Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm

  • farmoringer 6 februari 2009

    Nu vill jag ha förslag på tillredning av lammfilé.
    Är det någon som har nåt smarrigt recept i sina gömmor?

  • ros 7 februari 2009

    :)Hej!
    Här är några förslag. Lammfilé är väldigt gott!
    Örtstekt lammfilé med couscous och persiljeolja
    Örtstekt lammfilé med rödvinsås
    Ett tips är att helsteka den först. Därefter rullar jag den i salt, svartpeppar, klippt persilja och pressad vitlök.
    Efterstek den i ugnen, ca 130-145°. Använd kötttermometer. När den visar 48-52° är den färdig. Det beror på hur rött kött man vill ha. Ta ut den och rullar in den i smörpapper i ca 8 minuter. Sedan skär du upp den och den blir saftig.
    Lycka till!

  • Okänd 7 februari 2009

    Prova att göra lammracks! Här kommer en bra länk:
    http://recept.nu/1.190773/monika_ahlberg/varmratter/kott/lammracks

    Godare får man leta efter!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.