Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk sås?

  • sussisus 8 juli 2009

    Föräldrarna har bröllopsdag imorgon och jag tänkte bjuda dem på middag.

    Finns det någon typisk fransk sås som man har till fläskfilé?
    En sås som inte är alltför svår att laga till.

    Tack på förhand!

  • 8 juli 2009

    bearnaise, hollandaise eller cafe de paris??

  • MosterNettan 9 juli 2009

    När du stekt filén, använder du skyn i pannan, lägg i en rejäl bit gorgonzola och 200 gr creme fraiche, rör ut så det blir slätt, ha sen i mycket svartpeppar och 1 msk sherry. Himmelskt gott, till sista slicken...(L)

  • MosterNettan 9 juli 2009

    Skrivet av MosterNettan den 9 jul 2009

    När du stekt filén, använder du skyn i pannan, lägg i en rejäl bit gorgonzola och 200 gr creme fraiche, rör ut så det blir slätt, ha sen i mycket svartpeppar och 1 msk sherry. Himmelskt gott, till sista slicken...(L)


    PS
    Om det är särskild franskt vet jag väl inte, men enklare kan det inte bli.

  • boz1965 9 juli 2009

    Rödvinssås med sting (4 port.)

    1 msk olivolja
    4 st schalottenlökar
    4 klyftor vitlök
    0.5 st ancho- eller chipotle-chili
    1.5 kvistar färsk rosmarin (eller 1 matsked torkad)
    2.5 dl rödvin
    4 dl vatten
    2 msk socker
    2 msk kalvfond
    0.5 msk balsamvinäger
    1 tsk majsstärkelse (maizena)
    0.5 dl kallt vatten

    1. Hacka chilin. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt tillsammans med rosmarinen.
    2. Tillsätt rödvin, vatten, socker, kalvfond och vinäger.
    3. Reducera (koka ner) vätskan till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil.
    4. Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade såsen.

  • sussisus 9 juli 2009

    Tack, för alla förslag.:)
    Blir svårt att välja, men nåt av det kommer det att bli.

  • Lottix 9 juli 2009

    Svampsås med fransk senap och kinasoya brukar vi ha till , jättegott:p.
    Bryn svamp ev. lite chalottenlök i pannan , häll på grädde + vatten
    smaksätt med 2tsk( -brukar vara bra till sås till 4 pers..) fransk senap och lite kinasoya salt och svartpeppar .

  • sussisus 9 juli 2009

    Skrivet av Lottix den 9 jul 2009

    Svampsås med fransk senap och kinasoya brukar vi ha till , jättegott:p.
    Bryn svamp ev. lite chalottenlök i pannan , häll på grädde + vatten
    smaksätt med 2tsk( -brukar vara bra till sås till 4 pers..) fransk senap och lite kinasoya salt och svartpeppar .


    Oj, så gott det lät!
    Och alla ingredienser har jag ju hemma ( = slippa gå ut i störtregnet).

  • marwis 9 juli 2009

    Denna sås hör till ett tecept med kyckling filé egentligen, men det gåt lika bra till fläskfilé!

    2 vitlöksklyftor
    1 msk smör
    ½ tsk salt
    1 krm svartpeppar
    2½ dl kelda matlagningsgrädde
    1 hönsbuljong
    2-3 tsk färsk eller torkad oregano
    1½ msk balsamvinäger
    2 dl mjölk
    Skala och hacka vitlöken. Bryn fläskfilen skuren i skivor (eller om du vill ha den helstekt serverar du såsen bredvid) med smör i stekpanna,salta och peppra.

    Blanda grädde,buljongtärning,oregano och balsamvinäger i en gryta.

    Lägg i filén och vitlöken. Låt allt koka under lock ca 5 minuter. Red sedan av med mjölk och vetemjöl, koka yttligare 3 minuter.
    Kanongott!!
    /Marie

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.