behöver lite hjälp om råd
Det är såhär att vi ( 5 pers ) ska åka till Frankrike och åka kanalbåt. 1a dagen vi kommer dit fyller en av oss's pappa 60 år och han har önskat sig en middag där ombord på båten.
Men vad kan man laga ombord på en båt som blir festligt och gott ?
Vi funderar på att ta med oss en engångs grill- så gjärna en kött rätt.kryddor kan vi ta med oss hemifrån
tack på förhand
myheart11 april 2009
Är det verkligen ingen som kan komma med några förslag ? :'(
monac11 april 2009
ehe...vet inte riktigt vad "kanalbåt" är för slags båt!:o
Rosastekt rostbiff,god potatissallad med vinegrett,kapris och smörtekta skivade kronärtskocksbottnar. Färska Jordgubbar och grädde.
Är man på en liten båt(?) kanske man inte kan eller/vill osa med någon grill????
lycka till!!!!!
Okänd11 april 2009
Vad finns det för möjligheter att laga mat ombord? Finns det spisel med ugn?
Allt hänger ju på det, om man inte vill äta färdiköpt kall mat.
Engångsgrillen kräver stor försiktighet ombord i en båt, tänk på det!
bernit11 april 2009
Är i Frankrike just nu och det översvämmas av ostron och musslor för att inte tala om färsk sparris - mums, det borde inte vara någrsa prolem med maten på en kanalbåt - det gungar ju inte ens.
myheart17 april 2009
Skrivet av monac den 11 apr 2009
ehe...vet inte riktigt vad "kanalbåt" är för slags båt!:o
Rosastekt rostbiff,god potatissallad med vinegrett,kapris och smörtekta skivade kronärtskocksbottnar. Färska Jordgubbar och grädde.
Är man på en liten båt(?) kanske man inte kan eller/vill osa med någon grill????
lycka till!!!!!
Tack snälla
Jordgubbar och grädde va en utmärkt ide. Nu ska vi bara försöka med en förätt med . några förslag
Inte musslor eller sniglar osv. Räkor- skinka ovs går dock bra
MammaIrene17 april 2009
Om det inte måste vara någon kötträtt har jag ett annat förslag....
Kall eller varmrökt lax.....
Med antingen potatissallad som ni gjort färdig hemma eller också om ni har tillgång till trianga eller liknande så kan ni koka sådana där burkpotatissom bara behöver värmas upp i princip....
Till detta kan ni ha en kall sås gjord på cremefraiche, gräddfil en gnutta majonäs, rom , lite salt o peppar ( ev några skalade räkor ockås lyxar till det lite extra)
Sparris på burk är mums mums att ha till....
Jag har härmed beskrivit vår bröllopsmiddag som vi hade när vi gifte oss för snart 8 år sedan, o det var jättegott, då hade vi vanlig kokt potatis till.......
Som efterätt kan du göra min efterättspaj o ta med dig kall.....Jättegott med vilka frukter eller bär som helst.....Till detta kan du ha färdig sprutgrädde eller färdig vaniljsås på tetrapack.....
Hej
behöver lite hjälp om råd
Det är såhär att vi ( 5 pers ) ska åka till Frankrike och åka kanalbåt. 1a dagen vi kommer dit fyller en av oss's pappa 60 år och han har önskat sig en middag där ombord på båten.
Men vad kan man laga ombord på en båt som blir festligt och gott ?
Vi funderar på att ta med oss en engångs grill- så gjärna en kött rätt.kryddor kan vi ta med oss hemifrån
tack på förhand
Är det verkligen ingen som kan komma med några förslag ? :'(
ehe...vet inte riktigt vad "kanalbåt" är för slags båt!:o
Rosastekt rostbiff,god potatissallad med vinegrett,kapris och smörtekta skivade kronärtskocksbottnar. Färska Jordgubbar och grädde.
Är man på en liten båt(?) kanske man inte kan eller/vill osa med någon grill????
lycka till!!!!!
Vad finns det för möjligheter att laga mat ombord? Finns det spisel med ugn?
Allt hänger ju på det, om man inte vill äta färdiköpt kall mat.
Engångsgrillen kräver stor försiktighet ombord i en båt, tänk på det!
Är i Frankrike just nu och det översvämmas av ostron och musslor för att inte tala om färsk sparris - mums, det borde inte vara någrsa prolem med maten på en kanalbåt - det gungar ju inte ens.
ehe...vet inte riktigt vad "kanalbåt" är för slags båt!:o
Rosastekt rostbiff,god potatissallad med vinegrett,kapris och smörtekta skivade kronärtskocksbottnar. Färska Jordgubbar och grädde.
Är man på en liten båt(?) kanske man inte kan eller/vill osa med någon grill????
lycka till!!!!!
Tack snälla
Jordgubbar och grädde va en utmärkt ide. Nu ska vi bara försöka med en förätt med . några förslag
Inte musslor eller sniglar osv. Räkor- skinka ovs går dock bra
Om det inte måste vara någon kötträtt har jag ett annat förslag....
Kall eller varmrökt lax.....
Med antingen potatissallad som ni gjort färdig hemma eller också om ni har tillgång till trianga eller liknande så kan ni koka sådana där burkpotatissom bara behöver värmas upp i princip....
Till detta kan ni ha en kall sås gjord på cremefraiche, gräddfil en gnutta majonäs, rom , lite salt o peppar ( ev några skalade räkor ockås lyxar till det lite extra)
Sparris på burk är mums mums att ha till....
Jag har härmed beskrivit vår bröllopsmiddag som vi hade när vi gifte oss för snart 8 år sedan, o det var jättegott, då hade vi vanlig kokt potatis till.......
Som efterätt kan du göra min efterättspaj o ta med dig kall.....Jättegott med vilka frukter eller bär som helst.....Till detta kan du ha färdig sprutgrädde eller färdig vaniljsås på tetrapack.....