Ej sorbet, men glass!330 g mjölk100 g vispgrädde60 g färska myntablad5 äggulor85 g strösockerKoka upp mjölk och grädde. hacka myntabladen och lägg dem i gräddmjölken. Ställ att dra 5 minuter, sila bort bladen. Vispa äggulor och socker till en vit massa. Värm gräddmjölken och rör ned i äggvispet. Värm massan tills den tjocknar till en kräm. Ställ att kallna, innan den fryses.
mottages tacksamt!
Ej sorbet, men glass!330 g mjölk100 g vispgrädde60 g färska myntablad5 äggulor85 g strösockerKoka upp mjölk och grädde. hacka myntabladen och lägg dem i gräddmjölken. Ställ att dra 5 minuter, sila bort bladen. Vispa äggulor och socker till en vit massa. Värm gräddmjölken och rör ned i äggvispet. Värm massan tills den tjocknar till en kräm. Ställ att kallna, innan den fryses.