Jag återkommer till min fråga "Varför ska man i vissa muffinsrecept röra smör och socker smidigt, och i andra ska man vispa ägg och socker och sedan hälla i smält smör. Kan man alltid använda smält smör i stället för det fasta? Om inte, varför?"
Jag fick svar som gäller att röra ägg och smör som till sandkaka, men det var inte det jag ville veta. Jag undrar över skillnaden mellan att vispa ägg och socker och sedan hälla i smält smör, jämfört med att röra fast smör och socker smidigt för att sedan röra i äggen.
BagarnJeppson28 september 2009
Hej!
Som jag skrev tidigare så blir det skillnad på resultatet på färdig muffins. Det handlar om att vispa in luft i smeten. Vispar du smält smör och socker har du väldigt svårt att tillföra någon luft muffinsen skulle bli kompakta. Du kan givetvis alltid använda smält smör om du så önskar.
Jag återkommer till min fråga "Varför ska man i vissa muffinsrecept röra smör och socker smidigt, och i andra ska man vispa ägg och socker och sedan hälla i smält smör. Kan man alltid använda smält smör i stället för det fasta? Om inte, varför?"
Jag fick svar som gäller att röra ägg och smör som till sandkaka, men det var inte det jag ville veta. Jag undrar över skillnaden mellan att vispa ägg och socker och sedan hälla i smält smör, jämfört med att röra fast smör och socker smidigt för att sedan röra i äggen.
Hej!
Som jag skrev tidigare så blir det skillnad på resultatet på färdig muffins. Det handlar om att vispa in luft i smeten. Vispar du smält smör och socker har du väldigt svårt att tillföra någon luft muffinsen skulle bli kompakta. Du kan givetvis alltid använda smält smör om du så önskar.
Mvh
Kalle