Tänkte höra om det finns någon där ute som är bra på choklad mousse!! ska göra vitchoklad mousse till efterrätt på vårt bröllop på lördag.
Mistys6 juli 2010
Jag blev serverad en vit chokladmousse en gång och till det en lime marinerad jordgubbskompott. Detta var himmelskt ihop. Moussen var gjord som vanligt dvs som brun chokladmousse men med vit choklad istället. Sök här på MK så får du upp recept.
Jordgubbarna gör jag ofta numer till både glass och annat. Bara dela dom, riv skalet av lime, pressa ur saften och blanda med socker. Smaka av. Vissa vill ha sötare och andra lite syrligare så mängderna är som man vill. Låt stå i kylen ett par timmar. Så saftar det till sig och blir en underbar sås. Toppa din mousse med detta och dekorera med citronmelissblad.
kajzawargh6 juli 2010
Jag har ett recept men med både mörk och vit choklad, testa, det kanske kan vara något, annars finns det mängder med recept på just chokladmousse :)
Vit och mörk chokladmousse
8 portioner
Ingredienser
Mörk chokladmousse:
200 g mörk choklad, 70 procent
2 st äggulor
2 msk socker
3 dl grädde
Vit chokladmousse:
3 dl grädde
150 g vit choklad
2 msk syltad ingefära, finhackad
Garnering:
8 st passionsfrukter
Tillagning
Mörk mousse:
1 Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
2 Vispa äggulor och socker krämigt.
3 Vispa grädden lätt.
4 Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.
5 Fyll moussen till hälften i portionsglas och ställ i kylskåp 1 timme.
Vit mousse:
1 Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
2 Vispa grädden och vänd bestämt ned en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan med luftiga tag ned resten av grädden i chokladen till en mousse. Rör ner den syltade ingefäran.
3 Låt chokladgrädden vila cirka 1 timme i kylen. Fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen. Garnera med en matsked passionsfrukt.
siggemums6 juli 2010
Här kommer ett recept på en jättegod vit chokladmosse för 20 personer.
10 äggulor
1 l vispgrädde
10 msk socker
400 g vit choklad
Vispa äggulor och socker poröst
Vispa grädde
Smält choklad och låt svalna . Blanda sedan i äggsmeten. Rör sist försiktigt i grädden med gaffel eller slickepott.
Lägg gladpack i tex avlånga sockerkaks/bröd-formar och häll i smeten.
Frys.
Smälter ganska snabbt. Servera med hallon .
Countrygirl6 juli 2010
Vit chokladmousse är hur gott som helst. Kan vara svårare att få att stelna om man jämför med dem mörka som är den enklaste. Har med fettet i chokladen att göra har jag läst någonstans.
Om du får problem kan man röra i gelatin så stelnar den fint.
Stort Grattis och Lycka till på er stora underbara dag på lördag! {cowboy}
Tänkte höra om det finns någon där ute som är bra på choklad mousse!! ska göra vitchoklad mousse till efterrätt på vårt bröllop på lördag.
Jag blev serverad en vit chokladmousse en gång och till det en lime marinerad jordgubbskompott. Detta var himmelskt ihop. Moussen var gjord som vanligt dvs som brun chokladmousse men med vit choklad istället. Sök här på MK så får du upp recept.
Jordgubbarna gör jag ofta numer till både glass och annat. Bara dela dom, riv skalet av lime, pressa ur saften och blanda med socker. Smaka av. Vissa vill ha sötare och andra lite syrligare så mängderna är som man vill. Låt stå i kylen ett par timmar. Så saftar det till sig och blir en underbar sås. Toppa din mousse med detta och dekorera med citronmelissblad.
Jag har ett recept men med både mörk och vit choklad, testa, det kanske kan vara något, annars finns det mängder med recept på just chokladmousse :)
Vit och mörk chokladmousse
8 portioner
Ingredienser
Mörk chokladmousse:
200 g mörk choklad, 70 procent
2 st äggulor
2 msk socker
3 dl grädde
Vit chokladmousse:
3 dl grädde
150 g vit choklad
2 msk syltad ingefära, finhackad
Garnering:
8 st passionsfrukter
Tillagning
Mörk mousse:
1 Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
2 Vispa äggulor och socker krämigt.
3 Vispa grädden lätt.
4 Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.
5 Fyll moussen till hälften i portionsglas och ställ i kylskåp 1 timme.
Vit mousse:
1 Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
2 Vispa grädden och vänd bestämt ned en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan med luftiga tag ned resten av grädden i chokladen till en mousse. Rör ner den syltade ingefäran.
3 Låt chokladgrädden vila cirka 1 timme i kylen. Fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen. Garnera med en matsked passionsfrukt.
Här kommer ett recept på en jättegod vit chokladmosse för 20 personer.
10 äggulor
1 l vispgrädde
10 msk socker
400 g vit choklad
Vispa äggulor och socker poröst
Vispa grädde
Smält choklad och låt svalna . Blanda sedan i äggsmeten. Rör sist försiktigt i grädden med gaffel eller slickepott.
Lägg gladpack i tex avlånga sockerkaks/bröd-formar och häll i smeten.
Frys.
Smälter ganska snabbt. Servera med hallon .
Vit chokladmousse är hur gott som helst. Kan vara svårare att få att stelna om man jämför med dem mörka som är den enklaste. Har med fettet i chokladen att göra har jag läst någonstans.
Om du får problem kan man röra i gelatin så stelnar den fint.
Stort Grattis och Lycka till på er stora underbara dag på lördag! {cowboy}