Hej!
Jag hoppas att ni på matklubben kan hjälpa mig,jag hade nu till alla helgonhelgen tänkt bjuda in till en liten höstbuffé med lite olika kalla rätter.
Vi blir nog 5-10 personer.
Vill gärna ha lite förslag på bra mat att bjuda på.
Mikkos4022 oktober 2008
Hoppas någon har något gott man kan bjuda på,till alla helgonhelgen.
Skriver då och då för att hålla i gång tråden.:o
Matklubbare22 oktober 2008
Paj passar alltid på buffébord!
Baconinlindad sparris
Antingen svampsoppa elle Morots och -räksoppa (finns i min kokbok)
Nån har säkert fler idéer!
Mikkos4022 oktober 2008
Tack för dina förslag ska kolla på det.
Eery22 oktober 2008
pumpapaj till efterrätt kanske?
måste fundera lite:o
boz196522 oktober 2008
Minihamburgare 25 - 30 g med "bloddressing" Kolla min dressing nedan och färga den illröd med karamellfärg:
sötpotatis cheesecake... leila bakade det häromveckan på tv men jag hittar inte receptet
finns ett engelskt... som kräver översättning måttmässigt:(
Svesse6023 oktober 2008
Mitt förslag är kycklingklubbor, pastasallad, potatissallad, grillad karré, ägghalvor, ostar, mitt recept på "Brorsans bästa röra", pain rich, rostbiff mm
Jag vet att du skrev kall mat, men några förslag på jättegoda buffétillbehör är baconinlindade dadlar, smördegsinbakade oliver samt baconlindade fyllda championer.
Lycka till!
MatAnders23 oktober 2008
Rökta laxrullar med pepparots visp i är alltid uppskattat, sen har jag ett gott recept "Rom och äggröra " som e jättegott på små snittar, finns ju egentligen hur mycket som hellst att välja på.
Lycka till.
Eery23 oktober 2008
dadlar är perfekt plockmat. fyll med getostcremé, fetaost, ädelost, mandlar, smaksatt mandelmassa. linda nån god skinka runt eller doppa i choklad:p
The_mama97mia23 oktober 2008
det låter som en rolig idé, men jag har svårt att ge tips - ska det vara kalla rätter? Ska det vara plockmat = fingermat liksom? Eller buffé där man tar o sen sätter sig till bords?
Som många ovan skrivit - paj är ju suveränt, (minipajernas förespråkare är undertecknad). Jag gillar också Ostfylld filodegspaj (kolla i mina recept) som går att göra i fingerfärdigt format, men även i långpanna.
Ngt som är toppen på buffé är dubbelmarinerad kyckling/och/eller fläskfilé - finns flera recept här på MK.
Ledsen att inte kunna vara till mer hjälp, men om du utvecklar frågan lite så kanske fler tycker det är lätt att tipsa?
Mvh Mia
Mikkos4023 oktober 2008
Mer att var och en tar av det dem vill ha,lite likt tex ett julbord fast med annat så klart.
Hoppas ni förstår vad jag menar.
Tack för förslagen hittils låter intressant alltihop.
marwis23 oktober 2008
Kolla min kokbok under "fliken" Buffé. Jag har också en del lämpliga kycklingrecept under fliken kyckling.
Lycka till!
/Marie
Hej!
Jag hoppas att ni på matklubben kan hjälpa mig,jag hade nu till alla helgonhelgen tänkt bjuda in till en liten höstbuffé med lite olika kalla rätter.
Vi blir nog 5-10 personer.
Vill gärna ha lite förslag på bra mat att bjuda på.
Hoppas någon har något gott man kan bjuda på,till alla helgonhelgen.
Skriver då och då för att hålla i gång tråden.:o
Paj passar alltid på buffébord!
Baconinlindad sparris
Antingen svampsoppa elle Morots och -räksoppa (finns i min kokbok)
Nån har säkert fler idéer!
Tack för dina förslag ska kolla på det.
pumpapaj till efterrätt kanske?
måste fundera lite:o
Minihamburgare 25 - 30 g med "bloddressing" Kolla min dressing nedan och färga den illröd med karamellfärg:
Hamburgerdressing med tryck
Tackar.
Hoppas på fler förslag.
Hej!:'(Gör ett nytt försök
sötpotatis cheesecake... leila bakade det häromveckan på tv men jag hittar inte receptet
finns ett engelskt... som kräver översättning måttmässigt:(
Mitt förslag är kycklingklubbor, pastasallad, potatissallad, grillad karré, ägghalvor, ostar, mitt recept på "Brorsans bästa röra", pain rich, rostbiff mm
Brorsans bästa röra
Jag vet att du skrev kall mat, men några förslag på jättegoda buffétillbehör är baconinlindade dadlar, smördegsinbakade oliver samt baconlindade fyllda championer.
Lycka till!
Rökta laxrullar med pepparots visp i är alltid uppskattat, sen har jag ett gott recept "Rom och äggröra " som e jättegott på små snittar, finns ju egentligen hur mycket som hellst att välja på.
Lycka till.
dadlar är perfekt plockmat. fyll med getostcremé, fetaost, ädelost, mandlar, smaksatt mandelmassa. linda nån god skinka runt eller doppa i choklad:p
det låter som en rolig idé, men jag har svårt att ge tips - ska det vara kalla rätter? Ska det vara plockmat = fingermat liksom? Eller buffé där man tar o sen sätter sig till bords?
Som många ovan skrivit - paj är ju suveränt, (minipajernas förespråkare är undertecknad). Jag gillar också Ostfylld filodegspaj (kolla i mina recept) som går att göra i fingerfärdigt format, men även i långpanna.
Ngt som är toppen på buffé är dubbelmarinerad kyckling/och/eller fläskfilé - finns flera recept här på MK.
Ledsen att inte kunna vara till mer hjälp, men om du utvecklar frågan lite så kanske fler tycker det är lätt att tipsa?
Mvh Mia
Mer att var och en tar av det dem vill ha,lite likt tex ett julbord fast med annat så klart.
Hoppas ni förstår vad jag menar.
Tack för förslagen hittils låter intressant alltihop.
Kolla min kokbok under "fliken" Buffé. Jag har också en del lämpliga kycklingrecept under fliken kyckling.
Lycka till!
/Marie