Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

fast eller smält smör i muffins

  • Miwi 11 september 2009

    Varför ska man i vissa muffinsrecept röra smör och socker smidigt, och i andra ska man vispa ägg och socker och sedan hälla i smält smör. Kan man alltid använda smält smör i stället för det fasta? Om inte, varför? (Jag tycker det är mycket enklare att använda smöret när det är smält.)

  • BagarnJeppson 21 september 2009

    Hej!

    Vispar du socker- ägg som då kallas för sockerkaka och ägg- smör som kallas för sandkaka, så blir det två olika slags muffins. Det blir luftigare med sockerkakssmet och saftigare med sandkakssmet.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.