Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonfilé

  • farmoringer 19 oktober 2008

    Hej. Jag ska göra i ordning kalkonfilé. Men jag vill ha några smarriga tips utav er. Sökte på det men fanns inga. När jag skrev enbart kallkon kom det 117 träffar, Men det var ju inte bara filé då inte...Kom med tips är ni snälla...(Y)

  • farmoringer 19 oktober 2008

    Puffar upp den här, för nu börjar det komma in en massa folk igen. Kanske nån som har nåt bra tips...

  • lillawe 19 oktober 2008

    Har du kollat på Ingelsta kalkons hemsida? Det finns många recept där...(Y)

  • Mellanbellan 19 oktober 2008

    sök "recept kalkonfilé" på leta.se så får du upp ganska så många sidor med olika recept

  • farmoringer 19 oktober 2008

    Jo, jag får väl göra det om ingen här har nåt gott att rekommendera..

  • Gnagett 19 oktober 2008

    Denna brukar jag göra och det blir gott tycker vi.
    http://www.matklubben.se/matklubben/Anitak/kokbok/?id=5053&recipeid=13085&offset=2

  • farmoringer 19 oktober 2008

    Skrivet av Anitak den 19 okt 2008

    Denna brukar jag göra och det blir gott tycker vi.
    http://www.matklubben.se/matklubben/Anitak/kokbok/?id=5053&recipeid=13085&offset=2


    Det där lät gott. Tack sk du ha. Visste väl att det skulle komma något gott från någon här på matklubben...(Y) (L)

  • stepp567 23 oktober 2008

    Här är ett: Kalkonfile´ med limesås. 4 port.
    500 g filé´
    salt
    Vitpeppar
    2dl kycklingbuljong
    1 tskSoja
    1msk Honung
    Gör så här: Dela file´n i bitar. Stek ca 5 min/sida. Salta och peppra.
    Tvätta limefrukten, riv skalet från frukten och pressa ur saften.
    Tillsätt skalet och saften i stekpannan.
    Blanda buljongen, sojan och honungen häll över köttet, låt puttra på svag värme
    några minuter. Servera med ris/nudlar och en god sallad:)

  • farmoringer 23 oktober 2008

    Skrivet av stepp567 den 23 okt 2008

    Här är ett: Kalkonfile´ med limesås. 4 port.
    500 g filé´
    salt
    Vitpeppar
    2dl kycklingbuljong
    1 tskSoja
    1msk Honung
    Gör så här: Dela file´n i bitar. Stek ca 5 min/sida. Salta och peppra.
    Tvätta limefrukten, riv skalet från frukten och pressa ur saften.
    Tillsätt skalet och saften i stekpannan.
    Blanda buljongen, sojan och honungen häll över köttet, låt puttra på svag värme
    några minuter. Servera med ris/nudlar och en god sallad:)



    Snälla stepp. Skriv in det bland dina recept...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.