Nästa helg ska vi bjuda ca 10 personer på middag, men vi kommer inte vara hemma hos oss, för här får vi inte plats.
Jag funderar på att göra kycklinglasange, för det är smidigt att förbereda och sedan ta med, men hur gör jag då? Kan jag göra färdigt lasangen dagen innan och ta med den och värma på den igen? Blir den inte "sladdrig" då?
Jag tycker det kan vara svårt att laga en hel måltid i någon annans kök, eftersom man kanske vill slänga i nån krydda som man inte tänkt på att ta med eller vad det nu kan vara. Och om jag ska göra lasangen så är det skönare att vara hemma för om jag tex gjort för lite bechamelsås så kan jag bara göra mer. Ni förstår säkert vad jag menar..
Har ni några bra tips på "ta med mat" eller mat som är enkel att laga i någon annans kök?
The_mama97mia23 januari 2011
Kul med middagsbjudning, känner igen detta med att man inte får plats hemma.
och en vanlig potatisgratäng till det. Det går ju att göra i förväg eller be värden/värdinnan slänga ihop en, alla kan ju laga pot gratäng.
saintsaens23 januari 2011
Jag tror att en lasagne blir alldeles utmärkt att göra dagen innan för att sedan värmas på väl på plats. Den kommer snarare "sätta sig" lite om den förbereds och ha en högre smak. Satsa på den!
Riss23 januari 2011
Jag håller med saintsaens lasagnan blir bättre efter en dag.
Mitt tips är att istället för att göra bechamel så använder jag ricotta utblandat med lite kaffegrädde i stället, det blir godare tycker jag.{beauty}
Jaworowa23 januari 2011
Jag tycker att piroger är ett bra alternativ. De kan göras i förväg och varmas i mikro. Jag brukar göra köttfärsfyllda piroger som du hittar på www.matmedmera.eu.
AnneNi23 januari 2011
Lasagne låter toppen!
Vill du ha andra förslag kan det vara praktiskt med tex chili con carne eller någon god köttgryta som ni kokar ris till, kanske en bit bröd också. Eller kanske kalops och kokt potatis.
Lycka till!
Cilla71a23 januari 2011
Kasslergryta kanske? Går oxå att förbereda någon dag innan.
Jag har kassler, lök, vitlök, lite curry, paprika, svartpeppar, lite chilipeppar & svamp, creme fraiche, matlagningsgrädde i min kasslergryta, himla gott & enkelt. Servera med ris eller pressad potatis, & sallad.
Cassiopeya23 januari 2011
Skrivet av Riss den 23 jan 2011
Jag håller med saintsaens lasagnan blir bättre efter en dag.
Mitt tips är att istället för att göra bechamel så använder jag ricotta utblandat med lite kaffegrädde i stället, det blir godare tycker jag.{beauty}
Det ska jag prova nån gång. Varken jag eller sambon gillar inte lasange, just för bechamelsåsen. Härligt med en annan variant {beauty}
Bumbis23 januari 2011
Kör på lasagne som du tänkte på, blir mycket fastare och godare dagen efter och så är allt färdigt , bara att värmas. Lätt att frakta oxå.
Penne23 januari 2011
Lasange tycker jag låter gott! Men vad gör du för fyllning med kyckling? Är nyfiken på och testa nåt nytt!
Breasola23 januari 2011
Tack för alla tips och svar! Men om jag nu kör på lasangen, ska jag göra den helt färdig då dagen innan, eller ska den var lite hård liksom? O sen när jag värmer den så bara täcker jag med folie och kör typ en halvtimme? BLir det bra trro ni?
Riss25 januari 2011
Jag skulle nog laga den nästan helt färdig dagen innan men utan ost på toppen men med folio ovanpå så den inte får färg. Lägg på ett lager riven ost när du värmer upp den nästa dag.
Lycka till{clap}
Riss25 januari 2011
Skrivet av Cassiopeya den 23 jan 2011
Skrivet av Riss den 23 jan 2011
Jag håller med saintsaens lasagnan blir bättre efter en dag.
Mitt tips är att istället för att göra bechamel så använder jag ricotta utblandat med lite kaffegrädde i stället, det blir godare tycker jag.{beauty}
Det ska jag prova nån gång. Varken jag eller sambon gillar inte lasange, just för bechamelsåsen. Härligt med en annan variant {beauty}
Riss25 januari 2011
Skrivet av Cassiopeya den 23 jan 2011
Skrivet av Riss den 23 jan 2011
Jag håller med saintsaens lasagnan blir bättre efter en dag.
Mitt tips är att istället för att göra bechamel så använder jag ricotta utblandat med lite kaffegrädde i stället, det blir godare tycker jag.{beauty}
Det ska jag prova nån gång. Varken jag eller sambon gillar inte lasange, just för bechamelsåsen. Härligt med en annan variant {beauty}
Nästa helg ska vi bjuda ca 10 personer på middag, men vi kommer inte vara hemma hos oss, för här får vi inte plats.
Jag funderar på att göra kycklinglasange, för det är smidigt att förbereda och sedan ta med, men hur gör jag då? Kan jag göra färdigt lasangen dagen innan och ta med den och värma på den igen? Blir den inte "sladdrig" då?
Jag tycker det kan vara svårt att laga en hel måltid i någon annans kök, eftersom man kanske vill slänga i nån krydda som man inte tänkt på att ta med eller vad det nu kan vara. Och om jag ska göra lasangen så är det skönare att vara hemma för om jag tex gjort för lite bechamelsås så kan jag bara göra mer. Ni förstår säkert vad jag menar..
Har ni några bra tips på "ta med mat" eller mat som är enkel att laga i någon annans kök?
Kul med middagsbjudning, känner igen detta med att man inte får plats hemma.
Min favvis nu är
Oxfilé i två marinader, med citron, vitlök och rosmarin
och en vanlig potatisgratäng till det. Det går ju att göra i förväg eller be värden/värdinnan slänga ihop en, alla kan ju laga pot gratäng.
Jag tror att en lasagne blir alldeles utmärkt att göra dagen innan för att sedan värmas på väl på plats. Den kommer snarare "sätta sig" lite om den förbereds och ha en högre smak. Satsa på den!
Jag håller med saintsaens lasagnan blir bättre efter en dag.
Mitt tips är att istället för att göra bechamel så använder jag ricotta utblandat med lite kaffegrädde i stället, det blir godare tycker jag.{beauty}
Jag tycker att piroger är ett bra alternativ. De kan göras i förväg och varmas i mikro. Jag brukar göra köttfärsfyllda piroger som du hittar på www.matmedmera.eu.
Lasagne låter toppen!
Vill du ha andra förslag kan det vara praktiskt med tex chili con carne eller någon god köttgryta som ni kokar ris till, kanske en bit bröd också. Eller kanske kalops och kokt potatis.
Lycka till!
Kasslergryta kanske? Går oxå att förbereda någon dag innan.
Jag har kassler, lök, vitlök, lite curry, paprika, svartpeppar, lite chilipeppar & svamp, creme fraiche, matlagningsgrädde i min kasslergryta, himla gott & enkelt. Servera med ris eller pressad potatis, & sallad.
Jag håller med saintsaens lasagnan blir bättre efter en dag.
Mitt tips är att istället för att göra bechamel så använder jag ricotta utblandat med lite kaffegrädde i stället, det blir godare tycker jag.{beauty}
Det ska jag prova nån gång. Varken jag eller sambon gillar inte lasange, just för bechamelsåsen. Härligt med en annan variant {beauty}
Kör på lasagne som du tänkte på, blir mycket fastare och godare dagen efter och så är allt färdigt , bara att värmas. Lätt att frakta oxå.
Lasange tycker jag låter gott! Men vad gör du för fyllning med kyckling? Är nyfiken på och testa nåt nytt!
Tack för alla tips och svar! Men om jag nu kör på lasangen, ska jag göra den helt färdig då dagen innan, eller ska den var lite hård liksom? O sen när jag värmer den så bara täcker jag med folie och kör typ en halvtimme? BLir det bra trro ni?
Jag skulle nog laga den nästan helt färdig dagen innan men utan ost på toppen men med folio ovanpå så den inte får färg. Lägg på ett lager riven ost när du värmer upp den nästa dag.
Lycka till{clap}
Jag håller med saintsaens lasagnan blir bättre efter en dag.
Mitt tips är att istället för att göra bechamel så använder jag ricotta utblandat med lite kaffegrädde i stället, det blir godare tycker jag.{beauty}
Det ska jag prova nån gång. Varken jag eller sambon gillar inte lasange, just för bechamelsåsen. Härligt med en annan variant {beauty}
Jag håller med saintsaens lasagnan blir bättre efter en dag.
Mitt tips är att istället för att göra bechamel så använder jag ricotta utblandat med lite kaffegrädde i stället, det blir godare tycker jag.{beauty}
Det ska jag prova nån gång. Varken jag eller sambon gillar inte lasange, just för bechamelsåsen. Härligt med en annan variant {beauty}
Sen är det mindre kalorier tror jag {laugh}