Jag och min man gifter oss i september. Nästan allt i planeringen har gått bra men nu har vi stött på ett problem.
Vad bjuder man på för en god och enkel efterrätt som kan göras åtminstone dagen innan? Totalt är vi ca 150 personer.
Vi kommer även att ha en tårta och den är en moussetårta med vinbärssmak.
tacksam för all hjälp!
anluk9 maj 2009
Själva hade vi glass med jordgubbar och ostkaka med grädde. Mycket uppskattat och mycket gott!
gimmiahug9 maj 2009
Hej!
Vad har ni för förutsättningar vad gäller kök, utrustning, förvaring och kökshjälp?
lockemicke9 maj 2009
man kan ju göra en enkel Chocklad mouse det är alltid uppskattat
du kan också göra muffins som du spritsar ut grädde på ovansidan och lägger på någon röd sak som kanske en bit jordgubbe.
om du vill har jag ett mycket bra recept på Cocklad Mouse som jag fick från Anders Greindal en stor kock i Danmark
ros9 maj 2009
:)Hej!
På ett bröllop som vi var på så hade dom gjort vaniljpannacotta på långpannor.
Skar det i "tårtbitar" och la på tallrikar med en hallonspegel, färska hallon och dekorerat med citronmeliss
Basi15 juni 2009
Skrivet av gimmiahug den 9 maj 2009
Hej!
Vad har ni för förutsättningar vad gäller kök, utrustning, förvaring och kökshjälp?
Fullt utrustat kök. Men helst skall efterrätten endast serveras på stället..
AnneNi15 juni 2009
Någon god glasstårta kanske? Själv gjorde jag glasstårtor med mascarponeost och hallon/blåbär till ca 70 pers på en bröllopsbrunch. Dessa belv väldigt goda och uppskattade. Inte jättesvåra att göra och bara att ta upp från frysen en stund innan servering. Vill man att de ska serveras vid platsen kan man skära upp bitar och dekorera med lite färska bär o lite citronmeliss eller liknande. Vill du ha receptet så hör gärna av dig!
Littlemoon15 juni 2009
På vårt bröllop serverades fruktkräm med vispgrädde. Det är en tradition på bondbröllopen i de trakterna där jag bor i Österbotten.
marielotta15 juni 2009
Hej,
tycker att glass med någon frukt låter gott och inte avancerat.
Färsk frukt till är gott, men annars kan man ha fruktcoctail till.
Vi hade Frozen Cheesecake på vårt bröllop. Till denna hade vi färska bär - jordgubbar och hallon! Om man vill ha ännu mera piff så kan man ju t om ha en chokladsås till! Enkelt att förbereda och supergott! Kan ju göras veckan innan om man vill! Dessutom kan man utan problem göra den laktosfri om det är ett måste utan att det blir nån skillnad på efterätterna!
mooseella15 juni 2009
Pannacotta på yoghurt och valfria bär, görs bra en dag i förväg Alla får var sitt glas/kopp med pannacottan i. Vill man vara mera avancerad så gör en cappucinobryle. Kanongod sak. Serveras på samma sätt som pannacottan.
Båda recepten finns i min kokbok här.
Hilda_graaf7 juli 2009
Vad sägs om en brownie med vit chokladmousse och färska hallon, toppa med en citronmeliss.
En enklare variant om det är buffé: turkisk yoghurt med hallon och flytande honung.
Lenkan7 juli 2009
Min mamma gifte sig i lördags, vi bakade kladdkaka i långpannor och skar i portionsbitar, serverade med spraygrädde och konserverade mandariner. Blev billigt och enkelt och mycket uppskattat
Jag och min man gifter oss i september. Nästan allt i planeringen har gått bra men nu har vi stött på ett problem.
Vad bjuder man på för en god och enkel efterrätt som kan göras åtminstone dagen innan? Totalt är vi ca 150 personer.
Vi kommer även att ha en tårta och den är en moussetårta med vinbärssmak.
tacksam för all hjälp!
Själva hade vi glass med jordgubbar och ostkaka med grädde. Mycket uppskattat och mycket gott!
Hej!
Vad har ni för förutsättningar vad gäller kök, utrustning, förvaring och kökshjälp?
man kan ju göra en enkel Chocklad mouse det är alltid uppskattat
du kan också göra muffins som du spritsar ut grädde på ovansidan och lägger på någon röd sak som kanske en bit jordgubbe.
om du vill har jag ett mycket bra recept på Cocklad Mouse som jag fick från Anders Greindal en stor kock i Danmark
:)Hej!
På ett bröllop som vi var på så hade dom gjort vaniljpannacotta på långpannor.
Skar det i "tårtbitar" och la på tallrikar med en hallonspegel, färska hallon och dekorerat med citronmeliss
Hej!
Vad har ni för förutsättningar vad gäller kök, utrustning, förvaring och kökshjälp?
Fullt utrustat kök. Men helst skall efterrätten endast serveras på stället..
Någon god glasstårta kanske? Själv gjorde jag glasstårtor med mascarponeost och hallon/blåbär till ca 70 pers på en bröllopsbrunch. Dessa belv väldigt goda och uppskattade. Inte jättesvåra att göra och bara att ta upp från frysen en stund innan servering. Vill man att de ska serveras vid platsen kan man skära upp bitar och dekorera med lite färska bär o lite citronmeliss eller liknande. Vill du ha receptet så hör gärna av dig!
På vårt bröllop serverades fruktkräm med vispgrädde. Det är en tradition på bondbröllopen i de trakterna där jag bor i Österbotten.
Hej,
tycker att glass med någon frukt låter gott och inte avancerat.
Färsk frukt till är gott, men annars kan man ha fruktcoctail till.
Marängsviss kanske....
eller denna :)
Bär och kexdessert
Vi hade Frozen Cheesecake på vårt bröllop. Till denna hade vi färska bär - jordgubbar och hallon! Om man vill ha ännu mera piff så kan man ju t om ha en chokladsås till! Enkelt att förbereda och supergott! Kan ju göras veckan innan om man vill! Dessutom kan man utan problem göra den laktosfri om det är ett måste utan att det blir nån skillnad på efterätterna!
Pannacotta på yoghurt och valfria bär, görs bra en dag i förväg Alla får var sitt glas/kopp med pannacottan i. Vill man vara mera avancerad så gör en cappucinobryle. Kanongod sak. Serveras på samma sätt som pannacottan.
Båda recepten finns i min kokbok här.
Vad sägs om en brownie med vit chokladmousse och färska hallon, toppa med en citronmeliss.
En enklare variant om det är buffé: turkisk yoghurt med hallon och flytande honung.
Min mamma gifte sig i lördags, vi bakade kladdkaka i långpannor och skar i portionsbitar, serverade med spraygrädde och konserverade mandariner. Blev billigt och enkelt och mycket uppskattat