Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chiokladtryffel som inte stelnar

  • haglund1 27 juni 2011

    Tryffel till Tryffeltårta Natt och Dag

    Den vita tryffeln stelnar inte! Har dubblat chokladmängden men den stelnar inte ändå. Recptet är ur en gammal tidning så jag kan inte söka ev tryckfel.
    Hoppas ngn kan förklara mysteriet

    Mörk tryffel
    > 1,5 dl vispgrädde
    > 200 gr mörk choklad
    >
    > Ljus tryffel
    > 1,5 dl vispgrädde
    > 200 gr vit choklad
    >
    > *
    >
    > Koka upp grädden i 2 kastruller
    > Hacka chokladen och lägg mörk i den ena
    > och vit i den andra
    > Rör tills choklanden smält
    > Häll över i skålar och vispa kraftigt
    > Låt svalna
    >
    > När tryffeln blir formbar bred den ljusa över kakan
    > Fyll den mörka i en sprits och spritsa toppar på tårtan
    >

  • Lollipoplady 12 augusti 2011

    Jag har sett ett recept på cupcakefrosting som är liknande, och jag tror att du kanske inte vispar tillräckligt länge eller att du kanske vispar för hand?

  • Countrygirl 13 augusti 2011

    Just vit choklad är svårare att få att stelna när man gör tryffel och mousse. Har att göra med fetthalten på något sätt, Tror det kan tom bli sämre om du har i mer choklad. När jag gör mousse eller tryffel på vit choklad har jag ofta i lite gelatin också.

    Lycka till! {cowboy}

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.