Jag fyller snart 25 år och väntar 28 gäster
Har funderat lite kring menyn men när det gäller huvudrätt står det helt still i hjärnan. Det ska vara något enkelt och gott, något udda. Är trött på att alltid laga pajer eller sallader.
Till fördrink ska jag ha Leilas "Glögg Spritzer"
Till tilltugg ska jag ha vattenmelon med prosciuttoskinka
Till efterrätt ska jag baka Leilas olika cupcakes som är så vackra, jag tänkte baka;
Chocolate cupcakes
Christmas cupcake (jag fyller år i slutet av nov)
Kladdkaks cupcake
Samt göra "Rocky road"
Kanske även någon maräng tårta eller likanande.
Någon som har något tips på huvudrätt?
lilas20 september 2009
Hejsan! -och grattis i förskott!:)
Vi hade många gäster hemma förra helgen. Då bjöd vi på Chevré och persiljefyllda kycklingfileér med limesås till. Hur gott som helst tyckte vi! Det här receptet är till ca. 15 pers.
3000 gram kycklingfilé
375 gram chevre
3.75 dl finhackad persilja
salt och peppar
7 msk olivolja
limesås:
45 dl naturell yoghurt
15 msk saft från en lime
7 msk finhackad färsk koriander
7-8 klyfta vitlök, pressad
salt och peppar
grönsaker:
3 kg. tunt skuren potatis
3 kg. tomater i klyftor
8 st röd paprika i bitar
8 st gul paprika i bitar
1500 gram svamp i halvor
1500 gram röd lök i klyftor
8 msk margarin
vitlökspeppar
finhackad bladpersilja
Instruktioner
Kör chevre, persilja, salt och peppar i en mixer. Skär snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med osten. Fäst med tandpetare. Pensla med ytterst lite olja och grilla i 7-8 minuter per sida.
Limesås: Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i 30 minuter. Blanda med lime, koriander, vitlök, salt och peppar. Låt stå kallt en stund.
Grönsaker: Dela upp grönsakerna på 2 dubbla folieark. Klicka på margarin och strö på vitlökspeppar. Vik ihop folien. Grilla paketen i ca 20 minuter.
Mvh Lilas
AnneNi20 september 2009
Kanske någon god köttgryta serverad med ris el. kokt potatis.
Eller en fyllig gulaschgryta med tärnad potatis och morot i serverad med hembakta bullar.
Lasagne har jag bjudit på, alltid uppskattat också.
Annars kanske du kan göra en thaigryta med kyckling och kokosmjölk, bara att blanda i lite olika grönsaker så blir det en rejäl gryta som du kan servera med ris.
Hoppas jag kunde ge dig lite inspiration!
Lycka till och grattis i förskott!
Jag fyller snart 25 år och väntar 28 gäster
Har funderat lite kring menyn men när det gäller huvudrätt står det helt still i hjärnan. Det ska vara något enkelt och gott, något udda. Är trött på att alltid laga pajer eller sallader.
Till fördrink ska jag ha Leilas "Glögg Spritzer"
Till tilltugg ska jag ha vattenmelon med prosciuttoskinka
Till efterrätt ska jag baka Leilas olika cupcakes som är så vackra, jag tänkte baka;
Chocolate cupcakes
Christmas cupcake (jag fyller år i slutet av nov)
Kladdkaks cupcake
Samt göra "Rocky road"
Kanske även någon maräng tårta eller likanande.
Någon som har något tips på huvudrätt?
Hejsan! -och grattis i förskott!:)
Vi hade många gäster hemma förra helgen. Då bjöd vi på Chevré och persiljefyllda kycklingfileér med limesås till. Hur gott som helst tyckte vi! Det här receptet är till ca. 15 pers.
3000 gram kycklingfilé
375 gram chevre
3.75 dl finhackad persilja
salt och peppar
7 msk olivolja
limesås:
45 dl naturell yoghurt
15 msk saft från en lime
7 msk finhackad färsk koriander
7-8 klyfta vitlök, pressad
salt och peppar
grönsaker:
3 kg. tunt skuren potatis
3 kg. tomater i klyftor
8 st röd paprika i bitar
8 st gul paprika i bitar
1500 gram svamp i halvor
1500 gram röd lök i klyftor
8 msk margarin
vitlökspeppar
finhackad bladpersilja
Instruktioner
Kör chevre, persilja, salt och peppar i en mixer. Skär snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med osten. Fäst med tandpetare. Pensla med ytterst lite olja och grilla i 7-8 minuter per sida.
Limesås: Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i 30 minuter. Blanda med lime, koriander, vitlök, salt och peppar. Låt stå kallt en stund.
Grönsaker: Dela upp grönsakerna på 2 dubbla folieark. Klicka på margarin och strö på vitlökspeppar. Vik ihop folien. Grilla paketen i ca 20 minuter.
Mvh Lilas
Kanske någon god köttgryta serverad med ris el. kokt potatis.
Eller en fyllig gulaschgryta med tärnad potatis och morot i serverad med hembakta bullar.
Lasagne har jag bjudit på, alltid uppskattat också.
Annars kanske du kan göra en thaigryta med kyckling och kokosmjölk, bara att blanda i lite olika grönsaker så blir det en rejäl gryta som du kan servera med ris.
Hoppas jag kunde ge dig lite inspiration!
Lycka till och grattis i förskott!