Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröllop sommaren 2013

  • litenkatt 30 augusti 2012

    Hej!

    Vi tänkte gifta oss och ha en liten enkel fest nästa sommar, ev. 15 juni.
    Håller nu på att tänka ut en god, enkel och billig buffe att göra själv. Vi tänker ha en lågbudget-fest då vi inte kommer kunna spara ihop särskilt mycket framtills dess men känner ändån att det hade varit skoj att bjuda den närmsta familjen.

    Så, jag har hittills kommit på:

    Små snittar till välkomstdrinken: Crostini med fetaost- och kronärtskocksröra

    Ingen förrätt,

    Buffe: Någon form av potatissallad (dum fråga men finns det gott om färskpotatis vid den 15 juni?),
    pajer (kanske spenat- och feta),
    helstekt fläskfilé med smak av citron och rosmarin
    och någon grönsallad med olika tillbehör bredvid.
    Vegetariskt till vegetarianerna har jag ännu inte riktigt kommit på.. Tänkte eventuellt fyllda portobellosvampar istället för fläskfilen.

    Ingen efterrätt utan då kommer vi köra på tårta. Tror att det kommer att bli en vanlig jordgubbstårta med lemoncurdfyllning.

    Några andra ideer?
    Någon som vet när man med säkerhet kan räkna med att det finns färskpotatis (som inte kostar 300 kr/kg :))?

    Är tacksam för alla tips :)

  • alindalinda 31 augusti 2012

    Färskpotatis börjar väl i regel att säljas runt midsommar, så jag kan tänka mig att det är dyrt som fasiken dessförinnan.

  • annchi 31 augusti 2012

    I nödfall finns Felix fryst färskpotatis ca 30:-/kg. Den är helt OK

  • The_mama97mia 31 augusti 2012

    Nu tänker jag kanske både tokigt och krokigt... men inte behöver du ha färskpotatis till potatissallader?

  • Jilliii 2 januari 2013

    Sparar denna tråd nu, tänkte ett något tidigare bröllop men letar mer än gärna ideer :9

  • Camillavasilevska 3 januari 2013

    Man kan köpa 10 kg potatissallad för runt 150 kr Willys! Så kan man ju alltid smaksätta den lite extra om man vill det!

  • Lenkan 3 januari 2013

    Jag tycker du gör det krångligare än det behöver vara.
    När vi gifte oss (fast vi var 94 personer till middagen) så gjorde vi salladsbuffé. Olika salladstillbehör i olika skålar/tråg (isbergssallad, ruccola, tomater, gurka, paprika, majs osv), kall kycklingfilé (som vi hade gjort en månad i förväg och fryst in), skålar med pasta och ris, tre bunkar med olika dressingar, köpte skivad skinka i storpack på extrapris långt innan och frös in, samma sak med kassler. Skålar med lite annorlunda tillbehör som oliver, soltorkade tomater osv...och så bakade vi eget bröd, ett brytbröd som var superenkelt och billigt. Alla älskade buffén, speciellt barnen som slapp en färdig sallad, de fick istället plocka ihop sin egen.

  • Nusse 3 januari 2013

    Man kan köpa delikatesspotatis med..funkar bra det!

  • Erajscha 3 januari 2013

    Jag fyller år i maj och har flera gånger i samband med mina födelsedagar skalat vinterpotatis i skalmaskinen så den blev rund och sen kokat den med mycket dill. Det ger den sommarkänsla.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.