Hej! Min dotter skall gifta sig, och jag har lovat att göra det mesta av maten själv. Ca 60 personer. Jag har redan varmrätten klar (dubbelmarinerad kall helstekt fläskfilé, med potatisgratäng och rödvinssky), men har inte förrätten färdig. Är tacksam för tips på något som går att förbereda helst dagen innan.
13 juni 2007
Hej!
Laxrullar med tunnbröd är ett gott alternativ tycker jag!
Tunna skivor gravad eller rökt lax med pepparrot, majonäs och lite grädde (Smaka dig fram till bra blandning)
Lägg ut på mjukt tunnbröd, rulla ihop till en "rulltårta
Lägg i frysen och ta frm på morgonen det ska ätas, skär i sneda skivor och garnera med tomat, dill gurka eller annat gott.
Variera rullen med vad du har t.ex skagen röra och extra räkor i blir också gott:)
Jag ska göra något liknande men med rökt kött i eftersom vi har lax till huvudrätten..
Ha ett kul kalas!!
verlden1 juli 2007
Gravad eller rökt lax som läggs som "rosor" på tallriken med en god sås & något grönt. Kanske en dillvippa i rosen. Lägg såsen som en "klick" på tallriken
Tips på sås tex: senapssås, limesås eller hovmästarsås, eller efter egen smak
Lena
9 september 2007
Lägg avokado och mango i bitar på tallriken. Toppa med räkor/kräftstjärtar. Ringla över en dressing gjord av ½ dl sweet chilisås, jos från ½ citron, 1 msk olivolja och 2 msk hackad koriander.
Linda bacon runt en bit chevré, som du sedan gratinerar i ugnen. Servera på några blandade salladsblad.
En toast är aldrig fel.
Jessika10 september 2007
"Skink och melonblomma" är min stående förrätt när det ska se lite extra ut. Ta olika sorters melon till ringen och till det som läggs i mitten så ser det ännu festligare ut.
Enkelt och snabbt att göra. Receptet finns här på sajten.
5641799 november 2007
Tack alla för bra tips.
Resultatet blev mycket lyckat och omtyckt, och jag kunde förbereda väldigt mycket.
Förrätt:
Serranoskinka med myntamarinerad galia-& candalupemelon & gurka. Serverad med lättsaltade oststänger.
Varmrätt:
Dubbelmarinerad helstekt fläskfile med basilika- & tomatvinegrett. Potatisgratäng, rödvinssky och haricot vertes. Grönsallad ( olika sallader, gula och röda cocktailtomater, gurka, majs och fetaost)
Dessert:
Lingonparfait med lingon-cognacsås och rullrån med chokladkräm.
Brudparet var också strålande vackra, så jag är mer än nöjd och glad.
ThomasP9 november 2007
Tunnbrödkorg med skagenröra. Tunnbrödskorg kan man göra själv.// Mvh Thomas
Hej! Min dotter skall gifta sig, och jag har lovat att göra det mesta av maten själv. Ca 60 personer. Jag har redan varmrätten klar (dubbelmarinerad kall helstekt fläskfilé, med potatisgratäng och rödvinssky), men har inte förrätten färdig. Är tacksam för tips på något som går att förbereda helst dagen innan.
Hej!
Laxrullar med tunnbröd är ett gott alternativ tycker jag!
Tunna skivor gravad eller rökt lax med pepparrot, majonäs och lite grädde (Smaka dig fram till bra blandning)
Lägg ut på mjukt tunnbröd, rulla ihop till en "rulltårta
Lägg i frysen och ta frm på morgonen det ska ätas, skär i sneda skivor och garnera med tomat, dill gurka eller annat gott.
Variera rullen med vad du har t.ex skagen röra och extra räkor i blir också gott:)
Jag ska göra något liknande men med rökt kött i eftersom vi har lax till huvudrätten..
Ha ett kul kalas!!
Gravad eller rökt lax som läggs som "rosor" på tallriken med en god sås & något grönt. Kanske en dillvippa i rosen. Lägg såsen som en "klick" på tallriken
Tips på sås tex: senapssås, limesås eller hovmästarsås, eller efter egen smak
Lena
Lägg avokado och mango i bitar på tallriken. Toppa med räkor/kräftstjärtar. Ringla över en dressing gjord av ½ dl sweet chilisås, jos från ½ citron, 1 msk olivolja och 2 msk hackad koriander.
Linda bacon runt en bit chevré, som du sedan gratinerar i ugnen. Servera på några blandade salladsblad.
En toast är aldrig fel.
"Skink och melonblomma" är min stående förrätt när det ska se lite extra ut. Ta olika sorters melon till ringen och till det som läggs i mitten så ser det ännu festligare ut.
Enkelt och snabbt att göra. Receptet finns här på sajten.
Tack alla för bra tips.
Resultatet blev mycket lyckat och omtyckt, och jag kunde förbereda väldigt mycket.
Förrätt:
Serranoskinka med myntamarinerad galia-& candalupemelon & gurka. Serverad med lättsaltade oststänger.
Varmrätt:
Dubbelmarinerad helstekt fläskfile med basilika- & tomatvinegrett. Potatisgratäng, rödvinssky och haricot vertes. Grönsallad ( olika sallader, gula och röda cocktailtomater, gurka, majs och fetaost)
Dessert:
Lingonparfait med lingon-cognacsås och rullrån med chokladkräm.
Brudparet var också strålande vackra, så jag är mer än nöjd och glad.
Tunnbrödkorg med skagenröra. Tunnbrödskorg kan man göra själv.// Mvh Thomas