig figurtårta till mors dag.
Och då tänkte jag använda sugerpaste. men hur smakar det egentligen? är det en smart ide att använda det som att täcka hela tårtan eller ska man köra på vanlig grädd tårta och enbart göra små dekorationer i sugerpaste?
Har begränsad erfarenhet (EN tårta!) men tycker mej minnas att det mest smakade som socker.... jag täckte min tårta med sugarpaste och hade inga klagomål; snarare beröm vad gällde designen! :)
Sugarpaste smakar fruktansvärt sött. Jag använder hellre kavelmarsipan att täcka tårtor med. Ska jag göra en kritvit tårta så gör jag egen Marshmallowsfondat. Jag gör även figurer i kavelmarsipan, annars kan man använda modelleringspasta. Läs mer på
http://www.tartdecor.se/
http://www.kakburken.se/
http://dekoreramera.se/
Lycka till med din mors dagstårta och framtida tårtbak.
Min dotter gjorde en tårta med sugarpaste när min sonson fyllde år och jag tyckte INTE det var gott, då är nog marsipan godare.
Fördelen med sugarpaste är att den är så lättarbetad. Resultatet blir oftast mycket bra!
Men sött! Använd en syrligare fyllning till tårtan, det kan balansera smaken!
Barn brukar gilla tårtor med sugarpaste! Alla gillar inte marsipan
Jag tycker heller inte att sugerpaste är speciellt gott bara sött, men jag brukar blanda det med mandelmassa för att få de goda egenskaperna hos sugerpasten och smaken från mandelmassan, ca en tredjedel mandelmassa och 2 tredjedelar sugerpaste + en droppe bittermandelolja har jag för mig jag tog sist och det var ingen som sa något annat än att det var gott, då färgade jag hela blandningen grön. Vill man ha vitare tårta så finns det extra fin mandelmassa att köpa på dekoreramera, tyvärr bara i 2½ kgs förpackningar har jag för mig.
Lycka till med tårtbaket.
ah, hm kanske ska täcka med manrispa och enbart göra några roliga figurer med sugerpaste då :D.
Får fundera lite iaf.
Tack så mycket för alla tips :D