{quiet} {question}
Jag förstår inte, hur jag än bär mig åt blir mina gräddtårtor så fula. Förstår inte hur man spritsar fint och resultatet blir alltid botten. Förslag på hur jag blir bättre.
Bild på tårtan finns på min blogg, www.frugnu.se jag verkar inte kunna lägga upp den i tråden.
Vill ha ris och ros, vill bli bättre, mycket bättre.
Tack på förhand.
Kram
annapatrik26 oktober 2013
Har tittat på din blogg och jag är imponerad. Kunde jag göra mina tårtor hälften så snygga vore jag mer än nöjd.
Fetgnu26 oktober 2013
Tack, vad snällt.
Veranne26 oktober 2013
Det var ju en helläcker tårta! Hoppas verkligen dina söner gillade den.
Har du kanske någon petnoga konditor i släkten/bekantskapskretsen eftersom du är så självkritisk? Jag har svårt att se hur du hade kunnat göra just denna tårtan bättre. Gräddspritsen är jämn o fin o zebramönstret med den blåaktiga tonen är fantasifullt, hade du gjort det i svartvitt hade det vita kommit bort mot grädden.
Men jag vet hur det är, man vill göra saker perfekt när man ska bjuda och blir sällan 100% nöjd oavsett vad andra tycker...
Erajscha28 oktober 2013
Jag tror att det är nån som går med håven ...
Fetgnu28 oktober 2013
Men hur får jag tårtan att se mindre platt?
Någon som vet var det kan finnas en bra tårtkurs eller spritskurs i Stockholm?
Vill bara ha konstruktiv kritik faktiskt.
Vintra28 oktober 2013
För att få den mindre platt få du ha i mer fyllning. Vet ej vad du har i precis den där tårtan. Men "grädd" lagret går ofta att ha lite extra i för att få lite höjd. {dance}
Med spritsningen är det bara öva. {clap} Vispa inte grädden för hårt bara. Det blir lättare "sprickor" då när du spritsar.
Fin tårta! Gillar zebra bitarna! Ser goda ut. \o/
Fetgnu28 oktober 2013
Tack för tipset med grädden, det hade jag inte tänkt på!
Toppen tack!
FishTacoWhore28 oktober 2013
För det första superduper fin tårta! Var inte så självkritisk, ge dig själv en klapp på axeln också!
Det få tips jag har är att se till att låta tårtan "sätta sig". Bred på fyllningen, täck med plastfolie på med springform och in i kylen.Då håller sig tårtan så där fin och hög som man vill ha den, utan att det blir ojämnt och lutar (som det gärna blir om man bara smackar på ett extra tjockt lager)
Och sedan som någon annan kommenterat ha koll när man vispar grädden så den inte blir för tjock.
Sen är det väll samma visa som med allt, öva och prova tills man kommer på vad som funkar för en själv. :p
Fetgnu28 oktober 2013
Underbart! Ni kommer med så bra tips, blir väldigt sugen på att gå hem och baka mig en liten tårta.
Veranne31 oktober 2013
Vet inte om du bara hade två kaklager i zebratårtan. Själv är jag svag för tårtor med tre eller gärna ännu fler bottnar. Det ger utrymme för att kombinera ett par-tre olika smarriga fyllningar, dessutom blir ju tårtan automatiskt högre.
Har man många tårtbottnar får de förstås inte vara för tjocka (stabbigt) och inte heller lagren med fyllning (risk för svaj) :)
{quiet} {question}
Jag förstår inte, hur jag än bär mig åt blir mina gräddtårtor så fula. Förstår inte hur man spritsar fint och resultatet blir alltid botten. Förslag på hur jag blir bättre.
Bild på tårtan finns på min blogg, www.frugnu.se jag verkar inte kunna lägga upp den i tråden.
Vill ha ris och ros, vill bli bättre, mycket bättre.
Tack på förhand.
Kram
Har tittat på din blogg och jag är imponerad. Kunde jag göra mina tårtor hälften så snygga vore jag mer än nöjd.
Tack, vad snällt.
Det var ju en helläcker tårta! Hoppas verkligen dina söner gillade den.
Har du kanske någon petnoga konditor i släkten/bekantskapskretsen eftersom du är så självkritisk? Jag har svårt att se hur du hade kunnat göra just denna tårtan bättre. Gräddspritsen är jämn o fin o zebramönstret med den blåaktiga tonen är fantasifullt, hade du gjort det i svartvitt hade det vita kommit bort mot grädden.
Men jag vet hur det är, man vill göra saker perfekt när man ska bjuda och blir sällan 100% nöjd oavsett vad andra tycker...
Jag tror att det är nån som går med håven ...
Men hur får jag tårtan att se mindre platt?
Någon som vet var det kan finnas en bra tårtkurs eller spritskurs i Stockholm?
Vill bara ha konstruktiv kritik faktiskt.
För att få den mindre platt få du ha i mer fyllning. Vet ej vad du har i precis den där tårtan. Men "grädd" lagret går ofta att ha lite extra i för att få lite höjd. {dance}
Med spritsningen är det bara öva. {clap} Vispa inte grädden för hårt bara. Det blir lättare "sprickor" då när du spritsar.
Fin tårta! Gillar zebra bitarna! Ser goda ut. \o/
Tack för tipset med grädden, det hade jag inte tänkt på!
Toppen tack!
För det första superduper fin tårta! Var inte så självkritisk, ge dig själv en klapp på axeln också!
Det få tips jag har är att se till att låta tårtan "sätta sig". Bred på fyllningen, täck med plastfolie på med springform och in i kylen.Då håller sig tårtan så där fin och hög som man vill ha den, utan att det blir ojämnt och lutar (som det gärna blir om man bara smackar på ett extra tjockt lager)
Och sedan som någon annan kommenterat ha koll när man vispar grädden så den inte blir för tjock.
Sen är det väll samma visa som med allt, öva och prova tills man kommer på vad som funkar för en själv. :p
Underbart! Ni kommer med så bra tips, blir väldigt sugen på att gå hem och baka mig en liten tårta.
Vet inte om du bara hade två kaklager i zebratårtan. Själv är jag svag för tårtor med tre eller gärna ännu fler bottnar. Det ger utrymme för att kombinera ett par-tre olika smarriga fyllningar, dessutom blir ju tårtan automatiskt högre.
Har man många tårtbottnar får de förstås inte vara för tjocka (stabbigt) och inte heller lagren med fyllning (risk för svaj) :)