Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förrätt och efterrätt

  • Disen 24 september 2010

    Mamma fyller år och ska ha en bjudning för oss "närmast sörjande". Hon ska bjuda på varmrökt lax med kall sås och kokt potatis.
    Nu vill hon ha hjälp med en passande förrätt och efterrätt för ca 20 personer som är lättlagat och kan kanske göras i god tid.
    Hon själv tål inte nötter eller svamp så det går "fete bort".
    Har ni några idéer??

  • charlottat 24 september 2010

    carpaccio på oxfilé som förrätt kanske. tunt tunt skivad (lättast när den är halvfryst) oxfilé (rå) läggs lite omlott på ett stort fat. ringla över lite god olivolja. lägg upp rikligt med rucola, strö ev pinjenötter på, flingsalt och hyvlad parmesan.

    en perfekt efterrätt som går bra att förbereda är ju cheesecake, som kan göras i många olika smaker, eller chokladmousse eller nån typ av pannacotta, ev vaniljpannacotta med limemarinerade bär - finns recept på arla.se

  • amoz 24 september 2010

    Detta är en god förrätt som man lätt kan dubbla som man vill.

    Avokadococktail med grapefrukt och rökt lax.

  • irrevirr 25 september 2010

    Hej! En god och enkel förrätt gör du med crbstick som du hackar, blandar med gräddfil, creme fraiche,dill, svart eller röd caviar,lite aromat och majonnäs om du vill ha det, lite keso är också gott i. Rosta ett bröd och lägg på ett salladsblad, på med röran garnera med tomat, gurka, citronskiva och en dillkvist. Blir en fusk skagenröra. Den är supergod och enkel att göra.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.