Vispa margarin och socker eller vispa ägg och socker...?
magi6918 september 2008
Vet någon vad det är för skillnad på att vispa margarin och socker posigt och sen röra i äggen eller att vispa ägg och socker pösigt och smälta margarin?
Det är så svårt att vispa margarinet tycker jag.
Kan man inte alltid vispa ägg och socker och sen smälta margarinet och röra i? Vad blir det för skillnad om alla ingredienser finns med?
Tacksam för svar.
frucaos18 september 2008
Jag vet faktiskt inte - skulle tro att det har med konsistensen att göra. Om ingen vet så föreslår jag att du provar båda varianterna - och berättar för oss andra vad det blev för skillnad, om någon. Nyfiken ...
Suddisen18 september 2008
Det har jag faktiskt också undrat
flabban18 september 2008
Om man rör smör och socker, så tycker jag att sockerkakan upplevs som saftigare, än om smälter smöret och vispar ägg och socker.
Smulpajen18 september 2008
Är väl kanske som med bulldeg! Om man rör i smöret rumsvarmt blir det en bättre deg än om man smälter det:)
K-kristina18 september 2008
Man får olika konsistens på sockerkakan. Själv gillar jag bättre den där man rör smör och socker smidigt. jag gör det med matberedaren och kniven eller med elvispen o visparan det funkar jättebra (Y)
festmaten18 september 2008
Skrivet av Smulpajen den 18 sep 2008
Är väl kanske som med bulldeg! Om man rör i smöret rumsvarmt blir det en bättre deg än om man smälter det:)
Tack för tipset! har aldrig hört förr, men skall testa det.
Vet någon vad det är för skillnad på att vispa margarin och socker posigt och sen röra i äggen eller att vispa ägg och socker pösigt och smälta margarin?
Det är så svårt att vispa margarinet tycker jag.
Kan man inte alltid vispa ägg och socker och sen smälta margarinet och röra i? Vad blir det för skillnad om alla ingredienser finns med?
Tacksam för svar.
Jag vet faktiskt inte - skulle tro att det har med konsistensen att göra. Om ingen vet så föreslår jag att du provar båda varianterna - och berättar för oss andra vad det blev för skillnad, om någon. Nyfiken ...
Det har jag faktiskt också undrat
Om man rör smör och socker, så tycker jag att sockerkakan upplevs som saftigare, än om smälter smöret och vispar ägg och socker.
Är väl kanske som med bulldeg! Om man rör i smöret rumsvarmt blir det en bättre deg än om man smälter det:)
Man får olika konsistens på sockerkakan. Själv gillar jag bättre den där man rör smör och socker smidigt. jag gör det med matberedaren och kniven eller med elvispen o visparan det funkar jättebra (Y)
Är väl kanske som med bulldeg! Om man rör i smöret rumsvarmt blir det en bättre deg än om man smälter det:)
Tack för tipset! har aldrig hört förr, men skall testa det.