Varför ska man i vissa muffinsrecept röra smör och socker smidigt, och i andra ska man vispa ägg och socker och sedan hälla i smält smör. Kan man alltid använda smält smör i stället för det fasta? Om inte, varför? (Jag tycker det är mycket enklare att använda smöret när det är smält.)
BagarnJeppson21 september 2009
Hej!
Vispar du socker- ägg som då kallas för sockerkaka och ägg- smör som kallas för sandkaka, så blir det två olika slags muffins. Det blir luftigare med sockerkakssmet och saftigare med sandkakssmet.
Varför ska man i vissa muffinsrecept röra smör och socker smidigt, och i andra ska man vispa ägg och socker och sedan hälla i smält smör. Kan man alltid använda smält smör i stället för det fasta? Om inte, varför? (Jag tycker det är mycket enklare att använda smöret när det är smält.)
Hej!
Vispar du socker- ägg som då kallas för sockerkaka och ägg- smör som kallas för sandkaka, så blir det två olika slags muffins. Det blir luftigare med sockerkakssmet och saftigare med sandkakssmet.
Mvh
Kalle