Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltrecept-björn

  • 19 april 2004

    Hittar inget gott recept på björnfile - kan någon vara snäll och hjälpa mig så att jag kan överraska med något gott och annorlunda?

  • 26 april 2004

    Hej, Att tillaga björn är faktiskt inte alls så svårt som man tror (fast jag vill helst inte tänka på vart du fått det ifrån). Du ska bara handskas med det som vilket vilt-kött som helst. Om filén kommer ifrån ett ungt djur tycker jag att du tillagar det som en älgfilé, med ungefär samma tillbehör. Kommer köttet ifrån ett äldre djur bör du tillaga det betydligt längre. Hur konstigt det än låter skulle jag föreslå en ugnstekt filé:Marinera köttet i en blandning av:4 stora hackade lökar3 stora hackade morötter2 vitlöksklyftor1 hackad rotsellerinågra lagerbladlite dragonen flaska vitt vinBlanda samman allt och ställ i kylen i 3 dagar!Toraka sedan av filén och torka av den. Salta och peppra. Lägg den i en ugnssäker form tillsammans med:6-8 skalade, små färska lökar1/2 påse babymorötter1 liten skivad rotselleri1 flaska rödvin2,5 dl köttbuljongStek i ugn i 175 grader tills filén inte släpper ifrån sig röd vätska (beroende på storlek, men ca 2-3 timmar). Du kan mycket väl göra detta dagen innan och sedan värma på köttet innan servering. Sila av och spara buljongen och gör en sås av den!Hoppas att detta hjälper dig, om inte - lycka till med vad du än tar dig för dig!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.