Vårens studentfest närmar sig , det blir fest för släkt och vänner på dagen D och ungdomsfest för kompisar dagen efter.
Jag har bakat och fryst in :
Karelska piroger
Pajer av olika slag
Drömtårtor
kladdkaka med vit choklad överst
småkakor
Jag har tänkt att ha någon sallad till varmrätter?
vilken skulle ni rekommendera?
Det ska bakas även en student-tårta under sista veckan.
Sonen gillar inte marsipan, så en färdig sådan överdrag är inte så bra. Finns det någon anna dekoration som klarar sommarvärmen lite bättre?
Gräddet smälter och det gör chokladen med.
Allt annat är gjort i små portioner som går att ta fram lite åt gången, men tårtan har jag tänkt att göra bara en.
Eller är det smartast att tänka om där?'
Ännu en fråga: har ni någon bra tårtaresept där det finns banan i degen?
brittmarieodung12 maj 2011
Skrivet av idalinda den 12 maj 2011
Vårens studentfest närmar sig , det blir fest för släkt och vänner på dagen D och ungdomsfest för kompisar dagen efter.
Jag har bakat och fryst in :
Karelska piroger
Pajer av olika slag
Drömtårtor
kladdkaka med vit choklad överst
småkakor
Jag har tänkt att ha någon sallad till varmrätter?
vilken skulle ni rekommendera?
Det ska bakas även en student-tårta under sista veckan.
Sonen gillar inte marsipan, så en färdig sådan överdrag är inte så bra. Finns det någon anna dekoration som klarar sommarvärmen lite bättre?
Gräddet smälter och det gör chokladen med.
Allt annat är gjort i små portioner som går att ta fram lite åt gången, men tårtan har jag tänkt att göra bara en.
Eller är det smartast att tänka om där?'
Ännu en fråga: har ni någon bra tårtaresept där det finns banan i degen?
brittmarieodung12 maj 2011
Jag brukar göra Budapestrullar till sådana här bjudningar. Kan ligga i frysen långt innan och tas fram efter hand, ca 1 1/2 timme före användandet.( Vid varmt väder tinar de fortare) Goda även om en "kärna" fortfarande är litet frusen. Prova att ha annan frukt i grädden istället för mandariner på burk. Jag har provat hallon t.ex. men se till att de är frusna när du blandar, så blir grädden inte så "färgad".
Mvh En "Skåning"
idea_12 maj 2011
Vill du ha bananer i smeten kanske du skulle göra bottnarna av banankaka (eller heter det bananbröd) vet att receptet jag sparat i min kokbok under fikabröd är väldigt fluffigt och bra, skulle kunna funka som tårtbottnar. Har du funderat på att byta ut marsipanen mot sugarpaste? en "sockerdeg" som ofta används som tårttäckare i USA, tror att det finns recept på det här på MK men annars finns det nätbutiker där man kan köpa färdig i olika färger. Sök på sugerpaste, suger paste eller sockerdeg här bland forumtrådarna borde du få lite tips.
Lycka till
Kari
Edit: för att underlätta lägger jag till receptet på föreslagen banankaka här nedan: Banankaka i långpanna
boz196512 maj 2011
Skrivet av idalinda den 12 maj 2011
...Jag har tänkt att ha någon sallad till varmrätter?
vilken skulle ni rekommendera?...
Menar du sallad som tillbehör eller sallad som mat?
Vårens studentfest närmar sig , det blir fest för släkt och vänner på dagen D och ungdomsfest för kompisar dagen efter.
Jag har bakat och fryst in :
Karelska piroger
Pajer av olika slag
Drömtårtor
kladdkaka med vit choklad överst
småkakor
Jag har tänkt att ha någon sallad till varmrätter?
vilken skulle ni rekommendera?
Det ska bakas även en student-tårta under sista veckan.
Sonen gillar inte marsipan, så en färdig sådan överdrag är inte så bra. Finns det någon anna dekoration som klarar sommarvärmen lite bättre?
Gräddet smälter och det gör chokladen med.
Allt annat är gjort i små portioner som går att ta fram lite åt gången, men tårtan har jag tänkt att göra bara en.
Eller är det smartast att tänka om där?'
Ännu en fråga: har ni någon bra tårtaresept där det finns banan i degen?
Vårens studentfest närmar sig , det blir fest för släkt och vänner på dagen D och ungdomsfest för kompisar dagen efter.
Jag har bakat och fryst in :
Karelska piroger
Pajer av olika slag
Drömtårtor
kladdkaka med vit choklad överst
småkakor
Jag har tänkt att ha någon sallad till varmrätter?
vilken skulle ni rekommendera?
Det ska bakas även en student-tårta under sista veckan.
Sonen gillar inte marsipan, så en färdig sådan överdrag är inte så bra. Finns det någon anna dekoration som klarar sommarvärmen lite bättre?
Gräddet smälter och det gör chokladen med.
Allt annat är gjort i små portioner som går att ta fram lite åt gången, men tårtan har jag tänkt att göra bara en.
Eller är det smartast att tänka om där?'
Ännu en fråga: har ni någon bra tårtaresept där det finns banan i degen?
Jag brukar göra Budapestrullar till sådana här bjudningar. Kan ligga i frysen långt innan och tas fram efter hand, ca 1 1/2 timme före användandet.( Vid varmt väder tinar de fortare) Goda även om en "kärna" fortfarande är litet frusen. Prova att ha annan frukt i grädden istället för mandariner på burk. Jag har provat hallon t.ex. men se till att de är frusna när du blandar, så blir grädden inte så "färgad".
Mvh En "Skåning"
Vill du ha bananer i smeten kanske du skulle göra bottnarna av banankaka (eller heter det bananbröd) vet att receptet jag sparat i min kokbok under fikabröd är väldigt fluffigt och bra, skulle kunna funka som tårtbottnar. Har du funderat på att byta ut marsipanen mot sugarpaste? en "sockerdeg" som ofta används som tårttäckare i USA, tror att det finns recept på det här på MK men annars finns det nätbutiker där man kan köpa färdig i olika färger. Sök på sugerpaste, suger paste eller sockerdeg här bland forumtrådarna borde du få lite tips.
Lycka till
Kari
Edit: för att underlätta lägger jag till receptet på föreslagen banankaka här nedan:
Banankaka i långpanna
...Jag har tänkt att ha någon sallad till varmrätter?
vilken skulle ni rekommendera?...
Menar du sallad som tillbehör eller sallad som mat?
Menar du matsallad så är den här jättegod:
Salade Liègoise