Hej!
Tänkte ha ett litet kalas där gästerna hjälper till att laga sin egen mat - för att ha något att mingla över. Jag tänkte dela in gästerna i olika grupper och varje grupp gör något tillbehör, såsom salsa, sås, förrätt etc medan andra delar av maten redan är klar/förberedd.
Mitt problem är att jag inte har några idéer vad man skall göra (varken förrätt "tillbehör" eller "basen"). Jag räknar med ca 30 gäster och på grund av begränsad tillgång till ugn och spis måste nog de flesta av gruppernas mat vara kall.
Någon som har några förslag?
miaS7 september 2007
Texmex-tema kanske? Där kan man ju göra många varianter av kalla tillbehör som såser, salsor och grönsaker. Det enda som behöver vara varmt är kött /färs/ kyckling och bröd. till dessert kan man tänka sig en stor fruktsallad med lite roliga frukter från varmare land.
Lind7 september 2007
Skrivet av miaS den 7 sep 2007
Texmex-tema kanske? Där kan man ju göra många varianter av kalla tillbehör som såser, salsor och grönsaker. Det enda som behöver vara varmt är kött /färs/ kyckling och bröd. till dessert kan man tänka sig en stor fruktsallad med lite roliga frukter från varmare land.
Låter som en bra idé
22 september 2007
Annars är orientaliskt också bra, många olika slags röror av alla de slag, någon som gör falafel kanske (gärna i ugn så det inte blir så trångt vid spisen + slipper man oset) osv.
Hej!
Tänkte ha ett litet kalas där gästerna hjälper till att laga sin egen mat - för att ha något att mingla över. Jag tänkte dela in gästerna i olika grupper och varje grupp gör något tillbehör, såsom salsa, sås, förrätt etc medan andra delar av maten redan är klar/förberedd.
Mitt problem är att jag inte har några idéer vad man skall göra (varken förrätt "tillbehör" eller "basen"). Jag räknar med ca 30 gäster och på grund av begränsad tillgång till ugn och spis måste nog de flesta av gruppernas mat vara kall.
Någon som har några förslag?
Texmex-tema kanske? Där kan man ju göra många varianter av kalla tillbehör som såser, salsor och grönsaker. Det enda som behöver vara varmt är kött /färs/ kyckling och bröd. till dessert kan man tänka sig en stor fruktsallad med lite roliga frukter från varmare land.
Texmex-tema kanske? Där kan man ju göra många varianter av kalla tillbehör som såser, salsor och grönsaker. Det enda som behöver vara varmt är kött /färs/ kyckling och bröd. till dessert kan man tänka sig en stor fruktsallad med lite roliga frukter från varmare land.
Låter som en bra idé
Annars är orientaliskt också bra, många olika slags röror av alla de slag, någon som gör falafel kanske (gärna i ugn så det inte blir så trångt vid spisen + slipper man oset) osv.