Nu vill jag ha förslag på tillredning av lammfilé.
Är det någon som har nåt smarrigt recept i sina gömmor?
ros7 februari 2009
:)Hej!
Här är några förslag. Lammfilé är väldigt gott! Örtstekt lammfilé med couscous och persiljeolja Örtstekt lammfilé med rödvinsås
Ett tips är att helsteka den först. Därefter rullar jag den i salt, svartpeppar, klippt persilja och pressad vitlök.
Efterstek den i ugnen, ca 130-145°. Använd kötttermometer. När den visar 48-52° är den färdig. Det beror på hur rött kött man vill ha. Ta ut den och rullar in den i smörpapper i ca 8 minuter. Sedan skär du upp den och den blir saftig.
Lycka till!
Okänd7 februari 2009
Prova att göra lammracks! Här kommer en bra länk:
http://recept.nu/1.190773/monika_ahlberg/varmratter/kott/lammracks
Nu vill jag ha förslag på tillredning av lammfilé.
Är det någon som har nåt smarrigt recept i sina gömmor?
:)Hej!
Här är några förslag. Lammfilé är väldigt gott!
Örtstekt lammfilé med couscous och persiljeolja
Örtstekt lammfilé med rödvinsås
Ett tips är att helsteka den först. Därefter rullar jag den i salt, svartpeppar, klippt persilja och pressad vitlök.
Efterstek den i ugnen, ca 130-145°. Använd kötttermometer. När den visar 48-52° är den färdig. Det beror på hur rött kött man vill ha. Ta ut den och rullar in den i smörpapper i ca 8 minuter. Sedan skär du upp den och den blir saftig.
Lycka till!
Prova att göra lammracks! Här kommer en bra länk:
http://recept.nu/1.190773/monika_ahlberg/varmratter/kott/lammracks
Godare får man leta efter!