Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Studentbjudning

 • helenlar 7 april 2009

  Min dotter tar studenten i sommar och vi ska ha en bjudning för ca 60 personer. Vi har hyrt en lokal men vill egentligen att det ska vara lite fritt mingel och en buffé.
  Måste man duka och ha sittande bord? Tänkte att det blir lättare med mingel eftersom alla nog inte kommer samtidigt utan droppar in lite då och då. Tror ni att folk förväntar sig sittplats? Ska man ställa ut separata stolar ändå eller hur ska man göra? Tacksam för lite tips och ideér.

 • AnnaLenaN 7 april 2009

  Hej!
  Själv skulle jag nog föredra att få sitta ner vid ett bord. Tycker det är lite bökit att behöva stå och hålla i mat och dryck samtidigt + att jag har barn som ska ha ens uppmärksamhet och hjälp med matplock. Då är det ganska skönt att först få hjälpa dem till rätta och sedan själv få sitta ner och njuta av mat och dryck.

 • Disen 7 april 2009

  Hej! :)
  Jag hade också föredragit att ha nånstans att sitta. Gamla och vuxna med småbarn som ska va i famnen behöver vila benen emellanåt. Sen kanske vissa stannar länge och då kan det va skönt att få sitta.
  Men sätt ut lite "öar" med bord och stolar istället för långbord. På det sättet så blir det inte så stelt och det är lättare att mingla runt om man sitter vid småbord ( tycker jag). :D

 • Nettan75 7 april 2009

  Jag skulle också föreslå att det finns sittplatser, för att balansera mat och dryck och samtidigt kunna konversera är svårare än man tror, speciellt om det är mat man inte kan ta i en enda tugga.

  Vill man att folk ska mingla kanske man kan ha ett par tre olika bort med buffén på så att man får gå till olika bord och hämta..?

 • Lotten_J 7 april 2009

  Jag har vart på en sk mingelfest där det fanns sittplatser vid bord kombinerat med ståplatser vid typ pelarbord så att man i alla fall hade någonstans att sätta sin mat. Vi stod vid pelarborden och käkade och det funkade jättebra. Men som några tidigare sagt, bra med sittplatser för barn o gamla.

 • Madden 8 april 2009

  Hej!
  Jag ska också ha en student. Vi hoppas på bra väder och eftersom vi har trädgård ska vi vara ute. Det finns plats i uterum om det skulle behövas. Min erfarenhet från studentuppvaktning är att folk kommer och går olika och några blir kvar längre. Ungdomarna försvinner i regel tidigare.
  Det bör nog finnas sittpkatser till alla, men man vet ju inte alltid hur många som kommer.
  Vi ska en form av buffe så man får själv ta mat och dryck och sätta sig där plats finns.
  Vi har varit på ett mingelbröllop en gång och där stod maten uppdukad och man tog vad man ville och satte sig där man ville. Enkelt men trevligt. Brudparet gick runt och minglade med alla.

  Hoppas du kommer på något bra. Lycka till.

 • corvette 18 juni 2009

  Jag är på jakt efter massa goda kalla rätter till student eller annan högtid
  Jag håller på och testar mig igenom lite fläskfile och kyckling man kan servera kallt Är det någon som har något gott recept på pajer som ska serveras kalla eller några goda sallader eller potatissallader.
  Min flicka tar studenten nästa år så egentligen är det ingen brådska
  men det är aldrig för tidigt att börja samla på sig recept att prova sig igenom.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.