Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halvåtta hos DIG?

  • The_mama97mia 2 februari 2010

    Vad skulle du bjuda dina Okända gäster på?

    Vi har en härlig diskussionstråd här där vi kommenterar vad deltagarna bjuder på.

    Erkänn att du lekt med tanken, om jag bjöd så skulle jag...

    Får vi höra MK:arnas förslag på menyer?

  • The_mama97mia 2 februari 2010

    Jag börjar väl, inte för att jag NÅGONSIN skulle ställa upp i programmet men själva idén är rolig att leka med.

    Jag skulle ju tänka mig ett WEBER tema, förutsätter lite varmare väder , vill gärna äta ute också då.

    Kanske grilla pilgrimsmussla och scampi till förrätt,
    sen en saftig fin marinerad köttbit
    o sen förstås dessert på grillen med men jag är inte klar med tankegången som ni förstår.

  • Beckis83 2 februari 2010

    hmm...vilken tankenöt..,måste tänka ett tag,återkommer ;-)

  • Okänd 2 februari 2010

    Ja idén är verkligen något att leka med, en stor utmaning!
    Men det kanske behöver mogna lite.
    Vi får se vad reaktionen blir.
    Jag har en tanke, recepten skall vara egenkomponerade.
    Det gör ju det hela lite mer personligt.
    Då har vi skapat något unikt tillsammans här på MK!

  • Dintan 2 februari 2010

    Funderar......

    Återkommer.....

  • The_mama97mia 2 februari 2010

    Skrivet av jan-gunnar-j den 2 feb 2010

    Ja idén är verkligen något att leka med, en stor utmaning!
    Men det kanske behöver mogna lite.
    Vi får se vad reaktionen blir.
    Jag har en tanke, recepten skall vara egenkomponerade.
    Det gör ju det hela lite mer personligt.
    Då har vi skapat något unikt tillsammans här på MK!


    Ja det var ju din idé jan-gunnar, jag håller med - det ska väl vara egenkomponerade recept så långt det går. Jag tänker mig vilka paradrätter vill jag bjuda på - och de ska hänga ihop och fungera smakmässigt och kanske rent praktiskt med.

    Underhållningen däremot får väl spela andra fiolen här-
    ???

  • Dintan 2 februari 2010

    Skrivet av mama97mia den 2 feb 2010

    Skrivet av jan-gunnar-j den 2 feb 2010

    Ja idén är verkligen något att leka med, en stor utmaning!
    Men det kanske behöver mogna lite.
    Vi får se vad reaktionen blir.
    Jag har en tanke, recepten skall vara egenkomponerade.
    Det gör ju det hela lite mer personligt.
    Då har vi skapat något unikt tillsammans här på MK!


    Ja det var ju din idé jan-gunnar, jag håller med - det ska väl vara egenkomponerade recept så långt det går. Jag tänker mig vilka paradrätter vill jag bjuda på - och de ska hänga ihop och fungera smakmässigt och kanske rent praktiskt med.

    Underhållningen däremot får väl spela andra fiolen här-
    ???


    Och husesynen :D

  • Okänd 2 februari 2010

    Husesynen spelar en väldigt låg roll!

  • Dintan 2 februari 2010

    Skrivet av jan-gunnar-j den 2 feb 2010

    Husesynen spelar en väldigt låg roll!


    Ja, den vore ju svår att genomföra så här vid var sin dator. :p

  • Okänd 2 februari 2010

    Skrivet av susanneedgren den 2 feb 2010

    Skrivet av jan-gunnar-j den 2 feb 2010

    Husesynen spelar en väldigt låg roll!


    Ja, den vore ju svår att genomföra så här vid var sin dator. :p


    Tror du det?

  • Dintan 2 februari 2010

    en dum fråga......

    Ska maten vara skriven i menystil eller ska recept bifogas?

  • The_mama97mia 2 februari 2010

    Inga frågor äro dumma!! Möjligen är svaret nedan kollrigt... :p

    Kan man inte börja med meny stuk ? Fast lite utbroderat - jag menar du kanske inte kan skriva red sails in the sunset - som förrätt - utan att beskriva vad du gör??????

    Jag menar detta är väl lite på lek? Har vi recept kan vi väl länka till dom på sedvanligt sätt här.
    ???

  • Erajscha 2 februari 2010

    Jag skulle göra en kall avocadosoppa med färska skalade räkor i till förrätt. Gott bubbel till det.

    Till varmrätt skulle jag göra valnötsgratinerad oxfilé (man blandar västerbottenost och finhackade valnötter med creme friache och lite svartpeppar och lägger en liten klick på varje skiva brynt kött och så in i ugnen). Till det skulle jag servera wokade små broccolibuketter och ett litet potatisgratäng-torn på potatis, rödbeta och fetaost. Ett kraftigt rött vin till.

    Till efterrätt skulle jag servera chokladgratinerad ananas med hemgjord kokosglass.

  • The_mama97mia 2 februari 2010

    åh du får höga poäng av mig Erajscha...

  • lillawe 2 februari 2010

    (N) Jag funderar.. men norrländskt skulle det bli....:D:p

  • Okänd 3 februari 2010

    Så hade jag tänkt mig min meny, alla recepten är från min kokbok. den Libyska soppan har jag förändrat så pass mycket mot grundreceptet så jag kallar den för min egen. Förrätten respektive dessertan är skapade av mig respektive min hustru Lillan.
    Förrätt:
    Rotsaksrårakor med örtcrèmefraiche och löjrom.

    Varmrätt:
    Libyan Soup

    Dessert:
    Lillans omständighetskaka.

  • Gnurf 3 februari 2010

    Nå Ni känner ju mig...jag skulle inte krångla till det så himskans utan satsa på halvklassiska favoriter i min egen tappning. Sånt som kan förberedas så man kan styra serveringstider ganska precist...(Y)

    - Skaldjurstoast med hemrökt lax och kaviarägg. Mousserande vin.
    - Fyllda kycklingfiléer (gorgonzola/basilika/soltorkade tomater), potatisgratäng, råkostsallad. En australiensisk Syrah till det.
    - Chokladkaka med körsbärskompott och vaniljyoghurtglass. Min hemkörda bärlikör.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.