Jag har köpt en ryggbiff i bit och skulle vilja laga till den hel i ugn, det ser så gott ut. Men vad ska jag krydda den med? Hur ska jag krydda den? Hur länge i ugnen, och i vilken värme?? Tipsa mig eller ge mig nåt recept :)
chrisq2 mars 2011
(Y)¨jhelstekt ryggbiff är så gott salt o peppar räcker sen är det såsen lite charlottenlök o vitlök o k alvfond o glöm intë grädden blir så gott
svengelsk2 mars 2011
Här skulle det bli yorkshire pudding, rostade palsternackor & potatis samt pepparrotssås. Den sistnämnda är mycket enkel: blanda riven pepparrot med lite tjock grädde, man äter bara någon matsked var.
Cassiopeya2 mars 2011
Jag hade rullat den i grovmalen svartpeppar. Brynt den en stund och sen in i ugnen tills den är som jag vill ha den...:D
Jag tycker inte man skall krydda sönder en hederlig biff salt & peppar och bryn den först sen in i ugnen och ös den lite då och då tycker jag blir bäst.
Lycka till.
Bianca3 mars 2011
Skrivet av Cassiopeya den 2 mar 2011
Jag hade rullat den i grovmalen svartpeppar. Brynt den en stund och sen in i ugnen tills den är som jag vill ha den...:D
Helt suveränt gott. Ett tips är att sätta i en köttermometer och ta ut köttet när det uppnått rostbifftemp, dvs 57-60 gr och sen låta det vila en stund innan man skär upp det. Det ser rätt rött ut men blir sååå mycket godare än om man låter det steka igenom ..... tycker jag iaf. En konjakssås och grönsallad med gongonzola i som tillbehör. Est voila, le diné est fini.
Glitterfia3 mars 2011
Jag skulle krydda ordentligt med salt och peppar samt bryna den runt om i en het stekpanna.
Sen in i 100° tills termometern visar på ca 60° (rosastekt). Viktigt att den får vila inslagen i folie ca 15 min innan den skivas upp.
Skulle servera med råstekt potatis och en härlig rödvinsskysås.
Bannizz3 mars 2011
:P
mirre73 mars 2011
Jag hade kryddat den med salt, svartpeppar och lite epiche rich (fyra kryddor) och ugnsstekt den med termometer, 175 grader, till termometern visar knappt 60 grader, kanske lagt lite grovt skuren lök och rotfrukter runt omkring. Rödvinssås till:)
Jag har köpt en ryggbiff i bit och skulle vilja laga till den hel i ugn, det ser så gott ut. Men vad ska jag krydda den med? Hur ska jag krydda den? Hur länge i ugnen, och i vilken värme?? Tipsa mig eller ge mig nåt recept :)
(Y)¨jhelstekt ryggbiff är så gott salt o peppar räcker sen är det såsen lite charlottenlök o vitlök o k alvfond o glöm intë grädden blir så gott
Här skulle det bli yorkshire pudding, rostade palsternackor & potatis samt pepparrotssås. Den sistnämnda är mycket enkel: blanda riven pepparrot med lite tjock grädde, man äter bara någon matsked var.
Jag hade rullat den i grovmalen svartpeppar. Brynt den en stund och sen in i ugnen tills den är som jag vill ha den...:D
Helstekt ryggbiff med rödvinssås
Kanske det här kan vara nåt?
Jag tycker inte man skall krydda sönder en hederlig biff salt & peppar och bryn den först sen in i ugnen och ös den lite då och då tycker jag blir bäst.
Lycka till.
Jag hade rullat den i grovmalen svartpeppar. Brynt den en stund och sen in i ugnen tills den är som jag vill ha den...:D
Helt suveränt gott. Ett tips är att sätta i en köttermometer och ta ut köttet när det uppnått rostbifftemp, dvs 57-60 gr och sen låta det vila en stund innan man skär upp det. Det ser rätt rött ut men blir sååå mycket godare än om man låter det steka igenom ..... tycker jag iaf. En konjakssås och grönsallad med gongonzola i som tillbehör. Est voila, le diné est fini.
Jag skulle krydda ordentligt med salt och peppar samt bryna den runt om i en het stekpanna.
Sen in i 100° tills termometern visar på ca 60° (rosastekt). Viktigt att den får vila inslagen i folie ca 15 min innan den skivas upp.
Skulle servera med råstekt potatis och en härlig rödvinsskysås.
:P
Jag hade kryddat den med salt, svartpeppar och lite epiche rich (fyra kryddor) och ugnsstekt den med termometer, 175 grader, till termometern visar knappt 60 grader, kanske lagt lite grovt skuren lök och rotfrukter runt omkring. Rödvinssås till:)