I den här tråden lägger du upp 3-rätters menyer du testat, så är det bara att välja och vraka till nästa tillställning! :D
Min första menyer jag delar med mig av är:
Påskmiddag (långfredag)
FR (förrätt): småplock.
gröna oliver med kärnor,
ölkorv i bitar,
macadamianötter , bananchokladchips,
wästerbottensostchips (riv ost, klicka ut på en plåt och smält gyllenbruna i ugn i ca 10 min)
tunnbrödsrullar med smör, philadelphia, lufttorkad skinka & avocadoröra typ guacamole.
crostinis med tapenade
HR (huvudrätt): rosmarinsmarinerad lammstek med potatisgratäng, grönsallad, vitlöksbröd och aioli
ER (efterrätt): Gino (ugnsbakade frukter med vit choklad) och vaniljglass.
minelli16 april 2009
Å så en meny till!
Nyårsmiddag.
FR: Räkbakelse med ostbågar Kaviarröran spetsades med överbliven julskinka och kräftstjärtar. Avokado, räkor och citron på toppen.
HR: Flamberad pepparbiff med potatisgratäng och grillade tomathalvor.
(Mellanrätt) Rosa sorbet med jordgubbar och basilikasirap (sök på receptnamnet!)
ER: Crème Brûlée med kardemumma & hjortronsylt
Gnurf17 april 2009
När jag fyllde år senast blev det:
- "Skål och välkommen" till minipizzor med ansjovis och soltorkade tomater, mousserande vin.
- Lax- och kräfttoast, ännu mer mousserande vin.
- Örtostfyllda kycklingfileér, potatisgratäng, kall basilikasås, italienskt rödtjut.
- Kaffechokladkaka, inkokt päron, lättvispad grädde, egentillverkad bärlikör.
Ingen gick hungrig från Matbordet...det är så här uppe i Norrland....Vi är som generöst lagda (Y)
I den här tråden lägger du upp 3-rätters menyer du testat, så är det bara att välja och vraka till nästa tillställning! :D
Min första menyer jag delar med mig av är:
Påskmiddag (långfredag)
FR (förrätt): småplock.
gröna oliver med kärnor,
ölkorv i bitar,
macadamianötter , bananchokladchips,
wästerbottensostchips (riv ost, klicka ut på en plåt och smält gyllenbruna i ugn i ca 10 min)
tunnbrödsrullar med smör, philadelphia, lufttorkad skinka & avocadoröra typ guacamole.
crostinis med tapenade
HR (huvudrätt): rosmarinsmarinerad lammstek med potatisgratäng, grönsallad, vitlöksbröd och aioli
ER (efterrätt): Gino (ugnsbakade frukter med vit choklad) och vaniljglass.
Å så en meny till!
Nyårsmiddag.
FR: Räkbakelse med ostbågar Kaviarröran spetsades med överbliven julskinka och kräftstjärtar. Avokado, räkor och citron på toppen.
HR: Flamberad pepparbiff med potatisgratäng och grillade tomathalvor.
(Mellanrätt) Rosa sorbet med jordgubbar och basilikasirap (sök på receptnamnet!)
ER: Crème Brûlée med kardemumma & hjortronsylt
När jag fyllde år senast blev det:
- "Skål och välkommen" till minipizzor med ansjovis och soltorkade tomater, mousserande vin.
- Lax- och kräfttoast, ännu mer mousserande vin.
- Örtostfyllda kycklingfileér, potatisgratäng, kall basilikasås, italienskt rödtjut.
- Kaffechokladkaka, inkokt päron, lättvispad grädde, egentillverkad bärlikör.
Ingen gick hungrig från Matbordet...det är så här uppe i Norrland....Vi är som generöst lagda (Y)
Vad festligt med minipizzor till förrätt! :-)