Vi har en härlig diskussionstråd här där vi kommenterar vad deltagarna bjuder på.
Erkänn att du lekt med tanken, om jag bjöd så skulle jag...
Får vi höra MK:arnas förslag på menyer?
The_mama97mia2 februari 2010
Jag börjar väl, inte för att jag NÅGONSIN skulle ställa upp i programmet men själva idén är rolig att leka med.
Jag skulle ju tänka mig ett WEBER tema, förutsätter lite varmare väder , vill gärna äta ute också då.
Kanske grilla pilgrimsmussla och scampi till förrätt,
sen en saftig fin marinerad köttbit
o sen förstås dessert på grillen med men jag är inte klar med tankegången som ni förstår.
Beckis832 februari 2010
hmm...vilken tankenöt..,måste tänka ett tag,återkommer ;-)
Okänd2 februari 2010
Ja idén är verkligen något att leka med, en stor utmaning!
Men det kanske behöver mogna lite.
Vi får se vad reaktionen blir.
Jag har en tanke, recepten skall vara egenkomponerade.
Det gör ju det hela lite mer personligt.
Då har vi skapat något unikt tillsammans här på MK!
Dintan2 februari 2010
Funderar......
Återkommer.....
The_mama97mia2 februari 2010
Skrivet av jan-gunnar-j den 2 feb 2010
Ja idén är verkligen något att leka med, en stor utmaning!
Men det kanske behöver mogna lite.
Vi får se vad reaktionen blir.
Jag har en tanke, recepten skall vara egenkomponerade.
Det gör ju det hela lite mer personligt.
Då har vi skapat något unikt tillsammans här på MK!
Ja det var ju din idé jan-gunnar, jag håller med - det ska väl vara egenkomponerade recept så långt det går. Jag tänker mig vilka paradrätter vill jag bjuda på - och de ska hänga ihop och fungera smakmässigt och kanske rent praktiskt med.
Underhållningen däremot får väl spela andra fiolen här-
???
Dintan2 februari 2010
Skrivet av mama97mia den 2 feb 2010
Skrivet av jan-gunnar-j den 2 feb 2010
Ja idén är verkligen något att leka med, en stor utmaning!
Men det kanske behöver mogna lite.
Vi får se vad reaktionen blir.
Jag har en tanke, recepten skall vara egenkomponerade.
Det gör ju det hela lite mer personligt.
Då har vi skapat något unikt tillsammans här på MK!
Ja det var ju din idé jan-gunnar, jag håller med - det ska väl vara egenkomponerade recept så långt det går. Jag tänker mig vilka paradrätter vill jag bjuda på - och de ska hänga ihop och fungera smakmässigt och kanske rent praktiskt med.
Underhållningen däremot får väl spela andra fiolen här-
???
Och husesynen :D
Okänd2 februari 2010
Husesynen spelar en väldigt låg roll!
Dintan2 februari 2010
Skrivet av jan-gunnar-j den 2 feb 2010
Husesynen spelar en väldigt låg roll!
Ja, den vore ju svår att genomföra så här vid var sin dator. :p
Okänd2 februari 2010
Skrivet av susanneedgren den 2 feb 2010
Skrivet av jan-gunnar-j den 2 feb 2010
Husesynen spelar en väldigt låg roll!
Ja, den vore ju svår att genomföra så här vid var sin dator. :p
Tror du det?
Dintan2 februari 2010
en dum fråga......
Ska maten vara skriven i menystil eller ska recept bifogas?
The_mama97mia2 februari 2010
Inga frågor äro dumma!! Möjligen är svaret nedan kollrigt... :p
Kan man inte börja med meny stuk ? Fast lite utbroderat - jag menar du kanske inte kan skriva red sails in the sunset - som förrätt - utan att beskriva vad du gör??????
Jag menar detta är väl lite på lek? Har vi recept kan vi väl länka till dom på sedvanligt sätt här.
???
Erajscha2 februari 2010
Jag skulle göra en kall avocadosoppa med färska skalade räkor i till förrätt. Gott bubbel till det.
Till varmrätt skulle jag göra valnötsgratinerad oxfilé (man blandar västerbottenost och finhackade valnötter med creme friache och lite svartpeppar och lägger en liten klick på varje skiva brynt kött och så in i ugnen). Till det skulle jag servera wokade små broccolibuketter och ett litet potatisgratäng-torn på potatis, rödbeta och fetaost. Ett kraftigt rött vin till.
Till efterrätt skulle jag servera chokladgratinerad ananas med hemgjord kokosglass.
The_mama97mia2 februari 2010
åh du får höga poäng av mig Erajscha...
lillawe2 februari 2010
(N) Jag funderar.. men norrländskt skulle det bli....:D:p
Okänd3 februari 2010
Så hade jag tänkt mig min meny, alla recepten är från min kokbok. den Libyska soppan har jag förändrat så pass mycket mot grundreceptet så jag kallar den för min egen. Förrätten respektive dessertan är skapade av mig respektive min hustru Lillan.
Förrätt: Rotsaksrårakor med örtcrèmefraiche och löjrom.
Nå Ni känner ju mig...jag skulle inte krångla till det så himskans utan satsa på halvklassiska favoriter i min egen tappning. Sånt som kan förberedas så man kan styra serveringstider ganska precist...(Y)
- Skaldjurstoast med hemrökt lax och kaviarägg. Mousserande vin.
- Fyllda kycklingfiléer (gorgonzola/basilika/soltorkade tomater), potatisgratäng, råkostsallad. En australiensisk Syrah till det.
- Chokladkaka med körsbärskompott och vaniljyoghurtglass. Min hemkörda bärlikör.
Vad skulle du bjuda dina Okända gäster på?
Vi har en härlig diskussionstråd här där vi kommenterar vad deltagarna bjuder på.
Erkänn att du lekt med tanken, om jag bjöd så skulle jag...
Får vi höra MK:arnas förslag på menyer?
Jag börjar väl, inte för att jag NÅGONSIN skulle ställa upp i programmet men själva idén är rolig att leka med.
Jag skulle ju tänka mig ett WEBER tema, förutsätter lite varmare väder , vill gärna äta ute också då.
Kanske grilla pilgrimsmussla och scampi till förrätt,
sen en saftig fin marinerad köttbit
o sen förstås dessert på grillen med men jag är inte klar med tankegången som ni förstår.
hmm...vilken tankenöt..,måste tänka ett tag,återkommer ;-)
Ja idén är verkligen något att leka med, en stor utmaning!
Men det kanske behöver mogna lite.
Vi får se vad reaktionen blir.
Jag har en tanke, recepten skall vara egenkomponerade.
Det gör ju det hela lite mer personligt.
Då har vi skapat något unikt tillsammans här på MK!
Funderar......
Återkommer.....
Ja idén är verkligen något att leka med, en stor utmaning!
Men det kanske behöver mogna lite.
Vi får se vad reaktionen blir.
Jag har en tanke, recepten skall vara egenkomponerade.
Det gör ju det hela lite mer personligt.
Då har vi skapat något unikt tillsammans här på MK!
Ja det var ju din idé jan-gunnar, jag håller med - det ska väl vara egenkomponerade recept så långt det går. Jag tänker mig vilka paradrätter vill jag bjuda på - och de ska hänga ihop och fungera smakmässigt och kanske rent praktiskt med.
Underhållningen däremot får väl spela andra fiolen här-
???
Ja idén är verkligen något att leka med, en stor utmaning!
Men det kanske behöver mogna lite.
Vi får se vad reaktionen blir.
Jag har en tanke, recepten skall vara egenkomponerade.
Det gör ju det hela lite mer personligt.
Då har vi skapat något unikt tillsammans här på MK!
Ja det var ju din idé jan-gunnar, jag håller med - det ska väl vara egenkomponerade recept så långt det går. Jag tänker mig vilka paradrätter vill jag bjuda på - och de ska hänga ihop och fungera smakmässigt och kanske rent praktiskt med.
Underhållningen däremot får väl spela andra fiolen här-
???
Och husesynen :D
Husesynen spelar en väldigt låg roll!
Husesynen spelar en väldigt låg roll!
Ja, den vore ju svår att genomföra så här vid var sin dator. :p
Husesynen spelar en väldigt låg roll!
Ja, den vore ju svår att genomföra så här vid var sin dator. :p
Tror du det?
en dum fråga......
Ska maten vara skriven i menystil eller ska recept bifogas?
Inga frågor äro dumma!! Möjligen är svaret nedan kollrigt... :p
Kan man inte börja med meny stuk ? Fast lite utbroderat - jag menar du kanske inte kan skriva red sails in the sunset - som förrätt - utan att beskriva vad du gör??????
Jag menar detta är väl lite på lek? Har vi recept kan vi väl länka till dom på sedvanligt sätt här.
???
Jag skulle göra en kall avocadosoppa med färska skalade räkor i till förrätt. Gott bubbel till det.
Till varmrätt skulle jag göra valnötsgratinerad oxfilé (man blandar västerbottenost och finhackade valnötter med creme friache och lite svartpeppar och lägger en liten klick på varje skiva brynt kött och så in i ugnen). Till det skulle jag servera wokade små broccolibuketter och ett litet potatisgratäng-torn på potatis, rödbeta och fetaost. Ett kraftigt rött vin till.
Till efterrätt skulle jag servera chokladgratinerad ananas med hemgjord kokosglass.
åh du får höga poäng av mig Erajscha...
(N) Jag funderar.. men norrländskt skulle det bli....:D:p
Så hade jag tänkt mig min meny, alla recepten är från min kokbok. den Libyska soppan har jag förändrat så pass mycket mot grundreceptet så jag kallar den för min egen. Förrätten respektive dessertan är skapade av mig respektive min hustru Lillan.
Förrätt:
Rotsaksrårakor med örtcrèmefraiche och löjrom.
Varmrätt:
Libyan Soup
Dessert:
Lillans omständighetskaka.
Nå Ni känner ju mig...jag skulle inte krångla till det så himskans utan satsa på halvklassiska favoriter i min egen tappning. Sånt som kan förberedas så man kan styra serveringstider ganska precist...(Y)
- Skaldjurstoast med hemrökt lax och kaviarägg. Mousserande vin.
- Fyllda kycklingfiléer (gorgonzola/basilika/soltorkade tomater), potatisgratäng, råkostsallad. En australiensisk Syrah till det.
- Chokladkaka med körsbärskompott och vaniljyoghurtglass. Min hemkörda bärlikör.