Detta är kanske en dum fråga men marängerna som man köper är ju vita, jag vet att de inte är gjorda av ägg för äggallergiker kan äta dessa, men finns det något sett att göra vita maränger hemma i ugnen?
Erajscha7 maj 2009
Maränger är väl gjorda av vispad äggvita?
mooseella7 maj 2009
Jag bakar vita maränger på vispad äggvita, några droppar ättiksprit och socker, .De ska stå i ugnen på svag värme (100 Grader)och ganska lång tid. 45 minuter
gimmiahug7 maj 2009
Ummmm det sägs att om man bakar marängerna RIKTIGT långsamt så behåller de den vita färgen...? Kan det stämma? Jag hittade en anvisning som säjer 'Baka 4-6 timmar i 65 grader. stäng sedan av ugnen och låt marängen stå i ugnen minst 8 timmar eller över natten' i ett recept på "riktigt vita maränger". Hmmmmm.... man kanske skulle testa!
monfo7 maj 2009
Skrivet av gimmiahug den 7 maj 2009
Ummmm det sägs att om man bakar marängerna RIKTIGT långsamt så behåller de den vita färgen...? Kan det stämma? Jag hittade en anvisning som säjer 'Baka 4-6 timmar i 65 grader. stäng sedan av ugnen och låt marängen stå i ugnen minst 8 timmar eller över natten' i ett recept på "riktigt vita maränger". Hmmmmm.... man kanske skulle testa!
Det låter som en plan. Med så låg värme borde de inte ta färg, ska också testa dessa.
poffa7 maj 2009
Skrivet av gimmiahug den 7 maj 2009
Ummmm det sägs att om man bakar marängerna RIKTIGT långsamt så behåller de den vita färgen...? Kan det stämma? Jag hittade en anvisning som säjer 'Baka 4-6 timmar i 65 grader. stäng sedan av ugnen och låt marängen stå i ugnen minst 8 timmar eller över natten' i ett recept på "riktigt vita maränger". Hmmmmm.... man kanske skulle testa!
Jäpp det är så man gör. Poängen är inte att gratinera marängerna, sedan låter man dom torka i ungen på eftervärmen. Däremot uttalar jag mig inte om dom exakta temperaturerna då dom kan variera från ugn till ugn.
Hur som helt, temperatur och tid plus eftertorka är det viktiga.
solstar657 maj 2009
för bästa resultat när det gäller maränger så låt äggen stå framme över natten (Y)
Detta är kanske en dum fråga men marängerna som man köper är ju vita, jag vet att de inte är gjorda av ägg för äggallergiker kan äta dessa, men finns det något sett att göra vita maränger hemma i ugnen?
Maränger är väl gjorda av vispad äggvita?
Jag bakar vita maränger på vispad äggvita, några droppar ättiksprit och socker, .De ska stå i ugnen på svag värme (100 Grader)och ganska lång tid. 45 minuter
Ummmm det sägs att om man bakar marängerna RIKTIGT långsamt så behåller de den vita färgen...? Kan det stämma? Jag hittade en anvisning som säjer 'Baka 4-6 timmar i 65 grader. stäng sedan av ugnen och låt marängen stå i ugnen minst 8 timmar eller över natten' i ett recept på "riktigt vita maränger". Hmmmmm.... man kanske skulle testa!
Ummmm det sägs att om man bakar marängerna RIKTIGT långsamt så behåller de den vita färgen...? Kan det stämma? Jag hittade en anvisning som säjer 'Baka 4-6 timmar i 65 grader. stäng sedan av ugnen och låt marängen stå i ugnen minst 8 timmar eller över natten' i ett recept på "riktigt vita maränger". Hmmmmm.... man kanske skulle testa!
Det låter som en plan. Med så låg värme borde de inte ta färg, ska också testa dessa.
Ummmm det sägs att om man bakar marängerna RIKTIGT långsamt så behåller de den vita färgen...? Kan det stämma? Jag hittade en anvisning som säjer 'Baka 4-6 timmar i 65 grader. stäng sedan av ugnen och låt marängen stå i ugnen minst 8 timmar eller över natten' i ett recept på "riktigt vita maränger". Hmmmmm.... man kanske skulle testa!
Jäpp det är så man gör. Poängen är inte att gratinera marängerna, sedan låter man dom torka i ungen på eftervärmen. Däremot uttalar jag mig inte om dom exakta temperaturerna då dom kan variera från ugn till ugn.
Hur som helt, temperatur och tid plus eftertorka är det viktiga.
för bästa resultat när det gäller maränger så låt äggen stå framme över natten (Y)