Dags för årets lussebak och såklart vill man ju ha saftiga goda lussebullar!
Har hört väldigt många olika bud om vad som är hemligheten bakom saftigheten. Allt från att kesella gör underverk, till att det bara är snack och att det istället handlar om hur man gör med smöret (inte smälta utan ska ha det rumstempererat och sedan knåda in det i degen). Har också hört att saffran torkar ut degen, och samtidigt att man ska ösa på med saffran om man vill att saftigheten ska komma fram.
Så nu frågar jag er, vad är hemligheten bakom saftiga hållbara lussebullar? :)
Tacksam för svar!
carran596 december 2009
Skrivet av Hanizimo den 6 dec 2009
Hej!
Dags för årets lussebak och såklart vill man ju ha saftiga goda lussebullar!
Har hört väldigt många olika bud om vad som är hemligheten bakom saftigheten. Allt från att kesella gör underverk, till att det bara är snack och att det istället handlar om hur man gör med smöret (inte smälta utan ska ha det rumstempererat och sedan knåda in det i degen). Har också hört att saffran torkar ut degen, och samtidigt att man ska ösa på med saffran om man vill att saftigheten ska komma fram.
Så nu frågar jag er, vad är hemligheten bakom saftiga hållbara lussebullar? :)
Tacksam för svar!
BagarnJeppson14 december 2009
Hej!
Jag skulle vilja framhäva att rätt sammansatt recept är viktigast, sedan är värmen i ugnen och tiden i ugnen du bakar (värme ugn 250gr, Baktid 5-6 min)
Hej!
Dags för årets lussebak och såklart vill man ju ha saftiga goda lussebullar!
Har hört väldigt många olika bud om vad som är hemligheten bakom saftigheten. Allt från att kesella gör underverk, till att det bara är snack och att det istället handlar om hur man gör med smöret (inte smälta utan ska ha det rumstempererat och sedan knåda in det i degen). Har också hört att saffran torkar ut degen, och samtidigt att man ska ösa på med saffran om man vill att saftigheten ska komma fram.
Så nu frågar jag er, vad är hemligheten bakom saftiga hållbara lussebullar? :)
Tacksam för svar!
Hej!
Dags för årets lussebak och såklart vill man ju ha saftiga goda lussebullar!
Har hört väldigt många olika bud om vad som är hemligheten bakom saftigheten. Allt från att kesella gör underverk, till att det bara är snack och att det istället handlar om hur man gör med smöret (inte smälta utan ska ha det rumstempererat och sedan knåda in det i degen). Har också hört att saffran torkar ut degen, och samtidigt att man ska ösa på med saffran om man vill att saftigheten ska komma fram.
Så nu frågar jag er, vad är hemligheten bakom saftiga hållbara lussebullar? :)
Tacksam för svar!
Hej!
Jag skulle vilja framhäva att rätt sammansatt recept är viktigast, sedan är värmen i ugnen och tiden i ugnen du bakar (värme ugn 250gr, Baktid 5-6 min)
lycka till!
Kalle