Hej jag hade tänkt att göra vildsvins rygg på nyår men vet ej hur jag ska göra! jag behöver recept tips, tillagningstips och vad ska man äta till? Mvh [email protected]
JE25 december 2007
Glöm inte att marinera köttet, gärna med lite viltkryddor. Jag vill föreslå fritt. eller ugnstekt klyft potatis och sen med en underbar sås: Viltsås med purjo & morötter
Finstrimla (tändsticks format) Purjolök & Morötter fräs dom i smör, Häll över grädd/mjölk 50/50, häll i köttsaften som blev över, låt detta små puttra (minst1 tim) för att gotta till sig riktigt
Häll i en skvätt viltfond, salt peppar, red av.
Hur mycket, ta ett liter mått fyll på med 3/4 str. morötter och 1/4 purjo det räcker till 5-6 port. Det ska bli en ganska stabbig sås. En mycket uppskattad sås till vilt, speciellt till vildsvin & kjölknöl.
anluk26 december 2007
Jag har marinad till vildsvinskött på min sida(Y)
evaldo26 december 2007
Det låter gott med viltsvin. Det måste jag prova, jag ska kolla på City Gros om de har viltsvin, de brukar ha lite av varje när det gäller vilt.
Hej jag hade tänkt att göra vildsvins rygg på nyår men vet ej hur jag ska göra! jag behöver recept tips, tillagningstips och vad ska man äta till? Mvh [email protected]
Glöm inte att marinera köttet, gärna med lite viltkryddor. Jag vill föreslå fritt. eller ugnstekt klyft potatis och sen med en underbar sås: Viltsås med purjo & morötter
Finstrimla (tändsticks format) Purjolök & Morötter fräs dom i smör, Häll över grädd/mjölk 50/50, häll i köttsaften som blev över, låt detta små puttra (minst1 tim) för att gotta till sig riktigt
Häll i en skvätt viltfond, salt peppar, red av.
Hur mycket, ta ett liter mått fyll på med 3/4 str. morötter och 1/4 purjo det räcker till 5-6 port. Det ska bli en ganska stabbig sås. En mycket uppskattad sås till vilt, speciellt till vildsvin & kjölknöl.
Jag har marinad till vildsvinskött på min sida(Y)
Det låter gott med viltsvin. Det måste jag prova, jag ska kolla på City Gros om de har viltsvin, de brukar ha lite av varje när det gäller vilt.