Går det att frysa bottnarna till Pinocchiotårta???????
Kicki89 juni 2008
Ja går jättebra.Bara ta fram och fylla..
sonja559 juni 2008
TACK !! håller på att baka till 60-årskalas, vill få undan så mycket som möjligt nu i början på veckan.
Kicki89 juni 2008
Smart.(Y)(Y)(Y)
Jag hade Pinociotårtor till min sambos 40-års fest från nått år sen.
Visste ej säkert hur många som skulle komma hade öppet hus, så då hade jag en extra i frysen bara att ta fram.De tinar snabbt.
Hade en variant med chokladsmörkräm med kaffe i mellan,och grädde ovanpå och runtom(går mycket grädde).(L)
sajoh699 juni 2008
Det går alldeles utmärkt (Y)
Jag bakade en botten igår kväll som jag ska ta fram och "fylla" i morgon.
Även om jag ska använda den samma dag som jag bakar den, brukar jag lägga in den i frysen en stund. Det är lättare att lägga ihop den om överdelen är hård, då går den inte sönder så lätt :D
lennali9 juni 2008
Mycket smart "sajoh69" att lägga botten i frysen ett tag (Y), varför har jag inte kommit på det. :(
Du skulle se hur mina brukar se ut när jag har fört över dom till tårtfatet, som minsann inte är det enklaste arbetet i världen, spelar ingen roll hur många redskap jag har använt, det ser ändå ut som "nåt katten har släpat in". Tur att man kan fuska med lite grädde här och där.
Tack för tipset//Lena
Fyllning till tårta är grädde men sen kan det variera från hallon, dajm, bananer, jordgubbar mm.
vegannika9 juni 2008
Hejåhå, så många namn den har. Själv kallar jag den Curts tårta:p då första gången jag åt den var hos min dåvarande chef (som inte bakat den utan hans fru)
sätter alltid jordgubbar eller hallon mellan. Ska prova lite annat också ser jag. Perfekt att den går att frysa. Det ska jag komma ihåg.
irrevirre9 juni 2008
Ett annat vanligt namn är Britta-tårta:-)
camillaf149 juni 2008
Jag har aldrig vågat frysa den eftersom jag tror att marängen ska bli knepig. Kul att få höra att det inte stämmer. Tack snälla ni för tipsen (Y)
Glitterfia9 juni 2008
Britta tårta heter den för mig :D
Absoluta favoriten (L) 'Jag brukar bara lägga på grädde och bär och använder inte lock, det blir bara tjorvigt :p
Blev bjuden på den som vuxenvariant med krossad punchflaska i grädden och röda vinbär, jättegott.
Går det att frysa bottnarna till Pinocchiotårta???????
Ja går jättebra.Bara ta fram och fylla..
TACK !! håller på att baka till 60-årskalas, vill få undan så mycket som möjligt nu i början på veckan.
Smart.(Y)(Y)(Y)
Jag hade Pinociotårtor till min sambos 40-års fest från nått år sen.
Visste ej säkert hur många som skulle komma hade öppet hus, så då hade jag en extra i frysen bara att ta fram.De tinar snabbt.
Hade en variant med chokladsmörkräm med kaffe i mellan,och grädde ovanpå och runtom(går mycket grädde).(L)
Det går alldeles utmärkt (Y)
Jag bakade en botten igår kväll som jag ska ta fram och "fylla" i morgon.
Även om jag ska använda den samma dag som jag bakar den, brukar jag lägga in den i frysen en stund. Det är lättare att lägga ihop den om överdelen är hård, då går den inte sönder så lätt :D
Mycket smart "sajoh69" att lägga botten i frysen ett tag (Y), varför har jag inte kommit på det. :(
Du skulle se hur mina brukar se ut när jag har fört över dom till tårtfatet, som minsann inte är det enklaste arbetet i världen, spelar ingen roll hur många redskap jag har använt, det ser ändå ut som "nåt katten har släpat in". Tur att man kan fuska med lite grädde här och där.
Tack för tipset//Lena
hur gör man en sådan tårta????:o
Hej monac
Kärt barn har många namn heter det ju, så även denna tårta. Här kommer några av alla recept som finns här på klubben:
Pinocchiotårta
Tårta med marängtäcke
Herrgårdstårta
Fyllning till tårta är grädde men sen kan det variera från hallon, dajm, bananer, jordgubbar mm.
Hejåhå, så många namn den har. Själv kallar jag den Curts tårta:p då första gången jag åt den var hos min dåvarande chef (som inte bakat den utan hans fru)
sätter alltid jordgubbar eller hallon mellan. Ska prova lite annat också ser jag. Perfekt att den går att frysa. Det ska jag komma ihåg.
Ett annat vanligt namn är Britta-tårta:-)
Jag har aldrig vågat frysa den eftersom jag tror att marängen ska bli knepig. Kul att få höra att det inte stämmer. Tack snälla ni för tipsen (Y)
Britta tårta heter den för mig :D
Absoluta favoriten (L) 'Jag brukar bara lägga på grädde och bär och använder inte lock, det blir bara tjorvigt :p
Blev bjuden på den som vuxenvariant med krossad punchflaska i grädden och röda vinbär, jättegott.