Fylla fläskfilé med brieost? + lite andra funderingar
sussisus8 juli 2009
Kan man byta ut gorgonzola/feta/chèvre eller ädelost mot brieost om man ska fylla en fläskfilé?
Bör man ha något annat i fläskfilén än bara brien? Typ hackade champinjoner.
"Måste" man linda bacon runt filéen?
Om man inte har en kött-termometer, hur helsteker man filéen då?
Lenkan8 juli 2009
Man kan väl fylla med vad som helst i princip. Jag har haft både skivad hårdost och mozzarella. Sen är det fantasin (och utrymmet) som sätter stopp. Jag har haft salami och bacon och lufttorkan skinka i tillsammans med osten, så det är nog bara att ta det du vill ha.
Disen8 juli 2009
Det går bra att fylla med vad du vill. När jag har använt brieost så har jag skurit bort den hårda kanten. Fyll med soltorkade tomater, inlagd paprika, eller med vitllöksost. Jättegott. Att linda med bacon så får du lite "fetare", åhhhh!!!! nu hittar jag inte ordet...saftigare köttbit, plus lite sälta.
Prova dig fram. Allt blir säkert jättegott. Våga prova.
Själv så använder jag ingen termometer. Tar upp efter hand och provsnittar.
Lycka till.:p
Det fåniga är nämligen att jag brukar våga prova "konstiga" grejer/kombinationer i köket (oftast med bra resultat, speciellt bakning), men just i det här fallet vill jag väl vara extra säker på ett gott resultat.:p
sussisus9 juli 2009
Vad tror ni om att blanda och stoppa i fläskfilén:
Brie
finhackade torkade aprikoser
flytande honung
fikonsylt
The_mama97mia9 juli 2009
sussisus, det låter spännande, men undrar om du behöver honungen? Du får testa o tala om hur det blev ju!
sussisus9 juli 2009
Det blev jättegott, men jag gjorde för mycket gegga så det gick inte att snöra ihop filén. Den blev som en båt istället.
Det gick därför sisådär att bryna i stekpannan, men med 20 minuter i 200 grader (varmluftsugn) så blev ju filén färdig.
Kommer definitivt att göra detta igen, men med hälften mängden gegga.:D
Använde matberedare och mixade ihop följande:
brie (200 g oskalad)
50 g torkade aprikoser
50 g sultanrussin
ca 3 tsk libanesisk fikonsylt
ca 1 tsk flytande honung
½-1 tsk rapsolja
marwis9 juli 2009
Det är jättegott att fylla med Icas röda pesto (soltorkade tomater) och fetaost . Ett tips är att göra EN skåra i filén på längden och fylla den. Tycker att det är lätta att få fyllningen att hålla sig på plats på det viset!
Kan man byta ut gorgonzola/feta/chèvre eller ädelost mot brieost om man ska fylla en fläskfilé?
Bör man ha något annat i fläskfilén än bara brien? Typ hackade champinjoner.
"Måste" man linda bacon runt filéen?
Om man inte har en kött-termometer, hur helsteker man filéen då?
Man kan väl fylla med vad som helst i princip. Jag har haft både skivad hårdost och mozzarella. Sen är det fantasin (och utrymmet) som sätter stopp. Jag har haft salami och bacon och lufttorkan skinka i tillsammans med osten, så det är nog bara att ta det du vill ha.
Det går bra att fylla med vad du vill. När jag har använt brieost så har jag skurit bort den hårda kanten. Fyll med soltorkade tomater, inlagd paprika, eller med vitllöksost. Jättegott. Att linda med bacon så får du lite "fetare", åhhhh!!!! nu hittar jag inte ordet...saftigare köttbit, plus lite sälta.
Prova dig fram. Allt blir säkert jättegott. Våga prova.
Själv så använder jag ingen termometer. Tar upp efter hand och provsnittar.
Lycka till.:p
Försök med denna!
Fylld fläskfilé med exotisk touch
Alla kommer att fråga hur du gjort!
Tack för peppningen (att jag ska våga prova).
Det fåniga är nämligen att jag brukar våga prova "konstiga" grejer/kombinationer i köket (oftast med bra resultat, speciellt bakning), men just i det här fallet vill jag väl vara extra säker på ett gott resultat.:p
Vad tror ni om att blanda och stoppa i fläskfilén:
Brie
finhackade torkade aprikoser
flytande honung
fikonsylt
sussisus, det låter spännande, men undrar om du behöver honungen? Du får testa o tala om hur det blev ju!
Det blev jättegott, men jag gjorde för mycket gegga så det gick inte att snöra ihop filén. Den blev som en båt istället.
Det gick därför sisådär att bryna i stekpannan, men med 20 minuter i 200 grader (varmluftsugn) så blev ju filén färdig.
Kommer definitivt att göra detta igen, men med hälften mängden gegga.:D
Använde matberedare och mixade ihop följande:
brie (200 g oskalad)
50 g torkade aprikoser
50 g sultanrussin
ca 3 tsk libanesisk fikonsylt
ca 1 tsk flytande honung
½-1 tsk rapsolja
Det är jättegott att fylla med Icas röda pesto (soltorkade tomater) och fetaost . Ett tips är att göra EN skåra i filén på längden och fylla den. Tycker att det är lätta att få fyllningen att hålla sig på plats på det viset!