Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarianer på bröllopsbuffé?

  • Lenkan 10 juni 2009

    Min mamma ska gifta sig 4:e juli och vi håller på att planera middagsbuffén som består mest av hemgjord potatis- och pastasallad för alla, hemgjord foccacia, skinka, salami och kycklingfilé till köttätarna och än så länge bara rökt lax till vegetarianerna. Det kommer 5 vegetarianer och alla äter fisk, men det känns torftigt att bara bjuda lax som protein när vi andra får ett större utbud. Någon har nån idé om vad vi mer kan bjuda på? Vi funderade på räkrullar eller liknande, men det går ju inge vidare ihop med potatis eller pasta. Sen var vi inne på typ quornfileer, men hur kommer det ska tas emot av vegetarianerna?

  • mooseella 10 juni 2009

    Fråga dem vet jag.:)
    Men rökt makrill passar väl bra, varmrökt lax, kallrökt lax, gravad lax och skalade räkor passar väl ihop med pasta och potatis, lägg varje grej i egen skål, så kan alla ta det dom vill. Enklare att spara rester då också.(Y)

  • The_mama97mia 10 juni 2009

    Fem vegetarianer som äter fisk - det måste ju gå. Moosella sa bra tips ovan ju.

    Jag tänker en sån enkel grej som nubbesallad - om dom nu äter ägg då? Typ potatissallad med matjessill o ägg. Sen finns oerhört läckra recept på matjessilltårta /löjromstårta, men det är ju med av förrättskaraktär, jag förstår att du menar som Huvudrätt....

    Jag skulle kanske också testa ngn form av bönburgare/kikärtsburgare? om man vill ha ngt mer "köttaktigt" ?

    Sen får man tänka att risken finns att även de som är icke veg tar av de alternativen med så det kanske inte räcker med fem portioner av alternativen..... *ler*

  • mooseella 11 juni 2009

    Jag lagade en buffe för ett tag sedan, till vegetarianerna som var med så gjorde jag följande: morotspaj, kantarellpaj, spenatpaj, purjolökspaj, kikärtssallad.
    Vitkål blandat med grovt rårivna morötter, finhackad lök och en olja/vinäger dressing kryddad med vitlök, salt och peppar över.Ställs i press några timmar, sedan rör man om den. Jättegod. De var mer än nöjda. Den salladen åt alla av. Räkna med att andra också tar av den maten. Det är bara vegetarianerna som låter bli köttet:D
    Pajerna fungerar att äta ljumna. Bara att värma lite i micro om man lagar dem i förväg.
    Lycka till

  • mia-59-staff 11 juni 2009

    Du har ju redan fått många bra tips!! varför inte göra en pastasallad spm passar alla..
    Pasta,pesto,fetaost,svarta smakrika oliver,minitomater,ev lite extra olivolja.Mycket enkelt men gott
    Lycka till

  • anluk 11 juni 2009

    De vegetarianer jag känner tycker quornfilé som är grillade i ugnen med lite goa kryddor är helt ok. Har haft det på diverse kalas både bröllop, konfirmationer, dop osv och det har alltid mottagits positivt.

  • gimmiahug 11 juni 2009

    Grejen är ju att dessa 'vegetarianer' valt bort kött och vad du än kommer att bjuda på istället för kött, kommer att ätas av alla! Jag hade kört fler fiskar helt enkelt, kanske någon variant av cevice exempelvis? Eller, beroende på era tillagningsmöjligheter, gratinerade musslor el dyl. Annars kan man ju så klart tänka sig någon rätt på bönor eller kanske kikärter (småbiffar på tidigarenämnda är ofta poppis) ; egentligen är möjligheterna många - men jag hade nog fokuserat på det faktum att alla andra kommer att vilja prova veggo-alternativet så hade letat efter något alla kan tycka om! Halloumiost i alla varianter är ofta omtyckt t ex, och känns inte så vegetariskt....

  • kuchen 11 juni 2009

    Hommus är alltid läckert!

  • Lenkan 11 juni 2009

    Skrivet av mia-59-staff den 11 jun 2009

    Du har ju redan fått många bra tips!! varför inte göra en pastasallad spm passar alla..
    Pasta,pesto,fetaost,svarta smakrika oliver,minitomater,ev lite extra olivolja.Mycket enkelt men gott
    Lycka till


    Det står i mitt första inlägg att vi SKA ha pastasallad.

    För övrigt så är inte den rökta laxen vi ska ha något som icke-vegetarianerna får äta av, vi ska ha ett eget "veggo" bord. Det drar ned kostnaderna. Eftersom vi inte har tillgång till någon uppvärmning så kommer pajer gå bort och eftersom vi håller kostnaderna nere så mycket som möjligt så går skaldjur också bort. Fungerar det att äta quornfiléer eller kikärtsbiffar kalla?

  • The_mama97mia 11 juni 2009

    Klart du kan ha kalla kikärts/bönbiffar. (Y)
    Det är smaken - inte temperaturen.

    Lycka till
    :)

  • Lenkan 11 juni 2009

    Tack ska ni ha :)

  • Gujes 11 juni 2009

    Skrivet av Lenkan den 10 jun 2009

    Min mamma ska gifta sig 4:e juli och vi håller på att planera middagsbuffén som består mest av hemgjord potatis- och pastasallad för alla, hemgjord foccacia, skinka, salami och kycklingfilé till köttätarna och än så länge bara rökt lax till vegetarianerna. Det kommer 5 vegetarianer och alla äter fisk, men det känns torftigt att bara bjuda lax som protein när vi andra får ett större utbud. Någon har nån idé om vad vi mer kan bjuda på? Vi funderade på räkrullar eller liknande, men det går ju inge vidare ihop med potatis eller pasta. Sen var vi inne på typ quornfileer, men hur kommer det ska tas emot av vegetarianerna?

  • Gujes 11 juni 2009

    Hejsan
    Angående vegetarmat kan du använda quornprodukterna och vissa sojaprodukter och tillbereda dem på precis samma sätt som kött, det är ju som bekant bara kryddorna som gör smaken och så är tillberedningstiden betydligt kortare.
    Synd att det blir kallat vegeterianer när personerna äter fisk som ju också är ett levande väsen, (ja, ja jag vet att det är grönsaker också), det blir ibland så himla svårt för oss som verkligen är vegeterianer, alltså lever på vegetabilier.
    Lycka till med matlagningen.

  • Rottweilern 12 juni 2009

    Hej! Jag tycker det låter som en bra idé med ett speciellt bord för vegetarianer. Jag är själv veg. sen 16 år tillbaka och föredrar det upplägget. Quornfiléer är gott att marinera i hoysinsås (tror det skrivs så) och därefter stekas med salt o svartpeppar.. När de svalnat skär i sneda skivor ca fyra bitar en filé. Lägg upp på fat och häll över en dressing gjord på lika delar rapsolja, vatten och lite vitvinsvinäger salt peppar och massor av hackad kapris och hackad persilja. Denna rätt känns lagom "köttig" för en vegetarian :D
    Lycka till!

  • Lenkan 12 juni 2009

    Tack för tipset Rottweilern! :)

  • monac 12 juni 2009

    pastasallad funkar väl för vego med! Fyll på med något annat matigt...avocado,bönor,soltorkade tomater och kronärtskockor så blir det lite festligare!:)

  • Lenkan 12 juni 2009

    Pastasalladen och potatissalladen är till för alla, det är tillbehören som är svårare :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.