Jag ska gifta mig i sommar och laga buffématen själv.
Det kommer att bli:
italienskmarinerad fläskfilé (kall)
någon marinerad kycklingfilé (kall)
ev kantarellpaj
potatisgratäng
potatissallad
ev pastasallad
fetaostkräm
frukter, sallad, frallor, kex, ost och smör..
Min fråga till er, förhoppningsvis kunniga människor ;), är:
*Kan jag laga kycklingen två dagar i förväg eller blir den dålig då?
Tack på förhand!
elleave6 mars 2012
Det tror jag absolut du kan! Tillagad mat är ju inte lika känslig som rå.
Det som måste lagas dagen innan eller samma dag är nog salladerna skulle jag tro :)
Marksten6 mars 2012
jag tycker både kyckling och fläskfile gärna blir lite torra när de stått ett par dagar. Men ligger de i marinad så blir det säkert bättre.
The_mama97mia6 mars 2012
Vad kul med bröllop och vad du är duktig som lagar maten själv!
När jag gifte mig sist (haha) så lagade även jag maten, mest som en stor salladsbuffé, o sen hade vi helgrillad spädgris till, trevligt.
Ville bara tipsa om
http://www.matklubben.se/recept/minimala_smoerdegspajer_med_olika_fyllningar_38117.html
som jag har gjort vid flertalet tillfällen, funkar fint att göra veckor innan och frysa in, bara tina upp dagen innan.
Lycka till!
The_mama97mia6 mars 2012
Vad kul med bröllop och vad du är duktig som lagar maten själv!
När jag gifte mig sist (haha) så lagade även jag maten, mest som en stor salladsbuffé, o sen hade vi helgrillad spädgris till, trevligt.
Ville bara tipsa om
http://www.matklubben.se/recept/minimala_smoerdegspajer_med_olika_fyllningar_38117.html
som jag har gjort vid flertalet tillfällen, funkar fint att göra veckor innan och frysa in, bara tina upp dagen innan.
Jag ska gifta mig i sommar och laga buffématen själv.
Det kommer att bli:
italienskmarinerad fläskfilé (kall)
någon marinerad kycklingfilé (kall)
ev kantarellpaj
potatisgratäng
potatissallad
ev pastasallad
fetaostkräm
frukter, sallad, frallor, kex, ost och smör..
Min fråga till er, förhoppningsvis kunniga människor ;), är:
*Kan jag laga kycklingen två dagar i förväg eller blir den dålig då?
Tack på förhand!
Det tror jag absolut du kan! Tillagad mat är ju inte lika känslig som rå.
Det som måste lagas dagen innan eller samma dag är nog salladerna skulle jag tro :)
jag tycker både kyckling och fläskfile gärna blir lite torra när de stått ett par dagar. Men ligger de i marinad så blir det säkert bättre.
Vad kul med bröllop och vad du är duktig som lagar maten själv!
När jag gifte mig sist (haha) så lagade även jag maten, mest som en stor salladsbuffé, o sen hade vi helgrillad spädgris till, trevligt.
Ville bara tipsa om
http://www.matklubben.se/recept/minimala_smoerdegspajer_med_olika_fyllningar_38117.html
som jag har gjort vid flertalet tillfällen, funkar fint att göra veckor innan och frysa in, bara tina upp dagen innan.
Lycka till!
Vad kul med bröllop och vad du är duktig som lagar maten själv!
När jag gifte mig sist (haha) så lagade även jag maten, mest som en stor salladsbuffé, o sen hade vi helgrillad spädgris till, trevligt.
Ville bara tipsa om
http://www.matklubben.se/recept/minimala_smoerdegspajer_med_olika_fyllningar_38117.html
som jag har gjort vid flertalet tillfällen, funkar fint att göra veckor innan och frysa in, bara tina upp dagen innan.
Lycka till!