Jaha då var det snart bara en månad kvar tills sonen tar examen.
Har sökt bland dom andra trådarna men inte riktigt hittat de recept jag är ute efter.
Ska ha buffè. Fat med tre sorters kallskuret. Dubbelmarinerad fläskfilè och någon sorts kall lax. Två sorters potatissallad, en vanlig "kladdig" och en fransk, pastasallad samt bröd och ost.
Nu till min fråga, vad göra till vegetarianerna som kommer. Dom kan äta potatissalladerna och pastasalladen men vad ska jag ha till som motsvarar det kallskurna och köttet. Vill ha något "arbetat" om ni förstår. Vill inte bara slänga fram lite stekt halloumi eller marinerad tofu. Känns som en genväg. Vill att dom också ska känna att det är något spännande man lagat till.
Funderar på någon form av marinerade kronärtskocksbottnar istället för fläskfilèn. Men vad kan man göra som motsvarar det kallskurna och som kan läggas upp snyggt och se lockande ut.
Tar tacksamt emot tips! Även på annan buffèmat och spännande rätter till buffè.
The_mama97mia1 maj 2010
Jag har inga direkta recept men skulle tänka mig själv att göra ett fat i ugn med aubergine, squash och tomatskivor, varvade och gott kryddade, som en gratäng. Funkar nog att servera kallt med. Ser vackert ut.
Ett annat tips är en grönsakspaté, man kan ha spenat i ett lager, palsternacksmos och morotslager - blir en randig vacker paté. Tror Allt om Mat hade recept på det.
Champinjoner á la Greque är också uppskattat på buffé, finns recept här på MK säkert.
Slutligen - ngt jag fick på salladsbuffé i veckan - kokta rödbetor i klyftor med smulad fetaost - supergod kombination och en färgklick.
Lycka till!
Countrygirl1 maj 2010
Smördegssnurror. Smördeg, kavlas ut, fyll med grönmögelost och creme fraiche eller någon annan fyllning. Rulla ihop, skär i skivor som när man gör kanelsnurror. In i ugnen 10 minuter. Kan även frysas. Kanongott!
popik4 maj 2010
Jag tror nog det går utmärkt att göra som den marinerade fläskfilén, men byt ut den mot quornfilé.
istället för det kallskurna kan du tex göra lite olika goda röror att ha på snittar. Det finns ju även vegetarisk korv och köttbullar att köpa, men du kanske ville göra själv?
anault-49 maj 2010
Jag skulle inte rekommendera dig att marinera qournfilen. Den drar inte riktigt åt sig smaken som kött.
Här kommer några förslag på rätter:
Pastasallad med pinjenötter
Medelhavsallad på linser
Sallad med marinerade bönor
Quinoasallad med sugarsnaps, pesto och svarta bönor
Enchiladas fyllda med ost, vårlök, chili och paprika
falafel (kan köpas eller göras själv)
polenta
Hoppas du hittar något som passar!
wassa9 maj 2010
Falafel gott {mohawk}
anault-49 maj 2010
Ja, det är gott och enkelt att göra!
anault-49 maj 2010
Quesadillas menade jag och inte enchilladas.
Min sambo är vegetarian och han säger att detta är det bästa han ätit på en buffé
Jaha då var det snart bara en månad kvar tills sonen tar examen.
Har sökt bland dom andra trådarna men inte riktigt hittat de recept jag är ute efter.
Ska ha buffè. Fat med tre sorters kallskuret. Dubbelmarinerad fläskfilè och någon sorts kall lax. Två sorters potatissallad, en vanlig "kladdig" och en fransk, pastasallad samt bröd och ost.
Nu till min fråga, vad göra till vegetarianerna som kommer. Dom kan äta potatissalladerna och pastasalladen men vad ska jag ha till som motsvarar det kallskurna och köttet. Vill ha något "arbetat" om ni förstår. Vill inte bara slänga fram lite stekt halloumi eller marinerad tofu. Känns som en genväg. Vill att dom också ska känna att det är något spännande man lagat till.
Funderar på någon form av marinerade kronärtskocksbottnar istället för fläskfilèn. Men vad kan man göra som motsvarar det kallskurna och som kan läggas upp snyggt och se lockande ut.
Tar tacksamt emot tips! Även på annan buffèmat och spännande rätter till buffè.
Jag har inga direkta recept men skulle tänka mig själv att göra ett fat i ugn med aubergine, squash och tomatskivor, varvade och gott kryddade, som en gratäng. Funkar nog att servera kallt med. Ser vackert ut.
Ett annat tips är en grönsakspaté, man kan ha spenat i ett lager, palsternacksmos och morotslager - blir en randig vacker paté. Tror Allt om Mat hade recept på det.
Champinjoner á la Greque är också uppskattat på buffé, finns recept här på MK säkert.
Slutligen - ngt jag fick på salladsbuffé i veckan - kokta rödbetor i klyftor med smulad fetaost - supergod kombination och en färgklick.
Lycka till!
Smördegssnurror. Smördeg, kavlas ut, fyll med grönmögelost och creme fraiche eller någon annan fyllning. Rulla ihop, skär i skivor som när man gör kanelsnurror. In i ugnen 10 minuter. Kan även frysas. Kanongott!
Jag tror nog det går utmärkt att göra som den marinerade fläskfilén, men byt ut den mot quornfilé.
istället för det kallskurna kan du tex göra lite olika goda röror att ha på snittar. Det finns ju även vegetarisk korv och köttbullar att köpa, men du kanske ville göra själv?
Jag skulle inte rekommendera dig att marinera qournfilen. Den drar inte riktigt åt sig smaken som kött.
Här kommer några förslag på rätter:
Pastasallad med pinjenötter
Medelhavsallad på linser
Sallad med marinerade bönor
Quinoasallad med sugarsnaps, pesto och svarta bönor
Enchiladas fyllda med ost, vårlök, chili och paprika
falafel (kan köpas eller göras själv)
polenta
Hoppas du hittar något som passar!
Falafel gott {mohawk}
Ja, det är gott och enkelt att göra!
Quesadillas menade jag och inte enchilladas.
Min sambo är vegetarian och han säger att detta är det bästa han ätit på en buffé