Jag tror enda sättet att få veta är att prova. (H)
Men jag tycker att recept nr2 låter godare, för av egen erfarenhet så blir kakor som bara har florsocker inte alls söta trots sockret. I ugnsvärmen försvinner all sötma av någon anledning, däremot är de ju lika "onyttiga" som de med vanligt socker. Därför krävs det ofta mycket mer florsocker för att ge smak än vanligt socker. Är min erfarenhet dvs.
Amika30 oktober 2010
Det här receptet brukar jag använda och tillsätta en matsked kakao. :)
... fast den här gången ska de bli elgitarrer (med pepparkaksformar) till fyraåringens Rock n Roll-kalas...
Vilka blir snyggast och godast? Vill ju inte att kakorna ska flyta ut nåt, utan bli så bär fina som pepparkakor. Och GODA så klart !
RECEPT 1
120 st
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker eller vanillinsocker
2 msk kakao
200 g smör eller margarin
Pensling:
1 ägg
Garnering:
pärlsocker
RECEPT 2
Beräknat till ca 80 st.
5 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 litet ägg
200 g smör
1 ägg till pensling
pärlsocker
Jag tror enda sättet att få veta är att prova. (H)
Men jag tycker att recept nr2 låter godare, för av egen erfarenhet så blir kakor som bara har florsocker inte alls söta trots sockret. I ugnsvärmen försvinner all sötma av någon anledning, däremot är de ju lika "onyttiga" som de med vanligt socker. Därför krävs det ofta mycket mer florsocker för att ge smak än vanligt socker. Är min erfarenhet dvs.
Det här receptet brukar jag använda och tillsätta en matsked kakao. :)
http://bakgladje.blogspot.com/2010/10/vaniljkakor-utan-bakpulver.html