Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Beräkna mat - buffé

  • lackmus 8 augusti 2013

    Ska ha fest och bjuda på buffé (kommer även bjuda på förrätt). Min fundering är hur mycket jag ska beräkna per person.
    Jag ska bjuda på skaldjur, två sorters pajer, bröd, sallad.

    Någon som vet hur man ska beräkna portionsstrl?

  • DoctorWho 8 augusti 2013

    Det här hjälpte mig mycket när jag skulle bjuda på buffé. Perfekt att använda som guide och ändra om som man vill.
    Mellans kalla buffé

  • lackmus 10 augusti 2013

    Tack för tipset! Kommer att använda mig av grönsakstipsen för att "dryga ut" pajerna och räkorna (och vilken fin uppläggning det var!). Men funderar ändå över hur mkt räkor jag ska räkna med per person? Har hört att man brukar räkna 400-500g oskalade räkor, men om man även har pajer, ska man minska då? Halvera?

  • smulpajen1 14 augusti 2013

    Hej! Kolla exempelvis på dessa sidor...

    http://www.mat.se/inspiration2/tema/berakna-portioner.html

    http://www.tasteline.com/menyer/buffe/buffe-berakna-vikt-och-mangd/

    http://www.dahlmans.ax/sv/produkter/portionsguide

    http://www.kokaihop.se/inspiration/koksskola/portionsberaknare

    Lycka till med buffén (Y)

  • boz1965 15 augusti 2013

    Beräkna portionsstorleken som "brottarportion" och lägg till 50% till det. Det finns inget tråkigare än en snålt tilltagen buffé. Det går alltid att frysa det mesta av det överblivna. Det som inte går att frysa får bli matlåda åt dig och din respektive ett par (eller några) dagar framöver. Lycka till! :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.