Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Studentfest

  • orrigen 19 april 2011

    Hej!
    Snart är det dags för vår äldsta att ta studenten. Skulle vara så tacksam om någon har idéer på vad man ska bjuda på. Jag har funderat hit och dit men det skulle vara så mycket lättare om någon som har erfarenhet sen tidigare med passande mat för denna fest. Vi blir ca 30-35 personer.
    Tack på förhand.:)

  • Cassiopeya 20 april 2011

    Finns så många trådar på detta tema redan, kika in dessa :)

    http://www.matklubben.se/matprat/oevrigt_1/stundande_studentfest_-_vad_ger_man__4401.html

    http://www.matklubben.se/matprat/fest_och_broellop_12/studentfest_tips_paa_smaatt_och_gott__3927.html

    http://www.matklubben.se/matprat/oenskelaadan_41/tips_foer_studentbuffe_4147.html

    http://www.matklubben.se/matprat/fest_och_broellop_12/studentfest_11558.html

    http://www.matklubben.se/matprat/fest_och_broellop_12/studenthjaelp__4288.html

  • orrigen 20 april 2011

    Tack för hjälpen :)

  • Cassiopeya 20 april 2011

    :D

  • voffa3 20 april 2011

    Njut av dagen och planera i förväg, är det rådet jag skulle vilja ge.
    Mycket kall mat och kallskuret, gärna buffé, det brukar komma nyanlända gäster på olika tider som vill ha något i magen.

  • lece 20 april 2011

    Planera,planera, planera, så kan ni själva också njuta av dagen.
    Jag hade förutom kallskuret en pastasallad med grönsaker, ost , salami med pestodressing.
    koka pastan dagen innan och hacka, strimla grönsakerna, blanda ihop dem samma dag den ska ätas.
    Piroger fyllda med finriven stekt morot och vitkål, + med köttfärs, bara att värma någon minut i micron vart eftersom gästerna droppar in. Går att göra veckor i förväg och frysa in.
    Jag hade även en matig kycklingsallad, där basen var majonnäs, vilket gör att den håller sej fräsch och kan göras någon dag innan.
    Receptet på den lägger jag in här på MK, den heter persisk kycklingsallad.
    Lycka till och njut av dagen !

  • lece 20 april 2011

    Nu har jag lagt in receptet på min goda kycklingsallad:
    http://www.matklubben.se/recept/persisk_kycklingsallad-_sallad_olvie_96224.html

  • orrigen 26 april 2011

    Tack snälla för alla goda råd. :)

  • orrigen 2 maj 2011

    Har några frågor till som jag skulle behöva hjälp med. Vilket passar bäst att servera till marinerad fläskfile och marinerad kycklingfile, Pastasallad eller potatissallad?
    Sen undrar jag också om man kan tillaga den marinerade fläskfilen och kynglingfilen långt i förväg och frysa detta för att ta fram dagen innan studenten?

  • susanne7206261 3 maj 2011

    Vet att min örtmarinerade kycklingfile går bra att frysa och är lika saftig och god efter frysning kan rekomendera den(receptet fins på min sida). Angående pastasallad eller potatissallad är nog en smaksak men jag tänker så att om det är väldigt varmt och maten ska stå framme ett tag så är pastasalladen mera hållbar. Lycka till.:)

  • orrigen 3 maj 2011

    Tack snälla för ditt svar. Din örtmarinerade kycklingfile lät jättegod, den kommer jag att göra till studenten och så bra att den går att frysa. Gör du iordning den helt och hållet då och skivar upp den och allting innan du fryser? Det är ju perfekt, då kan jag ju ta fram den dagen innan,eller? Borde ju fungera med fläskfile också. Hur mycket kyngling kan man behöva tro, ska ju ha fläskfile också för ca 35 pers?
    Tack igen!

  • susanne7206261 3 maj 2011

    Skrivet av orrigen den 3 maj 2011

    Tack snälla för ditt svar. Din örtmarinerade kycklingfile lät jättegod, den kommer jag att göra till studenten och så bra att den går att frysa. Gör du iordning den helt och hållet då och skivar upp den och allting innan du fryser? Det är ju perfekt, då kan jag ju ta fram den dagen innan,eller? Borde ju fungera med fläskfile också. Hur mycket kyngling kan man behöva tro, ska ju ha fläskfile också för ca 35 pers?
    Tack igen!


    svårt att säga hur mycket som går åt men det blir mycket då man skivar upp. Hittade deta på bröloppstorget hoppas det hjälper. Lycka till .

    Dryck
    1 flaska vin = 6 glas a’ 12cl
    åtgång: ½ flaska per person om vinet står framdukat
    annars 1-1½ glas per rätt

    1 flaska mousserande = 8 glas a’ 8 cl
    37cl flaska likör eller dessertvin = 12 glas a’ 3 cl
    Vatten och alkoholfria alternativ 1 glas = 20cl

    Mat
    per portion i en tre-femrätters middag:
    benfritt kött 100-150g
    rostbiff färdig 100g på buffé 50-75g

    fiskfilé 100-150g
    gravlax 125g på buffé 50-75g
    kycklingfilé/ ankbröst 75-90g
    grillade kycklinglår 100-130g

    potatissallad. 100-200g
    potatisgratäng 150g
    rösti 100-150g

    sallad oblandad eller blandad 50-80g

    sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
    sås (varm - kraftig klar sås) 2-4 msk
    kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl

    per portion som ensamrätt:

    benfritt kött 150-200g
    rostbiff färdig 120g

    fiskfilé 150-200g
    gravlax 150g
    kycklingfilé/ ankbröst 100-120g
    grillade kycklinglår 130-160g

    potatissallad. 100-200g
    potatisgratäng 150-200g
    rösti 130-180g

    sallad oblandad eller blandad 70-100g

    sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
    sås (varm - kraftig klar sås) 3-6 msk
    kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl

    Total mängd mat på t.ex. en buffé: 450-550g + bröd, smör och ost

  • orrigen 3 maj 2011

    Tack igen för all bra info :)

  • amoz 3 maj 2011

    Vill gärna tipsa dig om en supergod marinerad fläskfilé och en dita pastasallad.

    Olivermarinerad fläskfilé.


    Pastasallad med kräm

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.