Tänkte använda lakrits när jag ska baka en typ av kladdkaka, men vilken sorts lakrits ska jag ta?
Har dessvärre ingen lakritsrot eller granulat/pulver (vilket jag kanske borde skaffa mig) - däremot har jag saltlakritsströssel och lakritslinser (som smakar lite åt lakrisal-hållet) att välja på.
Tacksam för era synpunkter!
karo9921 februari 2009
Hej, Jag har bakat en kladdkaka med Kick i, förut hette dom väl Käck har jag för mig.
Det blev ingen billig historia, det gick åt ca 7-8 st finhackade, men oj så gott:)
sussisus21 februari 2009
Risken är att godiset hinner ätas upp innan det hamnar i kaksmeten.:D
Kick är sötlakrits, eller hur? Då är nog lakritslinserna bäst.
Det är ett nytt godis - åtminstone för mig.
Ser ut som svarta Nonstop men är helt i lakrits/salmiak och hårda. Måste nog stötas i mortel om jag ska använda dem i kakan.
sussisus22 februari 2009
Nu har jag bakat min lakritskladdkaka och naturligtvis skrivit in receptet: Lakritskladdkaka.
Den är god redan nu, ett par-tre timmar efter bakningen, så om den får stå till sig så kommer den att bli vääääldigt mumsig!:D
belethfiniel11 mars 2009
Har bakat en kladdkaka med lakrits strössel så det funkar det med och blir såå gott
magi6911 mars 2009
Låter väldigt gott! Lakritslinserna, är det en "färdig" påse typ Nonstop eller är det lösgodis?
Vet du vilket märke, Marabou, Malaco...?
Någon som provat med choklad och lakrits? Kladdkaka känns mycket choklad...
sussisus11 mars 2009
Skrivet av belethfiniel den 11 mar 2009
Har bakat en kladdkaka med lakrits strössel så det funkar det med och blir såå gott
Får prova det nästa gång.
sussisus11 mars 2009
Skrivet av magi69 den 11 mar 2009
Låter väldigt gott! Lakritslinserna, är det en "färdig" påse typ Nonstop eller är det lösgodis?
Vet du vilket märke, Marabou, Malaco...?
Någon som provat med choklad och lakrits? Kladdkaka känns mycket choklad...
Lösviktsgodis, vet tyvärr inte leverantörens namn. Köpte linserna när jag var i Täby centrum, på Godispralinen (de har visst en egen hemsida: http://www.godispralinen.se).
"Risken" är att chokladen slår ut lakritsen om man tar för mycket av det ena och för lite av det andra. Men å andra sidan funkar ju lakritsdumle väldigt bra.:D
magi6912 mars 2009
Skrivet av belethfiniel den 11 mar 2009
Har bakat en kladdkaka med lakrits strössel så det funkar det med och blir såå gott
Hur mycket strössel använde du? Har du något recept på kladdkakan? Vet inte om jag hittar sådana där lakritslinser som var i det andra receptet, så det kanske är lättare med strössel
Ninchenforever13 mars 2009
Plopp har en ny smak med saltlaktrits den kanske skulle funka.
Kladdkaka med lakrits låter som en bra idé tycker jag.
Tänkte använda lakrits när jag ska baka en typ av kladdkaka, men vilken sorts lakrits ska jag ta?
Har dessvärre ingen lakritsrot eller granulat/pulver (vilket jag kanske borde skaffa mig) - däremot har jag saltlakritsströssel och lakritslinser (som smakar lite åt lakrisal-hållet) att välja på.
Tacksam för era synpunkter!
Hej, Jag har bakat en kladdkaka med Kick i, förut hette dom väl Käck har jag för mig.
Det blev ingen billig historia, det gick åt ca 7-8 st finhackade, men oj så gott:)
Risken är att godiset hinner ätas upp innan det hamnar i kaksmeten.:D
Kick är sötlakrits, eller hur? Då är nog lakritslinserna bäst.
Det är ett nytt godis - åtminstone för mig.
Ser ut som svarta Nonstop men är helt i lakrits/salmiak och hårda. Måste nog stötas i mortel om jag ska använda dem i kakan.
Nu har jag bakat min lakritskladdkaka och naturligtvis skrivit in receptet: Lakritskladdkaka.
Den är god redan nu, ett par-tre timmar efter bakningen, så om den får stå till sig så kommer den att bli vääääldigt mumsig!:D
Har bakat en kladdkaka med lakrits strössel så det funkar det med och blir såå gott
Låter väldigt gott! Lakritslinserna, är det en "färdig" påse typ Nonstop eller är det lösgodis?
Vet du vilket märke, Marabou, Malaco...?
Någon som provat med choklad och lakrits? Kladdkaka känns mycket choklad...
Har bakat en kladdkaka med lakrits strössel så det funkar det med och blir såå gott
Får prova det nästa gång.
Låter väldigt gott! Lakritslinserna, är det en "färdig" påse typ Nonstop eller är det lösgodis?
Vet du vilket märke, Marabou, Malaco...?
Någon som provat med choklad och lakrits? Kladdkaka känns mycket choklad...
Lösviktsgodis, vet tyvärr inte leverantörens namn. Köpte linserna när jag var i Täby centrum, på Godispralinen (de har visst en egen hemsida: http://www.godispralinen.se).
"Risken" är att chokladen slår ut lakritsen om man tar för mycket av det ena och för lite av det andra. Men å andra sidan funkar ju lakritsdumle väldigt bra.:D
Har bakat en kladdkaka med lakrits strössel så det funkar det med och blir såå gott
Hur mycket strössel använde du? Har du något recept på kladdkakan? Vet inte om jag hittar sådana där lakritslinser som var i det andra receptet, så det kanske är lättare med strössel
Plopp har en ny smak med saltlaktrits den kanske skulle funka.
Kladdkaka med lakrits låter som en bra idé tycker jag.